Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Eigenaar Canal Digitaal volgt Ziggo met sport

  Nadat VodafoneZiggo enkele weken geleden de uitzendrechten van alle UEFA voetbaltoernooien voor clubteams voor de Nederlandse markt kocht, doet Canal+ dit nu voor Oostenrijk.
  Jarco Kriek
  8 december 2022
  comments 2
  Eigenaar Canal Digitaal volgt Ziggo met sport

  Canal+ heeft de uitzendrechten van alle UEFA voetbaltoernooien voor clubteams gekocht. Niet voor Nederland, maar voor Oostenrijk. VodafoneZiggo maakte enkele weken geleden bekend dat het vanaf 2024 de exclusieve uitzendrechten van deze toernooien heeft gekocht. Het rechtenpakket bestaat uit de voetbalcompetities Champions League, Europa League en Conference League. Net als bij VodafoneZiggo gaat de nieuwe uitzendrechtenovereenkomst vanaf medio 2024 ook bij HD Austria (Canal+) van kracht.

   

  Ook Nederland?

  HD Austria valt binnen de Canal+ familie onder het dochterbedrijf Canal+ Luxembourg (M7 Group). Het is de tweede provider binnen dit Luxemburgs bedrijf die zich nadrukkelijk gaat richten op het exclusief aanbieden van sportcontent. Canal+ Sport kwam in augustus bij Skylink in Tsjechië beschikbaar nadat Canal+ voor dat land de uitzendrechten van de Engelse voetbalcompetitie Premier League had gekocht. Of in Oostenrijk de UEFA toernooien ook onder de noemer Canal+ Sport aangeboden worden, is op dit moment niet duidelijk. Wel duidelijk is dat de voetbalwedstrijden zowel lineair als online via het streamingplatform van HD Austria beschikbaar komen. Of Canal+ in Nederland ook in sportcontent – en dus een mogelijke terugkeer van Canal+ Sport – wil gaan investeren, is op dit moment onbekend.

  Canal+Canal+ LuxembourgM7 GroupCanal DigitaalHD AustriavoetbaluitzendrechtenUEFAChampions LeagueEuropa LeagueConference League

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)