Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Einde HBO Max en discovery+ nabij

  Het klinkt gek maar na vijf maanden na de marktintroductie in Nederland is het einde van streamingdienst HBO Max al aangekondigd.
  Jarco Kriek
  5 august 2022
  comments 4
  Einde HBO Max en discovery+ nabij
  Foto Getty Images

  De eigenaar van de streamingdienst Warner Bros. Discovery heeft dit bekendgemaakt tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Warner Bros. Discovery is het fusiebedrijf dat is ontstaan na het samengaan van WarnerMedia en Discovery Inc. HBO Max is de streamingdienst van WarnerMedia. Discovery Inc. heeft met discovery+ eveneens een streamingdienst. Deze streamingdiensten worden op dit moment afzonderlijk van elkaar aangeboden.

   

  Samenvoeging

  Warner Bros. Discovery heeft aangekondigd dat de streamingdiensten samengevoegd worden in een geheel nieuwe dienst waarvan de naam op dit moment onbekend is. Wel is duidelijk dat deze streamingdienst technisch op het discovery+ ecosysteem en platform gebaseerd is. De keuze hiervoor is gemotiveerd door de aanhoudende technische problemen bij de HBO Max-app. De app van discovery+ werkt nagenoeg probleemloos.

   

  Content

  De fusie heeft volgens Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav geen gevolgen voor nieuwe HBO Max-content. Ook gonsde het de afgelopen weken van geruchten in Amerikaanse media dat nieuwe HBO Max-titels na het samenvoegen van de streamingdiensten zouden worden geannuleerd. Het plotseling annuleren van de film Batgirl voedde deze geruchtenstroom, mede omdat de film vrijwel af was. Maar Zaslav laat weten dat hij HBO Max een sterk merk vindt dat wordt geassocieerd met kwaliteit. Er zijn volgens de huidige berichten dus geen plannen om nieuwe HBO Max-content op grote schaal te annuleren.

  Warner Bros. DiscoveryWarnerMediaDiscovery Inc.fusieHBO Maxdiscovery+OTTonlinestreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP Manhunt: Deadly Games

  Manhunt: Deadly Games
  SBS 9 om 20:30 uur
  Misdaadserie Manhunt behandelt elk seizoen een waargebeurde terreurdaad. Deadly Games draait om Richard Jewell. Tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta vindt hij een staafbom. Jewell laat de omgeving ontruimen, maar als de bom afgaat, raken talloze mensen gewond. Het had veel erger kunnen zijn en hij wordt gezien als een held, maar dan ontstaan er twijfels over zijn verhaal.

  TV-TIP Prisoners

  Prisoners
  Net 5 om 20:30 uur
  De wereld van Keller Dover stort in als zijn dochter spoorloos verdwijnt. Rechercheur Loki pakt de zonderlinge Alex Jones op, maar moet hem wegens gebrek aan bewijs laten gaan. Keller is er zo van overtuigd dat de verdachte schuldig is, dat hij besluit het recht in eigen hand te nemen.

  Interview