Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Eurosport Player gaat op termijn ook op in discovery+

  Discovery Networks introduceerde gisteren de nieuwe wereldwijde streamingdienst discovery+. Onder het beschikbare content is ook Eurosport aanwezig.
  Jarco Kriek
  3 december 2020
  comments 2
  Eurosport Player gaat op termijn ook op in discovery+
  Foto Getty Images

  De vraag is natuurlijk of door de komst van discovery+ de al enige tijd bestaande sportstreamingdienst Eurosport Player in Nederland overbodig wordt. Uit vragen over dit onderwerp die Totaal TV aan Discovery Benelux stelde, blijkt dat Eurosport Player op termijn in discovery+ opgaat. Het streven van Discovery is om één streamingdienst in Nederland aan te gaan bieden. Dit zegt Isabel van Enckevort van Discovery Benelux.

   

  Eurosport Player blijft voorlopig

  Nederlanders die bij Discovery Benelux een jaarabonnement Eurosport Player hebben gekocht, hoeven dus niet bang te zijn dat zij plots worden geconfronteerd met een zwart beeldscherm. "De Eurosport Player gaat voorlopig niet stoppen, dus jaarabonnees ondervinden geen nadeel van de lancering in januari", aldus Van Enckevort. Maar de woordvoerster ligt daarna een tipje van de sluier op over de toekomst van Eurosport Player. "We zijn wel van plan om op termijn het hele Eurosport-portfolio op te nemen in één streamingdienst. Dit zal in een gefaseerde aanpak worden uitgevoerd, waarbij we volop rekening houden met de positie van de Eurosport Player-abonnees. Deze willen we uiteraard optimaal blijven bedienen. Zodra Eurosport volledig geïntegreerd is in discovery+ zullen de huidige Eurosport Player jaarabonnees ook toegang hebben tot de catalogus met reallife entertainment en sport. En onze lineaire Eurosport-kanalen en Eurosport.nl gaan gewoon door zoals ze dat nu doen."

   

  Discovery+

  In de loop van januari komt discovery+ in Nederland beschikbaar. De nieuwe streamingdienst wordt de opvolger van het huidige Dplay. Het beschikbare programma-aanbod wordt wel uitgebreid, onder meer met exclusief voor de streamingdienst gemaakte content. Hieronder bevindt zich ook exclusief Nederlands content. Daarnaast wordt Eurosport vanaf het eerste moment onderdeel van discovery+. Een abonnement discovery+ kost €3,99 per maand of €39,99 per jaar. Jaarabonnees van Dplay worden bij de marktintroductie in Nederland automatisch naar discovery+ gemigreerd.

  DiscoveryDiscovery NetworksDiscovery BeneluxEurosportEurosport Playerdiscovery+OTTonlinestreamenstreamingstreamingdienstcontentcontentaanbodabonnement

  Reacties