Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Documentaire Maarten van der Weijden op Ziggo Sport

    Maarten van der Weijden stond drie dagen centraal in het nieuws. Met zijn 11stedenzwemtocht heeft hij miljoenen euro’s bij elkaar gezwommen voor kankeronderzoek.
    Jarco Kriek
    25 augustus 2018
    comments 0
    Documentaire Maarten van der Weijden op Ziggo Sport
    Foto ANP

    Maarten van der Weijden slaagde niet in zijn doel om de Elfstedentocht zwemmend te volbrengen. Na tien steden en 163 kilometer te hebben gezwommen, was zijn lichaam na 55 uur een topprestatie geleverd te hebben helemaal op. Zijn arts besloot daarom dat Van der Weijden vanwege zijn gezondheid de 11stedenzwemtocht moest staken. Maar ondanks dat de zwemmer zijn sportief doel niet haalde, is het financieel doel van zijn zwemtocht wel geslaagd. Nederland omarmde Van der Weijden. Dit deed het niet alleen door hem woorden als held en reus op de borst te stempelen. Belangrijker nog, Nederland doneerde veel voor de elf onderzoeken die Van der Weijden vooraf had uitgekozen en die alle maar één doel hebben: het bestrijden van de ziekte kanker. De actie heeft op dit moment rond de vier miljoen euro opgebracht. Om alle elf onderzoeken volledig te kunnen ondersteunen, is 4,5 miljoen euro nodig. Doneren kan nog steeds via de internetsite www.11stedenzwemtocht.nl

     

    Ziggo Sport

    Ziggo Sport zendt op zondag 26 augustus vanaf 9.00 uur een documentaire over de prestaties van Maarten van der Weijden in de 11stedenzwemtocht uit. Hierin wordt Maarten van der Weijden tijdens de voorbereiding gedurende 80 dagen gevolgd door de camera’s van Ziggo Spott. De documentaire is voor alle Ziggo-klanten te zien op voorkeuzekanaal 14. Abonnees van overige aanbieders – waaronder KPN, Canal Digitaal en T-Mobile – kunnen de documentaire via betaalzender Ziggo Sport Totaal op het kanaal Ziggo Sport Select vanaf 11.50 uur kijken. Gedurende de gehele week wordt de documentaire meerdere keren op Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal herhaald.

    11stedenzwemtochtMaarten van der WeijdenZiggo SportZiggo Sport TotaalZiggoVodafoneZiggodocumentairebetaalzender

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview