Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ESPN: 'Eredivisie in Ultra HD staat op de agenda'

  Voor het eerst in de geschiedenis van Nederlandse tv wordt een jaarlijks terugkerend sportevenement in 4K Ultra HD in de huiskamer gebracht.
  Jarco Kriek
  24 march 2021
  comments 8
  ESPN: 'Eredivisie in Ultra HD staat op de agenda'
  Foto ProShots

  Ziggo gaat Formule 1 vanaf 26 maart in 4K Ultra HD (UHD) aan klanten leveren. Overigens niet aan alle klanten. Alleen bij gebruik van Mediabox Next is Formule 1 in 4K te bekijken. Het gaat om een groep van op dit moment meer dan 600.000 abonnees van het kabelbedrijf. De overige 3,2 miljoen abonnees kunnen Formule 1 net als in voorbijgaande jaren in HD volgen.

   

  ESPN

  Het is niet uit te sluiten dat dit jaar nog meer sport in Ultra HD voor Nederlandse huiskamers beschikbaar komt. ESPN laat namelijk desgevraagd aan Totaal TV weten dat het uitzenden van Eredivisie voetbal in Ultra HD een agendapunt bij de betaalzender is. "Het onderwerp staat op de agenda. We onderzoeken verschillende mogelijkheden met betrekking tot Ultra HD. Dat doen we uiteraard in overleg met onze distributiepartners. Meer concreet kan ik op dit moment niet zijn", aldus ESPN-woordvoerder Maarten van Rooijen.

   

  Niet exclusief

  In tegenstelling tot Ziggo Sport dat Formule 1 in 4K exclusief bij het eigen Ziggo gaat aanbieden, gelden voor ESPN andere regels. ESPN dient namelijk door een beslissing van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt alle distributeurs een gelijk distributie-aanbod te leveren. Dit betekent dat alle distributeurs toegang dienen te hebben tot het Ultra HD-aanvoersignaal als ESPN besluit Eredivisiewedstrijden in 4K aan te gaan bieden. In Nederland bieden op dit moment onder meer Ziggo, KPN, Canal Digitaal en Stichting Kabelnet Veendam (SKV) UHD-zenders aan abonnees aan.

  ESPNEredivisievoetbal4KUltra HDUHD

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Mare of Easttown

   Dit paradepaardje uit de HBO-stal vertelt het verhaal van detective Mare Sheehan, briljant vertolkt door Oscarwinnares Kate Winslet. Tijdens het onderzoek naar een moord op een lokale tiener moet zij ook met haar eigen persoonlijke demonen afrekenen. Totaal TV mag vijf keer de dvd weggeven.

  TV-TIP Undercover boss USA

  Undercover boss USA
  RTL Z om 19:30 uur
  Undercover Boss gaat nog steeds als een trein in de VS en vanaf vandaag is het tiende seizoen ook in Nederland te zien.

  TV-TIP The Fifth Element

  The Fifth Element
  Veronica om 20:00 uur
  In de 23ste eeuw wordt het universum bedreigd door een kwade kracht en alleen het Vijfde Element kan de mensheid redden.

  Interview

  • *

   Freek Vonk

   Freeks Jungle School

   In Freeks Jungle School geeft prof. dr. Freek Vonk vanuit ‘zijn hutje in de rimboe’ op geheel eigen wijze biologielessen aan het hele gezin.
   Reacties0 reactie(s)