Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay aankondiging MLB is misverstand

  De Amerikaanse honkbalcompetitie MLB blijft de komende tijd live op ESPN te zien. Dit ondanks een aankondiging van Viaplay in de eigen tv-gids.
  Jarco Kriek
  2 augustus 2022
  comments 2
  Viaplay aankondiging MLB is misverstand

  Viaplay zorgde deze week voor de nodige opschudding door in de eigen tv-gids aan te kondigen dat op 7 augustus een wedstrijd uit het Major League Baseball wordt aangeboden via een live stream. Het gaat om de wedstrijd van de Dodgers tegen de Padres. Op de sportpagina op de internetsite wordt ook het logo van MLB prominent getoond. Heeft Viaplay de uitzendrechten van MLB bij ESPN weggekaapt?

   

  tekst gaat verder onder foto

   

  ESPN

  Uit navraag van Totaal TV bij de betaalzender blijkt dat er van een overgang van uitzendrechten geen sprake is. “Aan ons MLB-pakket is niets veranderd. MLB blijft net als afgelopen seizoenen bij ESPN te zien”, laat woordvoerder Kristiaan Schimmel weten. In de ESPN tv-gids staan echter nog geen MLB-wedstrijden geplaatst. Schimmel hierover: “Het schema vult zich vanzelf, zodra de keuzes voor de wedstrijden door het programmeringsteam zijn gemaakt.” Ook wordt het programma ESPN in alle staten weer wekelijks door ESPN uitgezonden. Dit door Sanne van Dongen gepresenteerde programma behandelt MLB en andere Amerikaanse sporten die op ESPN worden uitgezonden.

   

  Update 02/08: Ondanks dat op diverse plaatsen in de app duidelijk het logo van MLB zichtbaar is (zie foto’s bij dit artikel) laat Viaplay Totaal TV desgevraagd weten dat het om een misverstand gaat.

  ESPNDismeyDisney BeneluxViaplayViaplay GroupsportuitzendrechtenMLB

  Reacties