Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Eigenaar Ziggo stopt met glasvezelproject

  Liberty Global – voor vijftig procent eigenaar van VodafoneZiggo en dus ook van kabelbedrijf Ziggo – stopt onverwacht met de aanleg van glasvezel in Duitsland.
  Jarco Kriek
  9 januari 2023
  comments 0
  Eigenaar Ziggo stopt met glasvezelproject
  Foto Getty Images

  Onder de naam Liberty Networks Germany had Liberty Global samen met InfraVia Capital een joint-venture. Samen met dezelfde investeerder en het Spaanse telecombedrijf Telefonica werkt Liberty Global in het Verenigd Koninkrijk samen om voor de Britse provider Virgin Media een glasvezelnetwerk op te tuigen met uiteindelijk 23 miljoen aansluitingen. Het doel van de Duitse activiteiten was om in bepaalde dorpen een glasvezelnetwerk aan te leggen dat de naam helloFiber moest gaan dragen. Economische omstandigheden zijn de belangrijkste reden waarom de stekker uit het glasvezelproject is getrokken voordat er zelfs maar één actieve aansluiting is afgeleverd. De gestegen rente maakt de aanleg van netwerken duurder omdat hiervoor geld moest worden geleend. Ook is er schaarste aan aanlegmateriaal.

   

  Nederland

  Liberty Global is in Nederland actief met het merk VodafoneZiggo waartoe de bedrijven Vodafone Nederland en Ziggo behoren. Ziggo kiest ervoor om het HFC-netwerk niet volledig te verglazen en dit jaar te beginnen met het testen van DOCSIS 4 als opvolger van het huidige DOCSIS 3.1. Liberty Global heeft in Nederland wel marktonderzoek gedaan naar de aanleg van een glasvezelnetwerk dat – zo het leek – onafhankelijk van het Ziggo-netwerk moest gaan opereren. Onder de namen VividFibre en FibreNova deed een marketingbureau in opdracht van Liberty Global marktonderzoeken in Nederland.

  ZiggoVodafoneZiggoLiberty Globalglasvezelinternet

  Reacties

 1. TV-TIP Kopen of Slopen

  Kopen of Slopen
  RTL 4 om 20:30 uur
  Ahmed en Maaike hebben flink wat woonwensen op hun verlanglijstje staan, maar met twee kinderen en een klap speelgoed is het in de Vianense 23-onder-een-kapper van het stel nu al flink behelpen. Er is niet eens ruimte voor Ahmeds computer, laat staan voor de door Maaike zo gewenste gezinsuitbreiding. Maar ja, de boel verbouwen is ook zo wat. Terwijl Britta tóch haar schetsboek uit de kast pakt, gaat Alex op zoek naar een woning met meer ruimte. Maar vindt hij die ook binnen de negentig dagen?

  TV-TIP Juno

  Juno
  Paramount Network om 20:30 uur
  Terwijl haar klasgenoten zich bezighouden met typische puberdingen, heeft Juno (Elliot Page) iets anders aan haar hoofd: ze is zwanger. Ze besluit haar kind ter adoptie af te staan en gaat op zoek naar geschikte ouders. Die lijkt ze gevonden te hebben in Vanessa en Mark, maar voor Juno de knoop doorhakt, wil ze hen beter leren kennen.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)