Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Eurovisie Songfestival niet in 4K Ultra HD bij Ziggo en KPN, wel via satelliet

  Ondanks dat European Broadcast Union (EBU) het aanvoersignaal van het Eurovisie Songfestival in 4K aanlevert, is dit evenement in Nederland niet in 4K te zien.
  Jarco Kriek
  10 may 2022
  comments 10
  Eurovisie Songfestival niet in 4K Ultra HD bij Ziggo en KPN, wel via satelliet
  Foto Getty Images

  Het Eurovisie Songfestival wordt deze week in Italië georganiseerd. Voor het eerst levert EBU een 4K-aanvoersignaal van dit jaarlijkse muziekevenement aan uitzendgemachtigden. In Nederland kunnen klanten van Ziggo, KPN en alle andere providers die 4K aan klanten leveren echter niet in deze beeldkwaliteit kijken. NPO heeft namelijk besloten om geen tijdelijk 4K-kanaal aan providers te leveren, Ook een speciaal tijdelijk kanaal met Dolby Atmosgeluid – zoals vorig jaar bij KPN Interactieve TV – is dit jaar niet beschikbaar.

   

  Satelliet

  Satellietkijkers die gebruikmaken van een 4K UHD-ontvanger met ontvangst van de Hotbird-satelliet op 13 graden oost kunnen wel in de betere beeldkwaliteit naar het Eurovisie Songfestival kijken. BroadbandTV News meldt namelijk dat het kanaal RAI 4K tijdens het muziekevenement ongecodeerd te ontvangen is. RAI 4K is overwegend in Nagravision gecodeerd maar RAI zendt regelmatig eigen producties ongecodeerd via de satelliet op RAI 4K uit. De 4K-zender van de Italiaanse publieke omroep is te ontvangen via de uitzendfrequentie 11.766 GHz V – 29900 – 3/4 – DVB-S2 – 8PSK.

  Eurovisie SongfestivalNPORAIEBUpublieke omroep4KUltra HDUHDsatelliet

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Kopen zonder Kijken

  Kopen zonder Kijken
  RTL 4 om 20:30 uur
  Vera en Casper huren een flatje in de binnenstad van Leiden. Nu het tijd wordt om de vleugels uit te slaan, moet er een aantal knopen worden door­gehakt.

  TV-TIP Chateau Bijstand

  Chateau Bijstand
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het kostte heel wat gepuf, gesteun, geklaag en rollende ogen, maar voor de familie Meiland zit de maand afzien in de bijstand erop.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)