Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Einde Viaplay stap dichterbij: gesprekken over schuldenlast gaan door

  Aandeelhouders, schuldeisers en banken zijn blijkbaar nog niet tot overeenstemming gekomen over een toekomstvisie voor het Zweedse mediabedrijf Viaplay Group.
  Jarco Kriek
  29 november 2023
  comments 4
  Einde Viaplay stap dichterbij: gesprekken over schuldenlast gaan door
  Foto Getty Images

  De presentatie van de financiële cijfers over het derde kwartaal en de aangekondigde toekomstvisie van het Zweedse bedrijf is namelijk voor de tweede keer uitgesteld. De cijfers zouden in eerste instantie medio oktober openbaar worden gemaakt. Dit werd uitgesteld naar vandaag (woensdag 29 november), maar wederom zit er een kink in de kabel en is de publicatie een dag uitgesteld. Viaplay Group stelt dat de belangrijkste aandeelhouders, schuldeisers, obligatiehouders en banken nog met elkaar in gesprek zijn over de toekomstige koers van het mediabedrijf. De gesprekken zouden gaan over de herkapitalisatie van het bedrijf.

   

  Moeilijke positie

  Viaplay Group – eigenaar van onder meer streamingdienst Viaplay – heeft zich in de afgelopen jaren behoorlijk in de nesten gewerkt. Om markten zoals Nederland en Polen te betreden, werd veel te veel betaald voor sportrechten van onder meer Formule 1, voetbal en darts. Dit in combinatie met hoge inflatie, sterk gestegen energiekosten en afnemende verkoop van abonnementen heeft het Zweedse mediabedrijf aan de rand van de afgrond beland. De aandelenkoers is hierdoor sinds de marktintroductie in Nederland – nu bijna twee jaar geleden – met maar liefst 90 procent gedaald.

   

  Afspraken

  Nederland was tot voor kort een kernmarkt voor Viaplay Group, maar deze week werd duidelijk dat abonnees na het einde van het Formule 1-seizoen via zoekmachine Google veel zochten naar de manier om het lopende abonnement op te zeggen. Eerder al haakte een deel van de abonnees om meerdere redenen af. Zo waren er klachten over de beeldkwaliteit en haperende verbindingen. Ook kwam Viaplay beloftes niet na, zoals het niet uitzenden van reclame en het gratis aanbieden van minimaal zes Formule 1-races per seizoen. Terwijl een deel van de abonnees klaagde over slechte verbindingen, bleef het Zweedse bedrijf maar vasthouden dat men het meest robuuste netwerk in de markt zou hebben. De schuld voor de slechte verbinding legde Viaplay bij de apparatuur van abonnees en internetverbinding van providers als Ziggo. KPN, Odido en Delta.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstFormule 1voetbaldarts

  Reacties

 1. TV-TIP Erin Brockovich

  Erin Brockovich
  Net5 om 20:00 uur
  Erin Brockovich (Julia Roberts) werkt als assistent op een advocatenkantoor. Ze ontdekt dat een groot bedrijf gif loost in het drinkwater. Erin stelt advocaat Ed Masry (Albert Finney) op de hoogte, maar hij is huiverig om het bedrijf met een beurswaarde van 28 miljard aan te klagen. Daarom besluit Erin zelf een zaak aan te spannen.

  TV-TIP Heel Holland Bakt

  Heel Holland Bakt
  NPO 1 om 20:24 uur
  Het thema van de aflevering is ‘oost west, thuis best’ en dat uit zich in een handvol uitdagende opdrachten. Als eerst moeten de thuisbakkers een fruitmand van botercrème maken. Wie deze opdracht op zijn sloffen uit kan voeren, heeft een voordeel bij de technische opdracht. Er moeten namelijk karamelsloffen worden gebakken. Wie dan nog niet uit z’n slof is geschoten, mag aan de slag met de grootste uitdaging van de avond: een ‘bak je droomhuis’-spektakelstuk. De bakkers die dit voor elkaar krijgen, hoeven nog niet naar huis.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)