Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Eerste providers verhogen prijs tv en internet fors, wat gaan Ziggo en KPN doen?

  De eerste reeks prijsverhogingen van abonnementen voor tv en internet zijn bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat er fors meer betaald moet worden.
  Jarco Kriek
  30 november 2022
  comments 6
  Eerste providers verhogen prijs tv en internet fors, wat gaan Ziggo en KPN doen?
  Foto Getty Images

  Providers moeten hun abonnees minimaal een maand vooraf op de hoogte brengen van een prijsaanpassing. Daardoor weten we nu al dat in eerste instantie alleen Kabelnoord en Delta op 1 januari de prijen van abonnementen op vaste diensten gaan verhogen. Bij Kabelnoord kan de prijsverhoging tot meer dan vijf euro per maand oplopen. Delta houdt de prijsverhoging weliswaar onder de vijf euro per maand, maar toch kunnen we de stijging fors noemen.

   

  Kosten

  Hoewel het natuurlijk nooit prettig is om voor dezelfde diensten meer te moeten betalen, zijn de nu aangekondigde prijsverhogingen begrijpelijk. Ook providers hebben te maken met stijgende kosten. Het gaat hierbij niet alleen om stijgende energieprijzen, maar ook bijvoorbeeld stijgende loonkosten.

   

  Wie volgt?

  Het grootste deel van de Nederlanders krijgt de komende maanden nog niet te maken met stijgende kosten voor tv en internet. Ziggo en KPN passen normaliter hun abonnementsprijzen pas op 1 juli aan. Er zijn geen aanwijzingen dat deze providers wegens de huidige economische omstandigheden de prijzen eerder gaan aanpassen. T-Mobile past de prijzen in het eerste kwartaal aan. Abonnees van deze provider kunnen binnenkort dus wel een melding verwachten van een prijsstijging voor de door T-Mobile geleverde diensten.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNT-MobileKabelnoordDeltaDelta Fiberrvtelevisieinternetprijsverhoginginflatie

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview