Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ESPN toont kampioenswedstrijd Feyenoord in vrijwel alle huiskamers, maar niet gratis online

  Feyenoord kan komend weekend de Eredivisie voetbalcompetitie winnen en hierdoor landskampioen worden. De wedstrijd wordt op het hoofdkanaal van ESPN uitgezonden.
  Jarco Kriek
  8 mei 2023
  comments 0
  ESPN toont kampioenswedstrijd Feyenoord in vrijwel alle huiskamers, maar niet gratis online
  Foto Getty Images

  De aftrap van de kampioenswedstrijd van Feyenoord tegen Go Ahead Eagles is zondag 14 mei om 16.45 uur. De wedstrijd wordt gespeeld in voetbalstadion De Kuip in Rotterdam. ESPN zendt het duel live uit op het hoofdkanaal. Dit kanaal is zonder extra betaling al enige tijd te zien bij Ziggo, KPN, T-Mobile en Canal Digitaal. Dit weekend biedt ook Delta dit kanaal – en alle overige ESPN-kanalen – zonder extra kosten aan alle klanten aan. Dit betekent dat de kampioenswedstrijd van Feyenoord te bekijken is in vrijwel alle huishoudens waarin lineair naar tv gekeken wordt.

   

  Cordcutter

  Dit is heel anders voor Nederlanders die geen traditioneel lineair tv-abonnement meer hebben. Deze zogenaamde cordcutters kunnen geen OTT-abonnement voor ESPN afsluiten. ESPN heeft namelijk gekozen voor een verdienmodel waarbij providers voor alle klanten een verplichte afdracht betalen voor doorgifte van de ESPN-kanalen. Een gevolg hiervan is dat er geen los online ESPN-abonnement verkrijgbaar is. Cordcutters kunnen dus alleen online live naar deze wedstrijd kijken als ze gebruik maken van de inloggegevens van bekenden voor de online diensten van traditionele tv-providers, of wanneer ze een illegale stream gebruiken.

  ESPNvoetbalEredivisieFeyenoord

  Reacties