Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Eerste prijsverhoging tv en internet 2024 bekend: tot vijf euro per maand meer betalen

  Wie dacht dat de prijs van een abonnement met tv en internet inmiddels aan een plafond is gekomen, komt bedrogen uit. Ook in 2024 worden deze diensten bij veel – zo niet alle – providers hoger.
  Jarco Kriek
  24 november 2023
  comments 2
  Eerste prijsverhoging tv en internet 2024 bekend: tot vijf euro per maand meer betalen
  Foto Getty Images

  De eerste prijsverhoging van een abonnement voor de vaste dienst internet eventueel aangevuld met tv-diensten is door Delta aangekondigd. Deze provider is eigendom van glasvezelexploitant Delta Fiber. Delta is ieder jaar de eerste grotere provider die de nieuwe prijzen voor het aankomende jaar aankondigt. Daarna volgen Odido, Ziggo en KPN.

   

  Tot 60 euro meer

  Delta Fiber verhoogt op 1 januari de prijs van de meeste abonnementen voor internet via glasvezel met €2,50 per maand. In het geval van het instapabonnement Flex 150 wordt de internetsnelheid wel verhoogd van 150 naar 250 Mb/s symmetrisch. Het meest in prijs stijgt het Flex 2000-abonnement. Bij dit abonnement wordt een symmetrische internetsnelheid van 2 Gb/s (2000 Mb/s) geleverd. Vanaf 2024 betaalt de Delta-klant voor dit abonnement 65 euro per maand. Dit is vijf euro per maand – dus 60 euro per jaar – meer dan nu het geval is.

   

  Redenen

  Delta zegt dat de prijsaanpassing om diverse redenen nodig is. Hierbij gaat het om hetzelfde rijtje dat door veel providers jaarlijks wordt gebruikt om een prijsverhoging te onderbouwen. Dit zijn onder meer inflatiecorrectie en uitbreiding van de capaciteit van het netwerk omdat dataverkeer is toegenomen.

  Delta FiberDeltatvtelevisieinternetabonnementprijsverhoging

  Reacties