Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Doorbraak: kabelbedrijf levert abonnement met internet en online kijken via app

    Kabelbedrijven zijn bezig zich te oriënteren op consumenten die het traditionele tv-abonnement opzeggen en alleen online kijken. Telenet speelt op deze trend in.
    Jarco Kriek
    12 februari 2019
    comments 6
    Doorbraak: kabelbedrijf levert abonnement met internet en online kijken via app
    Foto ANP

    Telenet is een Belgisch kabelbedrijf waarin Liberty Global een meerderheidsbelang heeft. Liberty Global is in Nederland voor de helft eigenaar van VodafoneZiggo, waarvan kabelbedrijf Ziggo onderdeel is. Telenet biedt vanaf vandaag het YUGO-abonnement aan dat volledig op cordcutters gericht is. Cordcutters is de benaming voor consumenten die alleen online naar tv- en videocontent kijken. Het YUGO-abonnement bundelt een aantal diensten: vast internet met een snelheid van 200Mbps en onbeperkt datagebruik, mobiele diensten geleverd op maximaal twee simkaarten met samen 20GB databundel en per simkaart een belbundel van 150 minuten en live tv-kijken via de YUGO-app van de belangrijkste zenders inclusief het Play-aanbod van Telenet. Het YUGO-abonnement kost 100 euro per maand. Dit is voor Belgische maatstaven relatief goedkoop. Het nieuwe abonnement werd door Telenet CEO John Porter aangekondigd.

     

    YUGO-app

    De YUGGO-app vervangt de digicorder die Telenet bij traditionele tv-abonnementen levert. Interactieve diensten vergelijkbaar met de digicorder zijn binnen de app voorhanden. Het opnemen van programma’s is in de cloud mogelijk. Bij opnames kunnen reclameblokken doorgespoeld worden. Met Replay TV zijn via de tv-gids programma’s van de in de app geleverde zenders tot zeven dagen terug te kijken. Bij Replay TV kan bij zenders van Medialaan reclames doorgespoeld worden. Het Telenet Play-aanbod biedt de abonnee honderden films en series waaronder content van HBO.

     

    Live zenders

    Het aanbod van zenders die online live met de app te bekijken zijn, bestaat uit twintig kanalen. Dit zijn Eén, Canvas, Ketnet, VTM, Vitaya, Q2, CAZ, VTMKzoom, CADET, VIER, VIJF, ZES, Discovery Vlaanderen, MTV, Comedy Central, Nickelodeon, Nick Jr, VICE, Fox en National Geographic. Het tv- en videocontent kan naar Apple TV en Chromecast gestreamd worden en zodoende ook op televisie bekeken worden.

    TelenetLiberty GlobalZiggoVodafoneZiggotvtelevisieonlineinternetvastmobielbellensimkaartappYUGOcordcutterscordcurtingcloudReplay TVCloud PVR

    Reacties

  1. TV-TIP Pointer

    Pointer
    NPO 2 om 20:26 uur
    Nederlandse gemeenten komen slachtoffers van de toeslagenaffaire te hulp via een speciale ondersteuningsregeling. Omdat het Rijk geen landelijke regels aangeeft, zijn er echter grote verschillen tussen de gemeentes.

    TV-TIP Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?

    Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?
    SBS6 om 20:30 uur
    Wanneer iemand zonder voorbereiding verkast naar een ander land om daar een nieuw leven op te bouwen, is de kans groot dat deze droom in duigen valt. Dat was het geval bij Anneke, die in Egypte wilde werken als haarstylist, maar ontdekte dat niemand behoefte had aan een kort-pittig paars kapsel. Teleurgesteld dacht zij nog eens goed na over haar toekomst en liet ons in spanning achter. In deze aflevering is te zien hoe het nu met haar gaat en of Anneke en blaffer Dana nog steeds in Egypte wonen.

    Interview