Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Eerste verschuiving door frequentieveiling: Talpa verkoopt Radio Veronica aan Mediahuis

  De eerste grote wijziging in het Nederlandse radiolandschap is een feit. Talpa Network verkoopt Radio Veronica aan Mediahuis.
  Jarco Kriek
  3 april 2023
  comments 2
  Eerste verschuiving door frequentieveiling: Talpa verkoopt Radio Veronica aan Mediahuis

  Het gaat de komende tijd waarschijnlijk onrustig worden in het Nederlandse radiolandschap. De reden is de aankomende frequentieveiling. Vanaf 1 september komen de kavels deels of geheel in andere handen. Het gaat bij de frequentieveiling om FM-frequenties waaraan een landelijk dekkende DAB+ uitzendlicentie is gekoppeld. De uitzendlicentie voor FM en DAB+ hebben een duur van twaalf jaar. De frequentieveiling komt tot stand nadat radiozender KINK een rechtszaak had gewonnen waarin het aandrong op een snelle verkoop van uitzendkavels. De overheid wilde deze eigenlijk nog enige jaren uitstellen en de huidige uitzendvergunningen verlengen.

   

  Maximaal drie

  Aan de komende frequentieveiling hangen gewijzigde voorwaarden. Zo mogen mediabedrijven maximaal drie uitzendvergunningen kopen. Op dit moment staat het maximale aantal op vier. Dit betekent dat Talpa Network, dat nu met Radio 538, Radio 10, Skyradio en Radio Veronica vier uitzendvergunningen van landelijke commerciële FM en DAB+ uitzendingen in bezit heeft, er eentje moet afstoten. Dit is nu gebeurd. Zoals al werd verwacht heeft Talpa Network het radiostation met het laagste marktaandeel verkocht. Radio Veronica verhuist hierdoor van Talpa Network naar Mediahuis. Dit mediabedrijf is op dit moment al in Nederland actief met de radiozenders Sublime en Nostalgie. Met Radio Veronica heeft Mediahuis nu het maximale aantal radiozenders in huis om vol te gaan meebieden tijdens de aankomende frequentieveiling.

   

  Voor veiling

  Radio Veronica is sinds 2017 onderdeel van Talpa Network. Dit zal het de komende maanden nog zo blijven, totdat de overname door Mediahuis volledig is afgerond. Dit zal vóór de frequentieveiling gaan plaatsvinden. Radio Veronica staat sinds juni 2022 onder leiding van Rob Stenders.

  Radio VeronicaTalpaTalpa NetworkJohn de MolMediahuisradioFMDAB+frequentieveiling

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview