Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Eerste verschuiving door frequentieveiling: Talpa verkoopt Radio Veronica aan Mediahuis

  De eerste grote wijziging in het Nederlandse radiolandschap is een feit. Talpa Network verkoopt Radio Veronica aan Mediahuis.
  Jarco Kriek
  3 april 2023
  comments 2
  Eerste verschuiving door frequentieveiling: Talpa verkoopt Radio Veronica aan Mediahuis

  Het gaat de komende tijd waarschijnlijk onrustig worden in het Nederlandse radiolandschap. De reden is de aankomende frequentieveiling. Vanaf 1 september komen de kavels deels of geheel in andere handen. Het gaat bij de frequentieveiling om FM-frequenties waaraan een landelijk dekkende DAB+ uitzendlicentie is gekoppeld. De uitzendlicentie voor FM en DAB+ hebben een duur van twaalf jaar. De frequentieveiling komt tot stand nadat radiozender KINK een rechtszaak had gewonnen waarin het aandrong op een snelle verkoop van uitzendkavels. De overheid wilde deze eigenlijk nog enige jaren uitstellen en de huidige uitzendvergunningen verlengen.

   

  Maximaal drie

  Aan de komende frequentieveiling hangen gewijzigde voorwaarden. Zo mogen mediabedrijven maximaal drie uitzendvergunningen kopen. Op dit moment staat het maximale aantal op vier. Dit betekent dat Talpa Network, dat nu met Radio 538, Radio 10, Skyradio en Radio Veronica vier uitzendvergunningen van landelijke commerciële FM en DAB+ uitzendingen in bezit heeft, er eentje moet afstoten. Dit is nu gebeurd. Zoals al werd verwacht heeft Talpa Network het radiostation met het laagste marktaandeel verkocht. Radio Veronica verhuist hierdoor van Talpa Network naar Mediahuis. Dit mediabedrijf is op dit moment al in Nederland actief met de radiozenders Sublime en Nostalgie. Met Radio Veronica heeft Mediahuis nu het maximale aantal radiozenders in huis om vol te gaan meebieden tijdens de aankomende frequentieveiling.

   

  Voor veiling

  Radio Veronica is sinds 2017 onderdeel van Talpa Network. Dit zal het de komende maanden nog zo blijven, totdat de overname door Mediahuis volledig is afgerond. Dit zal vóór de frequentieveiling gaan plaatsvinden. Radio Veronica staat sinds juni 2022 onder leiding van Rob Stenders.

  Radio VeronicaTalpaTalpa NetworkJohn de MolMediahuisradioFMDAB+frequentieveiling

  Reacties

 1. TV-TIP Volle Zalen

  Volle Zalen
  NPO 2 om 20:26 uur
  Zijn laatste voorstelling Voor iedereen beter is stijf uitverkocht, maar volle zalen waren voor Richard Groenendijk lang niet altijd vanzelf­sprekend. Samen met Cornald Maas bezoekt ‘laatbloeier’ Groenendijk zijn ouderlijk huis in het Zeeuwse dorp waar hij opgroeide. Droomde hij als jongetje al van het theater? En hoe behield hij zijn zelfvertrouwen in de tijd dat hij speelde voor ‘soms maar twintig mensen’? Tijdens de opname overlijdt Richards regisseur en vriendin Wimie Wilhelm. Wat betekent haar overlijden voor Groenendijk en zijn werk?

  TV-TIP London Has Fallen

  London Has Fallen
  Veronica om 20:30 uur
  Alle leiders van de westerse wereld zullen in Londen aanwezig zijn voor de begrafenis van de Britse premier. Maar wat een sober, en tevens streng bewaakt, evenement had moeten worden, verandert in een grote chaos. Terroristen proberen al deze leiders te vermoorden. MI6-agent Mike Banning (Gerard Butler) wil hier een stokje voor te steken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)