Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Eigenaar Canal Digitaal volgt Ziggo met sport

  Nadat VodafoneZiggo enkele weken geleden de uitzendrechten van alle UEFA voetbaltoernooien voor clubteams voor de Nederlandse markt kocht, doet Canal+ dit nu voor Oostenrijk.
  Jarco Kriek
  8 december 2022
  comments 2
  Eigenaar Canal Digitaal volgt Ziggo met sport

  Canal+ heeft de uitzendrechten van alle UEFA voetbaltoernooien voor clubteams gekocht. Niet voor Nederland, maar voor Oostenrijk. VodafoneZiggo maakte enkele weken geleden bekend dat het vanaf 2024 de exclusieve uitzendrechten van deze toernooien heeft gekocht. Het rechtenpakket bestaat uit de voetbalcompetities Champions League, Europa League en Conference League. Net als bij VodafoneZiggo gaat de nieuwe uitzendrechtenovereenkomst vanaf medio 2024 ook bij HD Austria (Canal+) van kracht.

   

  Ook Nederland?

  HD Austria valt binnen de Canal+ familie onder het dochterbedrijf Canal+ Luxembourg (M7 Group). Het is de tweede provider binnen dit Luxemburgs bedrijf die zich nadrukkelijk gaat richten op het exclusief aanbieden van sportcontent. Canal+ Sport kwam in augustus bij Skylink in Tsjechië beschikbaar nadat Canal+ voor dat land de uitzendrechten van de Engelse voetbalcompetitie Premier League had gekocht. Of in Oostenrijk de UEFA toernooien ook onder de noemer Canal+ Sport aangeboden worden, is op dit moment niet duidelijk. Wel duidelijk is dat de voetbalwedstrijden zowel lineair als online via het streamingplatform van HD Austria beschikbaar komen. Of Canal+ in Nederland ook in sportcontent – en dus een mogelijke terugkeer van Canal+ Sport – wil gaan investeren, is op dit moment onbekend.

  Canal+Canal+ LuxembourgM7 GroupCanal DigitaalHD AustriavoetbaluitzendrechtenUEFAChampions LeagueEuropa LeagueConference League

  Reacties

 1. TV-TIP MasterChef Australië: Dessert Masters

  MasterChef Australië: Dessert Masters
  Net5 om 19:30 uur
  De bejubelde Australische MasterChef-franchise wordt uitgebreid met een nieuwe gang. Onder leiding van Melissa Leong en Amaury Guichon kruisen in Dessert Masters tien bekende en minder bekende patissiers de gardes om het beste dessert uit hun bakblik te toveren. Onder hen Reynold Poernomo, de toetjeskoning die het in het zevende seizoen van MasterChef nog tot de vierde plek wist te schoppen. Inmiddels is hij de trotse eigenaar van dessertbar KOI in Sydney.

  TV-TIP Voetbal: Nations League (v): Nederland - België

  Voetbal: Nations League (v): Nederland - België
  NPO 3 om 20:23 uur
  In een groep met regerend Europees kampioen en verliezend WK-finalist Engeland wisten de Nederlandse dames bij de start van de eerste Nations League voor vrouwen al dat ze zich geen enkele misstap konden veroor­loven. Alleen de winnaar van de groep houdt immers kans op een ticket voor de Spelen. Toch ging het al in de eerste wedstrijd tegen België mis. Maar Oranje rechtte haar rug, en schopte het na vier wedstrijden tot de virtuele groepswinst. De laatste horde: die dekselse Red Flames.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)