Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Europees voetbal mogelijk niet in iedere huiskamer

    De kans is reëel dat het Europese voetbal niet meer in iedere Nederlandse huiskamer te zien is. Geen enkele Nederlandse zender wil het bedrag betalen dat voetbalbond UEFA voor de uitzendrechten voor het ‘open net’ wil ontvangen.
    Peter de Koning
    21 maart 2018
    comments 2
    Europees voetbal mogelijk niet in iedere huiskamer
    Foto ANP

    UEFA verkoopt de uitzendrechten via het eigen verkooporgaan Team Marketing. Deze verlangt voor de uitzendrechten voor het ‘open net’ zoveel geld dat tot nu toe geen enkele Nederlandse televisiezender bereid is dit bedrag te betalen. Dit geldt voor zowel de Europese voetbalcompetitie Champions League als Europa League. Gesprekken met belangstellende televisiezenders zouden nog niet definitief gestopt zijn, maar duidelijk is wel dat Team Marketing water bij de wijn moet doen om de Nederlandse ‘open net’ uitzendrechten alsnog te verkopen. De kans hierop lijkt klein omdat Team Marketing nog nooit concessies heeft gedaan. De Champions League is op het ‘open net’ op dit moment op Veronica (SBS Broadcasting) te zien. de Europa League op RTL 7 (RTL Nederland). Met de huidige prijzen van uitzendrechten zouden SBS Broadcasting en RTL Nederland geen financieel sluitende begroting kunnen maken en dus met verlies het voetbal moeten gaan uitzenden.

     

    Betaalzender

    De Nederlandse voetballiefhebber kan de komende jaren in ieder geval tegen betaling live naar Europese voetbalwedstrijden kijken. Ziggo Sport heeft de achter de betaalmuur-uitzendrechten van de Champions League voor een periode van drie jaar gekocht. FOX Sports deed hetzelfde voor de Europa League. Abonnees van kabelbedrijf Ziggo kunnen daarnaast via het sportkanaal Ziggo Sport live naar enkele wedstrijden uit de Champions League kijken. Eigenaar VodafoneZiggo kocht naast de uitzendrechten voor achter de betaalmuur ook een klein rechtenpakket – met zogenaamde B-wedstrijden – voor het eigen sportkanaal dat in elke huiskamer van kabelbedrijf Ziggo zichtbaar is. Ook is op dit sportkanaal een schakelprogramma zichtbaar waar de belangrijkste momenten van de belangrijkste Champions League-wedstrijden live te zien zijn.

    voetbaluitzendrechtenopen netChampions LeagueEuropa LeagueSBS BroadcastingRTL NederlandveronicaRTL 7FOX SportsZiggo SportVodafoneZiggoZiggoUEFATeam Marketingbetaalzender

    Reacties

  1. TV-TIP UEFA Champions League (v): Ajax - Chelsea

    UEFA Champions League (v): Ajax - Chelsea
    NPO 3 om 18:20 uur
    Terwijl hun mannelijke collega’s bijna over hun eigen voeten struikelen, hebben de Ajax-vrouwen het een stuk beter op de rit. Na een knappe tweede plek in de groepsfase van de Champions League, mogen zij zich gaan bewijzen in de knock-outfase. De tegenstander is er meteen eentje van formaat: Chelsea, de finalist van 2021 en al vier jaar op rij kampioen in eigen land. Weet het team van aanvoerder Sherida Spitse weer potten te breken?

    TV-TIP My Strange Addiction: Still Addicted?

    My Strange Addiction: Still Addicted?
    TLC om 20:30 uur
    Het knagen op wc-papier of kattenhaar, drinken van je eigen urine of slapen met een ronkende föhn naast je hoofd; sommige mensen houden er nogal bizarre gewoontes op na. My Strange Addiction gaat na tien jaar terug naar een aantal van de meest opmerkelijke gevallen van destijds. Heeft Nathaniel bijvoorbeeld nog een relatie met zijn auto? En hoe gaat het met de onsmakelijk lange nagels van Ayanna?

    Interview

    • *

      Joris Linssen

      Out of Office

      In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
      Reacties0 reactie(s)