Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ESPN: 'Eredivisie in Ultra HD staat op de agenda'

  Voor het eerst in de geschiedenis van Nederlandse tv wordt een jaarlijks terugkerend sportevenement in 4K Ultra HD in de huiskamer gebracht.
  Jarco Kriek
  24 maart 2021
  comments 8
  ESPN: 'Eredivisie in Ultra HD staat op de agenda'
  Foto ProShots

  Ziggo gaat Formule 1 vanaf 26 maart in 4K Ultra HD (UHD) aan klanten leveren. Overigens niet aan alle klanten. Alleen bij gebruik van Mediabox Next is Formule 1 in 4K te bekijken. Het gaat om een groep van op dit moment meer dan 600.000 abonnees van het kabelbedrijf. De overige 3,2 miljoen abonnees kunnen Formule 1 net als in voorbijgaande jaren in HD volgen.

   

  ESPN

  Het is niet uit te sluiten dat dit jaar nog meer sport in Ultra HD voor Nederlandse huiskamers beschikbaar komt. ESPN laat namelijk desgevraagd aan Totaal TV weten dat het uitzenden van Eredivisie voetbal in Ultra HD een agendapunt bij de betaalzender is. "Het onderwerp staat op de agenda. We onderzoeken verschillende mogelijkheden met betrekking tot Ultra HD. Dat doen we uiteraard in overleg met onze distributiepartners. Meer concreet kan ik op dit moment niet zijn", aldus ESPN-woordvoerder Maarten van Rooijen.

   

  Niet exclusief

  In tegenstelling tot Ziggo Sport dat Formule 1 in 4K exclusief bij het eigen Ziggo gaat aanbieden, gelden voor ESPN andere regels. ESPN dient namelijk door een beslissing van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt alle distributeurs een gelijk distributie-aanbod te leveren. Dit betekent dat alle distributeurs toegang dienen te hebben tot het Ultra HD-aanvoersignaal als ESPN besluit Eredivisiewedstrijden in 4K aan te gaan bieden. In Nederland bieden op dit moment onder meer Ziggo, KPN, Canal Digitaal en Stichting Kabelnet Veendam (SKV) UHD-zenders aan abonnees aan.

  ESPNEredivisievoetbal4KUltra HDUHD

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)