Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Diverse zenders gestopt met lineaire distributie

  In het nieuwe jaar hebben diverse tv-zenders in Europa hun lineaire distributie gestaakt, ook bij Nederlandse providers.
  Jarco Kriek
  2 januari 2024
  comments 1
  Diverse zenders gestopt met lineaire distributie
  Foto Getty Images

  Zo is de zender CBS Reality niet meer beschikbaar voor providers in Europa. Het einde van de aanlevering van het aanvoersignaal was op 31 december. Ziggo trok eerder al de stekker aan de doorgifte van dit kanaal. Onder meer Odido, Delta Fiber en Online.nl moesten door het besluit van de eigenaar de doorgifte van de tv-zender het afgelopen weekend staken. KPN had CBS Reality niet in het aanbod.

   

  Discovery Science

  In meer dan dertig landen - waaronder ook Europese landen - is Warner Bros. Discovery gestopt met het leveren van themakanaal Discovery Science aan providers. In Nederland is Discovery Science de hele maand januari als zender van de maand op het etalagekanaal te zien. Uit navraag bij Nederlanders providers door Totaal TV blijkt dat Warner Bros. Discovery aan hen vooralsnog niet heeft laten weten dat Discovery Science in Nederland gaat stoppen. Dergelijke aankondigingen worden meestal minimaal drie maanden vooraf bekendgemaakt aan providers. In diverse Europese landen gaat op 1 februari de distributie van het kanaal NBCUniversal gestaakt worden. Ook hiervoor geldt dat dit geen gevolgen heeft voor het zenderaanbod bij Nederlandse providers.

  CBS RealityDiscovery ScienceWarner Bros. Discoverytvtelevisielineairdistributieaanvoersignaal

  Reacties