Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Eurovisie Songfestival niet in 4K Ultra HD bij Ziggo en KPN, wel via satelliet

  Ondanks dat European Broadcast Union (EBU) het aanvoersignaal van het Eurovisie Songfestival in 4K aanlevert, is dit evenement in Nederland niet in 4K te zien.
  Jarco Kriek
  10 may 2022
  comments 10
  Eurovisie Songfestival niet in 4K Ultra HD bij Ziggo en KPN, wel via satelliet
  Foto Getty Images

  Het Eurovisie Songfestival wordt deze week in Italië georganiseerd. Voor het eerst levert EBU een 4K-aanvoersignaal van dit jaarlijkse muziekevenement aan uitzendgemachtigden. In Nederland kunnen klanten van Ziggo, KPN en alle andere providers die 4K aan klanten leveren echter niet in deze beeldkwaliteit kijken. NPO heeft namelijk besloten om geen tijdelijk 4K-kanaal aan providers te leveren, Ook een speciaal tijdelijk kanaal met Dolby Atmosgeluid – zoals vorig jaar bij KPN Interactieve TV – is dit jaar niet beschikbaar.

   

  Satelliet

  Satellietkijkers die gebruikmaken van een 4K UHD-ontvanger met ontvangst van de Hotbird-satelliet op 13 graden oost kunnen wel in de betere beeldkwaliteit naar het Eurovisie Songfestival kijken. BroadbandTV News meldt namelijk dat het kanaal RAI 4K tijdens het muziekevenement ongecodeerd te ontvangen is. RAI 4K is overwegend in Nagravision gecodeerd maar RAI zendt regelmatig eigen producties ongecodeerd via de satelliet op RAI 4K uit. De 4K-zender van de Italiaanse publieke omroep is te ontvangen via de uitzendfrequentie 11.766 GHz V – 29900 – 3/4 – DVB-S2 – 8PSK.

  Eurovisie SongfestivalNPORAIEBUpublieke omroep4KUltra HDUHDsatelliet

  Reacties

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview