Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Eutelsat vroeg faillissement Joyne aan: doorstart waarschijnlijk

  Eutelsat heeft het faillissement van satelliettelevisieaanbieder Joyne aangevraagd. De rechtbank Noord-Nederland heeft faillissement daarna op 9 april uitgesproken.
  Jarco Kriek
  13 april 2021
  comments 0
  Eutelsat vroeg faillissement Joyne aan: doorstart waarschijnlijk

  In de satellietbranche gingen al langere tijd geruchten dat het slecht met Joyne zou gaan. Het bedrijf begon in de zomer van 2017 met een satellietpakket voor de Nederlandse markt. Een jaar later werd een Belgisch Vlaams zenderpakket geïntroduceerd. In beide gevallen ging Joyne de directe strijd aan met M7 Group, tegenwoordig Canal+ Luxembourg. Dit Luxemburgs bedrijf levert met Canal Digitaal (Nederland) en TV Vlaanderen (België) in beide landen al langere tijd satelliettelevisie. Marktkenners hadden vanaf het begin al twijfels of een kleine en nieuwe speler als Joyne het in een verzadigde markt tegen ‘de grote reus’ M7 Group succesvol kon opnemen.

   

  Eutelsat

  Na bijna vier jaar is er een einde gekomen aan Joyne in de huidige opzet. Het is satellietbedrijf Eutelsat dat het faillissement heeft aangevraagd. Dit bevestigt curator Robert Verdonk van Verdonk Advocaten uit Heerenveen aan Totaal TV. De satellietverspreiding van het zenderaanbod van Joyne is voorlopig veiliggesteld omdat Eutelsat de curator de nodige tijd heeft gegeven om te onderzoeken of een doorstart van Joyne mogelijk is. Inmiddels heeft zich een marktpartij gemeld die interesse in een doorstart heeft. Curator Verdonk wil hierover alleen maar kwijt dat het een marktpartij is die de nodige kennis en ervaring heeft met tv-distributie.

   

  Snel handelen

  In tegenstelling tot publicaties in andere media stelt curator Verdonk dat alle huidige contracten niet nietig zijn en gewoon doorlopen. Het is hierdoor noodzaak om snel een onderzoek te doen naar een mogelijke doorstart. Een dergelijke doorstart wordt bemoeilijkt als andere leveranciers de diensten aan Joyne na het faillissement tijdens inventarisatie over een doorstart stopzetten. Mede hierdoor wordt vanmiddag al voor het eerst met een mogelijke overnamekandidaat gesproken. Op de vraag of de mogelijke overnamekandidaat M7 Group/Canal+ Luxembourg is, wil de curator geen antwoord geven. Wel geeft hij aan dat hij verwacht dat een eventuele doorstart op korte termijn zal moeten plaatsvinden.

  JoynesatelliettvtelevisiesatelliettelevisieM7 GroupCanal DigitaalTV VlaanderenCanal+ LuxembourgCanal+

  Reacties

 1. TV-TIP Aussie Gold Hunters

  Aussie Gold Hunters
  Discovery Channel om 20:30 uur
  Goud, zweet en tranen in het ­nieuwe seizoen van Aussie Gold Hunters. Want met ­goudprijzen op record­hoogte ­nemen de ­goudzoekers in de snikhete en ­uitgestrekte Outback van Australië nog meer risico om de jackpot naar de oppervlakte te schoffelen. Zo ­besluiten The Dust Devils om met een konvooi aan kostbare machines 1200 km het land in te trekken. Maar ligt het goud daar wel te blinken? De Poseidon Crew heeft in ieder geval wel succes.

  TV-TIP Andy & Melisa

  Andy & Melisa
  SBS 6 om 20:30 uur
  Na een kleine flirt met RTL en een paar jaar radiostilte keren Andy en vriendin Melisa – de twee zijn al jaren gescheiden – terug op het oude SBS-nest. En hier blijkt dat er eigenlijk niks veranderd is. Al ligt de oud-voetballer niet meer dagen gestrekt op de bank. Er is tv-werk, een YouTube-kanaal en er moet ook geklust worden in hun nieuwe stek aan de Costa de Sol, dat gereedgemaakt moet worden voor de verhuur.

  Interview