Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Eutelsat vroeg faillissement Joyne aan: doorstart waarschijnlijk

  Eutelsat heeft het faillissement van satelliettelevisieaanbieder Joyne aangevraagd. De rechtbank Noord-Nederland heeft faillissement daarna op 9 april uitgesproken.
  Jarco Kriek
  13 april 2021
  comments 0
  Eutelsat vroeg faillissement Joyne aan: doorstart waarschijnlijk

  In de satellietbranche gingen al langere tijd geruchten dat het slecht met Joyne zou gaan. Het bedrijf begon in de zomer van 2017 met een satellietpakket voor de Nederlandse markt. Een jaar later werd een Belgisch Vlaams zenderpakket geïntroduceerd. In beide gevallen ging Joyne de directe strijd aan met M7 Group, tegenwoordig Canal+ Luxembourg. Dit Luxemburgs bedrijf levert met Canal Digitaal (Nederland) en TV Vlaanderen (België) in beide landen al langere tijd satelliettelevisie. Marktkenners hadden vanaf het begin al twijfels of een kleine en nieuwe speler als Joyne het in een verzadigde markt tegen ‘de grote reus’ M7 Group succesvol kon opnemen.

   

  Eutelsat

  Na bijna vier jaar is er een einde gekomen aan Joyne in de huidige opzet. Het is satellietbedrijf Eutelsat dat het faillissement heeft aangevraagd. Dit bevestigt curator Robert Verdonk van Verdonk Advocaten uit Heerenveen aan Totaal TV. De satellietverspreiding van het zenderaanbod van Joyne is voorlopig veiliggesteld omdat Eutelsat de curator de nodige tijd heeft gegeven om te onderzoeken of een doorstart van Joyne mogelijk is. Inmiddels heeft zich een marktpartij gemeld die interesse in een doorstart heeft. Curator Verdonk wil hierover alleen maar kwijt dat het een marktpartij is die de nodige kennis en ervaring heeft met tv-distributie.

   

  Snel handelen

  In tegenstelling tot publicaties in andere media stelt curator Verdonk dat alle huidige contracten niet nietig zijn en gewoon doorlopen. Het is hierdoor noodzaak om snel een onderzoek te doen naar een mogelijke doorstart. Een dergelijke doorstart wordt bemoeilijkt als andere leveranciers de diensten aan Joyne na het faillissement tijdens inventarisatie over een doorstart stopzetten. Mede hierdoor wordt vanmiddag al voor het eerst met een mogelijke overnamekandidaat gesproken. Op de vraag of de mogelijke overnamekandidaat M7 Group/Canal+ Luxembourg is, wil de curator geen antwoord geven. Wel geeft hij aan dat hij verwacht dat een eventuele doorstart op korte termijn zal moeten plaatsvinden.

  JoynesatelliettvtelevisiesatelliettelevisieM7 GroupCanal DigitaalTV VlaanderenCanal+ LuxembourgCanal+

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd We Are Who We Are

   In deze persoonlijke zoektocht vinden de twee Amerikaanse tieners Fraser en Caitlin, die op een militaire basis in Venetië wonen, elkaar en ontstaat er een hechte vriendschap. Totaal TV mag dit broeierige coming-of-age-drama vijf keer op dvd weggeven.

  TV-TIP Dit is Jeangu

  Dit is Jeangu
  NPO 3 om 20:25 uur
  Jeangu Macrooy was klaar voor het Songfestival, totdat corona alles verpeste. Hoe ging de zanger om met deze tegenslag?

  TV-TIP The Age of Adaline

  The Age of Adaline
  RTL 8 om 20:28 uur
  De 29-jarige Adaline Bowman merkt na een bijnadoodervaring dat ze niet meer veroudert. Dit verandert haar hele leven.

  Interview

  • *

   Emma Stone

   Cruella

   Een van ‘s werelds leukste slechteriken heeft een eigen film gekregen. Emma Stone schittert vanaf 28 mei op Disney+ als Cruella de Vil, de kleurrijke modeontwerpster die het behoorlijk bont maakt.
   Reacties0 reactie(s)