Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ESPN schrapt zenders: terug naar vier kanalen

  ESPN voert vanaf 1 augustus wijzingen in het kanalenaanbod door. Hierdoor gaat het aantal kanalen terug van zes naar vier.
  Jarco Kriek
  30 mei 2021
  comments 14
  ESPN schrapt zenders: terug naar vier kanalen
  Foto Getty Images

  Bronnen in de distributiewereld lieten eerder deze week aan Totaal TV weten dat bij ESPN een wijziging wordt doorgevoerd. De betaalzender heeft desgevraagd de aankomende wijziging aan Totaal TV bevestigd. ESPN gaat terug van zes naar vier kanalen. De zender spreekt zelf van vijf kanalen, maar 1 kanaal wordt zowel in HD als Ultra HD aangeboden. Met Ultra HD bedoelt ESPN dan echter de variant Full HD 1080P in combinatie met HDR. Het is overigens nog maar de vraag of alle distributeurs dit Ultra HD-kanaal gaan aanbieden. Er blijken nog enkele technische haken en ogen aan doorgifte te zitten. Inmiddels testen Ziggo en KPN wel een kanaal in Full HD 1080P met HDR. Onduidelijk is of het om het aanvoersignaal van NPO 1 4K of ESPN gaat.

   

  Minder rechten

  De teruggang naar vier kanalen heeft diverse redenen. ESPN is bijvoorbeeld de uitzendrechten van de Bundesliga aan de nieuwe streamingdienst Viaplay van Nordic Entertainment Group kwijtgeraakt. Daarnaast waren er – vooral op de internationale kanalen – veel herhalingen te zien.

   

  Meer live sport

  ESPN-woordvoerder Maarten van Rooijen: "Met een nieuwe wijze van programmeren biedt het ESPN-zenderpakket dadelijk meer ruimte voor een logische, gevarieerde en aantrekkelijke programmering, met op ieder kanaal méér live sport dan voorheen." Daarbij wordt het normale ESPN-abonnement – dat voorheen overwegend uit Eredivisievoetbal bestond - uitgebreid met internationale sporten.

   

  Abonnement

  De wijzing betekent ook direct een verandering in de abonnementstructuur van ESPN. "Met ingang van komend seizoen wordt de programmering ingevuld op basis van ESPN en ESPN Compleet. Met op ESPN - bij een aantal providers overigens in het basispakket - een selectie van het beste op nationaal én internationaal sportgebied, met uiteraard ook elke week veel live voetbal. En met ESPN Compleet, bestaande uit de zenders ESPN, ESPN2, ESPN3 en ESPN4, met elke dag zowel nationale als internationale topsport, waaronder al het live voetbal uit de Nederlandse competities en de grote Amerikaanse sporten als NFL, NHL, MLB", aldus Van Rooijen.

   

  Distributeurs

  De verwachting is dat enkele distributeurs vanaf komend voetbalseizoen de abonnementsprijzen danwel de pakketstructuur gaan aanpassen. Zo verkoopt Ziggo op dit moment het ESPN Compleet-abonnement niet en moet de klant dit zelf combineren met het ESPN Eredivisie en ESPN International abonnement. De vraag is ook wat distributeurs als Online.nl gaan doen die op dit moment de kanalen ESPN, ESPN2 en ESPN3 zonder meerkosten in het basispakket leveren. Overigens bepaalt niet ESPN hoe distributeurs de kanalen van ESPN aanbieden alsmede kan ook de prijs van abonnementen niet door de betaalzender worden bepaald. Distributeurs betalen voor iedere abonnee een vaste afdracht per maand aan ESPN voor doorgifte en mogen daarna zelf bepalen hoe de kanalen aan de eigen klanten worden verkocht.

  ESPNDisneybetaalzenderuitzendrechtenEredivisievoetbal

  Reacties

 1. TV-TIP Keuringsdienst van Waarde

  Keuringsdienst van Waarde
  NPO 3 om 20:25 uur
  Vraag in een viswinkel of restaurant naar noordzeekrab en je krijgt vaak enkel een paar poten. Onschadelijk gemaakte scharen, ooit onderdeel van een kwieke krab. Maar waar is de rest van het beest dan eigenlijk gebleven? De Keuringsdienst krabt zich achter de oren, speurt de Noordzee af en komt erachter dat de krab het knap lastig krijgt zodra hij in mensenhanden komt.

  TV-TIP Joker

  Joker
  Veronica om 20:29 uur
  Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) verkent gitzwarte waanzin als een wrak van een man die freelance klussen doet als clown. Functioneren in het keiharde Gotham van de jaren zeventig is al bijna onmogelijk voor hem, maar als hij wordt mishandeld in de metro en de daders doodschiet, is de negatieve spiraal niet meer te breken. De film geeft een nieuwe draai aan het verhaal van Bruce Wayne en zijn aartsvijand, maar ook zonder stripkennis is Joker een ontregelende ervaring die je bij de keel grijpt.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)