Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Formule 1 in 4K Ultra HD bij Ziggo

  Na lang wachten is het zover. Abonnees van kabelbedrijf Ziggo kunnen vanaf 26 maart Formule 1 met Max Verstappen in 4K Ultra HD kijken via Ziggo Sport.
  Jarco Kriek
  24 februari 2021
  comments 8
  Formule 1 in 4K Ultra HD bij Ziggo
  Foto ProShots

  Het nieuwe Formule 1-raceseizoen begint voor meer dan 600.000 Ziggo-klanten goed. Het kabelbedrijf begint namelijk het uitzenden van Formule 1 in 4K Ultra HD. De koningsklasse van de autosport is in deze hoogwaardige beeldkwaliteit alleen voor gebruikers van Mediabox Next beschikbaar. Wie met Mediabox XL, een andere tv-decoder of direct via de interne tuner van een televisie kijkt, kan Formule 1 in HD-kwaliteit bekijken. Ziggo stelt dat naast een Mediabox Next ook internet van het kabelbedrijf nodig is. Dit wijst erop dat Ziggo Sport F1 4K net als Love Nature 4K via IPTV in de huiskamer wordt afgeleverd. Ondanks eerder waargenomen testen wordt Formule 1 in 4K niet in DVB-C aangeboden.

   

  Beste kijkervaring in UHD

  Marcel de Groot, directeur Consumentenmarkt: "Ziggo biedt klanten gemakkelijk toegang tot exclusieve content waarbij de beste kijkervaring voorop staat. Formule 1 en Ziggo zijn al jaren onlosmakelijk verbonden. In een raceweekend maken de details het verschil. Dat geldt ook voor beeld. We brengen de kijkervaring van fans nu naar een hoger niveau door de hoogst mogelijke beeldkwaliteit te introduceren."

   

  F1 in 4K op 14

  Gebruikers van Mediabox Next hoeven niets te doen om Formule 1 in 4K Ultra HD te kunnen volgen. De races worden bij het afstemmen op Ziggo Sport voorkeuzekanaal 14 direct in de betere beeldkwaliteit weergegeven. De abonnee dient natuurlijk wel te beschikken over een 4K-televisie. Het uitzenden in 4K Ultra HD duidt erop dat Formule 1 in 4K vooralsnog alleen en dus exclusief voor Ziggo-klanten beschikbaar komt. Abonnees van bijvoorbeeld KPN, Canal Digitaal en T-Mobile moeten het dus voorlopig nog met Formule 1 in HD-kwaliteit via het aanvullende Ziggo Sport Totaal-abonnement doen.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportFormule 1Max VerstappenF14KUltra HDUHDMediabox Next

  Reacties