Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Eurosport Player gaat op termijn ook op in discovery+

  Discovery Networks introduceerde gisteren de nieuwe wereldwijde streamingdienst discovery+. Onder het beschikbare content is ook Eurosport aanwezig.
  Jarco Kriek
  3 december 2020
  comments 2
  Eurosport Player gaat op termijn ook op in discovery+
  Foto Getty Images

  De vraag is natuurlijk of door de komst van discovery+ de al enige tijd bestaande sportstreamingdienst Eurosport Player in Nederland overbodig wordt. Uit vragen over dit onderwerp die Totaal TV aan Discovery Benelux stelde, blijkt dat Eurosport Player op termijn in discovery+ opgaat. Het streven van Discovery is om één streamingdienst in Nederland aan te gaan bieden. Dit zegt Isabel van Enckevort van Discovery Benelux.

   

  Eurosport Player blijft voorlopig

  Nederlanders die bij Discovery Benelux een jaarabonnement Eurosport Player hebben gekocht, hoeven dus niet bang te zijn dat zij plots worden geconfronteerd met een zwart beeldscherm. "De Eurosport Player gaat voorlopig niet stoppen, dus jaarabonnees ondervinden geen nadeel van de lancering in januari", aldus Van Enckevort. Maar de woordvoerster ligt daarna een tipje van de sluier op over de toekomst van Eurosport Player. "We zijn wel van plan om op termijn het hele Eurosport-portfolio op te nemen in één streamingdienst. Dit zal in een gefaseerde aanpak worden uitgevoerd, waarbij we volop rekening houden met de positie van de Eurosport Player-abonnees. Deze willen we uiteraard optimaal blijven bedienen. Zodra Eurosport volledig geïntegreerd is in discovery+ zullen de huidige Eurosport Player jaarabonnees ook toegang hebben tot de catalogus met reallife entertainment en sport. En onze lineaire Eurosport-kanalen en Eurosport.nl gaan gewoon door zoals ze dat nu doen."

   

  Discovery+

  In de loop van januari komt discovery+ in Nederland beschikbaar. De nieuwe streamingdienst wordt de opvolger van het huidige Dplay. Het beschikbare programma-aanbod wordt wel uitgebreid, onder meer met exclusief voor de streamingdienst gemaakte content. Hieronder bevindt zich ook exclusief Nederlands content. Daarnaast wordt Eurosport vanaf het eerste moment onderdeel van discovery+. Een abonnement discovery+ kost €3,99 per maand of €39,99 per jaar. Jaarabonnees van Dplay worden bij de marktintroductie in Nederland automatisch naar discovery+ gemigreerd.

  DiscoveryDiscovery NetworksDiscovery BeneluxEurosportEurosport Playerdiscovery+OTTonlinestreamenstreamingstreamingdienstcontentcontentaanbodabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Cast

  Cast
  NPO 3 om 21:18 uur
  De vlinders fladderen met een noodvaart de verkeerde kant op als blijkt dat Elise Schaap en Maarten Heijmans, het liefdeskoppel in een nieuwe romcom, elkaar weigeren te zoenen. Om de twee letterlijk nader tot elkaar te laten komen, wordt zelfbenoemd intimiteitscoördinator Kiki opgetrommeld. Ondertussen moet het castingbureau op zoek naar de hoofdrol voor een film over Willem van Oranje. En hoewel Willem een witte man was, zijn alle kleuren en genders welkom.

  TV-TIP 2Doc: Meneer Pastoor

  2Doc: Meneer Pastoor
  NPO 2 om 22:16 uur
  Ruim veertig jaar bestierde pastoor John van Oss de parochies van Schimmert en Gernhout, twee dorpjes in Zuid-Limburg. Inmiddels is het tijd voor een welverdiend pensioen. Zijn opvolgers, paters Stefan Musanai en Charles Leta, zijn niet alleen zo’n vijftig jaar jonger, maar ook geboren en getogen op het tropische eiland Flores in ­Indonesië. Maar dan blijkt dat de geliefde pastoor, in Limburg en omstreken ook bekend vanwege zijn indrukwekkende verzameling kerstballen, helemaal niet zo eenvoudig te vervangen is.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)