Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Eurovisie Songfestival niet in 4K Ultra HD bij Ziggo en KPN, wel via satelliet

  Ondanks dat European Broadcast Union (EBU) het aanvoersignaal van het Eurovisie Songfestival in 4K aanlevert, is dit evenement in Nederland niet in 4K te zien.
  Jarco Kriek
  10 mei 2022
  comments 10
  Eurovisie Songfestival niet in 4K Ultra HD bij Ziggo en KPN, wel via satelliet
  Foto Getty Images

  Het Eurovisie Songfestival wordt deze week in Italië georganiseerd. Voor het eerst levert EBU een 4K-aanvoersignaal van dit jaarlijkse muziekevenement aan uitzendgemachtigden. In Nederland kunnen klanten van Ziggo, KPN en alle andere providers die 4K aan klanten leveren echter niet in deze beeldkwaliteit kijken. NPO heeft namelijk besloten om geen tijdelijk 4K-kanaal aan providers te leveren, Ook een speciaal tijdelijk kanaal met Dolby Atmosgeluid – zoals vorig jaar bij KPN Interactieve TV – is dit jaar niet beschikbaar.

   

  Satelliet

  Satellietkijkers die gebruikmaken van een 4K UHD-ontvanger met ontvangst van de Hotbird-satelliet op 13 graden oost kunnen wel in de betere beeldkwaliteit naar het Eurovisie Songfestival kijken. BroadbandTV News meldt namelijk dat het kanaal RAI 4K tijdens het muziekevenement ongecodeerd te ontvangen is. RAI 4K is overwegend in Nagravision gecodeerd maar RAI zendt regelmatig eigen producties ongecodeerd via de satelliet op RAI 4K uit. De 4K-zender van de Italiaanse publieke omroep is te ontvangen via de uitzendfrequentie 11.766 GHz V – 29900 – 3/4 – DVB-S2 – 8PSK.

  Eurovisie SongfestivalNPORAIEBUpublieke omroep4KUltra HDUHDsatelliet

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)