Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Eigenaar Ziggo stopt met glasvezelproject

  Liberty Global – voor vijftig procent eigenaar van VodafoneZiggo en dus ook van kabelbedrijf Ziggo – stopt onverwacht met de aanleg van glasvezel in Duitsland.
  Jarco Kriek
  9 januari 2023
  comments 0
  Eigenaar Ziggo stopt met glasvezelproject
  Foto Getty Images

  Onder de naam Liberty Networks Germany had Liberty Global samen met InfraVia Capital een joint-venture. Samen met dezelfde investeerder en het Spaanse telecombedrijf Telefonica werkt Liberty Global in het Verenigd Koninkrijk samen om voor de Britse provider Virgin Media een glasvezelnetwerk op te tuigen met uiteindelijk 23 miljoen aansluitingen. Het doel van de Duitse activiteiten was om in bepaalde dorpen een glasvezelnetwerk aan te leggen dat de naam helloFiber moest gaan dragen. Economische omstandigheden zijn de belangrijkste reden waarom de stekker uit het glasvezelproject is getrokken voordat er zelfs maar één actieve aansluiting is afgeleverd. De gestegen rente maakt de aanleg van netwerken duurder omdat hiervoor geld moest worden geleend. Ook is er schaarste aan aanlegmateriaal.

   

  Nederland

  Liberty Global is in Nederland actief met het merk VodafoneZiggo waartoe de bedrijven Vodafone Nederland en Ziggo behoren. Ziggo kiest ervoor om het HFC-netwerk niet volledig te verglazen en dit jaar te beginnen met het testen van DOCSIS 4 als opvolger van het huidige DOCSIS 3.1. Liberty Global heeft in Nederland wel marktonderzoek gedaan naar de aanleg van een glasvezelnetwerk dat – zo het leek – onafhankelijk van het Ziggo-netwerk moest gaan opereren. Onder de namen VividFibre en FibreNova deed een marketingbureau in opdracht van Liberty Global marktonderzoeken in Nederland.

  ZiggoVodafoneZiggoLiberty Globalglasvezelinternet

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)