1. Nieuws

  Einde 5 digitale NPO themakanalen dreigt

  De bezuinigingen bij de publieke omroep betekent het einde van minimaal 5 digitale themakanalen van publieke omroepen.
  Jarco Kriek
  3 oktober 2010
  comments 0
  Einde 5 digitale NPO themakanalen dreigt

  De publieke omroep in Nederland moest drastisch bezuinigen. En uit het nieuwe regeerakkoord blijkt dat publieke omroepen alleen nog maar themakanalen in leven mag houden als men deze uit eigen middelen bekostigt. Het einde nadert dus voor vele van deze themakanalen.

  Op het omroepcongres bleek dat zo goed als zeker 5 van de huidige 12 digitale themakanalen die de publieke omroepen via diverse televisie-aanbieders in Nederland aanbieden gaan verdwijnen. Mogelijk wordt dit aantal in de komende tijd nog groter. Welke themakanalen dit zullen zijn is nog niet bekend. De digitale themakanalen kosten de publieke omroep op dit moment jaarlijks rond de 18 miljoen euro. Dat komt neer dat per themakanaal de publieke omroep die dit themakanaal in de toekomst wil blijven aanbieden 150.000 euro uit eigen financiële middelen moet vrij maken..

  Verleden jaar bracht de NPO het aantal digitale themakanalen al terug van 17 naar 12.

   


  Publieke omroepNPOthemakanalenbezuinigingen

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Champions League

  UEFA Champions League
  Veronica om 20:05 uur
  Dit is de eerste keer dat Zinedine Zidane en Jürgen Klopp, de meesterbreinen van het moderne voetbal, elkaar treffen. En dan meteen op het hoogste podium: de finale van de Champions League. Dat Zidane hier is, mag geen verrassing heten: Real Madrid gaat voor zijn derde titel op rij. Maar niemand had Liverpool hier verwacht.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY THE FLORIDA PROJECT

   De zesjarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden. Totaal TV mag de Blu-ray van deze dramafilm vijf keer weggeven.

  TV-TIP Pieter Derks: Spot

  Pieter Derks: Spot
  NPO 1 om 20:30 uur
  Pieter Derks komt uit Nijmegen. Het is dan ook geen verrassing dat de tv-opname van zijn zevende programma in de plaatselijke Stadsschouwburg geschoten is. Voelt-ie zich extra op zijn gemak, maar meer nog waren dat de laatste shows van de tour en dus lekker actueel. En als Pieter Derks érgens goed in is, dan is het wel de actualiteit komisch belichten.