Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Eigenaar Canal Digitaal volgt Ziggo met sport

  Nadat VodafoneZiggo enkele weken geleden de uitzendrechten van alle UEFA voetbaltoernooien voor clubteams voor de Nederlandse markt kocht, doet Canal+ dit nu voor Oostenrijk.
  Jarco Kriek
  8 december 2022
  comments 2
  Eigenaar Canal Digitaal volgt Ziggo met sport

  Canal+ heeft de uitzendrechten van alle UEFA voetbaltoernooien voor clubteams gekocht. Niet voor Nederland, maar voor Oostenrijk. VodafoneZiggo maakte enkele weken geleden bekend dat het vanaf 2024 de exclusieve uitzendrechten van deze toernooien heeft gekocht. Het rechtenpakket bestaat uit de voetbalcompetities Champions League, Europa League en Conference League. Net als bij VodafoneZiggo gaat de nieuwe uitzendrechtenovereenkomst vanaf medio 2024 ook bij HD Austria (Canal+) van kracht.

   

  Ook Nederland?

  HD Austria valt binnen de Canal+ familie onder het dochterbedrijf Canal+ Luxembourg (M7 Group). Het is de tweede provider binnen dit Luxemburgs bedrijf die zich nadrukkelijk gaat richten op het exclusief aanbieden van sportcontent. Canal+ Sport kwam in augustus bij Skylink in Tsjechië beschikbaar nadat Canal+ voor dat land de uitzendrechten van de Engelse voetbalcompetitie Premier League had gekocht. Of in Oostenrijk de UEFA toernooien ook onder de noemer Canal+ Sport aangeboden worden, is op dit moment niet duidelijk. Wel duidelijk is dat de voetbalwedstrijden zowel lineair als online via het streamingplatform van HD Austria beschikbaar komen. Of Canal+ in Nederland ook in sportcontent – en dus een mogelijke terugkeer van Canal+ Sport – wil gaan investeren, is op dit moment onbekend.

  Canal+Canal+ LuxembourgM7 GroupCanal DigitaalHD AustriavoetbaluitzendrechtenUEFAChampions LeagueEuropa LeagueConference League

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview