Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Eutelsat vroeg faillissement Joyne aan: doorstart waarschijnlijk

  Eutelsat heeft het faillissement van satelliettelevisieaanbieder Joyne aangevraagd. De rechtbank Noord-Nederland heeft faillissement daarna op 9 april uitgesproken.
  Jarco Kriek
  13 april 2021
  comments 0
  Eutelsat vroeg faillissement Joyne aan: doorstart waarschijnlijk

  In de satellietbranche gingen al langere tijd geruchten dat het slecht met Joyne zou gaan. Het bedrijf begon in de zomer van 2017 met een satellietpakket voor de Nederlandse markt. Een jaar later werd een Belgisch Vlaams zenderpakket geïntroduceerd. In beide gevallen ging Joyne de directe strijd aan met M7 Group, tegenwoordig Canal+ Luxembourg. Dit Luxemburgs bedrijf levert met Canal Digitaal (Nederland) en TV Vlaanderen (België) in beide landen al langere tijd satelliettelevisie. Marktkenners hadden vanaf het begin al twijfels of een kleine en nieuwe speler als Joyne het in een verzadigde markt tegen ‘de grote reus’ M7 Group succesvol kon opnemen.

   

  Eutelsat

  Na bijna vier jaar is er een einde gekomen aan Joyne in de huidige opzet. Het is satellietbedrijf Eutelsat dat het faillissement heeft aangevraagd. Dit bevestigt curator Robert Verdonk van Verdonk Advocaten uit Heerenveen aan Totaal TV. De satellietverspreiding van het zenderaanbod van Joyne is voorlopig veiliggesteld omdat Eutelsat de curator de nodige tijd heeft gegeven om te onderzoeken of een doorstart van Joyne mogelijk is. Inmiddels heeft zich een marktpartij gemeld die interesse in een doorstart heeft. Curator Verdonk wil hierover alleen maar kwijt dat het een marktpartij is die de nodige kennis en ervaring heeft met tv-distributie.

   

  Snel handelen

  In tegenstelling tot publicaties in andere media stelt curator Verdonk dat alle huidige contracten niet nietig zijn en gewoon doorlopen. Het is hierdoor noodzaak om snel een onderzoek te doen naar een mogelijke doorstart. Een dergelijke doorstart wordt bemoeilijkt als andere leveranciers de diensten aan Joyne na het faillissement tijdens inventarisatie over een doorstart stopzetten. Mede hierdoor wordt vanmiddag al voor het eerst met een mogelijke overnamekandidaat gesproken. Op de vraag of de mogelijke overnamekandidaat M7 Group/Canal+ Luxembourg is, wil de curator geen antwoord geven. Wel geeft hij aan dat hij verwacht dat een eventuele doorstart op korte termijn zal moeten plaatsvinden.

  JoynesatelliettvtelevisiesatelliettelevisieM7 GroupCanal DigitaalTV VlaanderenCanal+ LuxembourgCanal+

  Reacties

 1. TV-TIP Waku Waku

  Waku Waku
  NPO 3 om 18:21 uur
  Jarenlang werd Waku Waku gepresenteerd door Rob Fruithof, de quizmaster die vorige maand op 71-jarige leeftijd overleed. De dieren- en natuurquiz keerde vorig jaar terug op tv, met dit keer Sosha Duysker aan het roer. In het tweede seizoen doen onder andere Bracha van ­Doesburgh, Roy Donders, Nicolette Kluijver en Steven Kazàn een poging om met hun flora- en faunakennis zoveel mogelijk aapjes bij elkaar te sprokkelen. De winnaar maakt kans op 1500 euro voor een goed doel.

  TV-TIP Ice Road Rescue

  Ice Road Rescue
  National Geographic om 19:35 uur
  Thord Paulsen heeft zich alvast warm ingepakt voor het zevende seizoen van Ice Road Rescue en dat is maar goed ook. Vanwege een koude winter vol zware stormen, regenbuien en dikke ladingen sneeuw krijgen de helden van de gladde weg het lastiger dan ooit. Thord en collega Bjørn hebben veel meegemaakt, maar in dit seizoen hebben ze de zwaarste klussen uit hun carrière. De mannen moeten daardoor nog meer op elkaar vertrouwen. In het noorden heeft Jo Roger het ook zwaar en heeft hij de hulp van Stig nodig, maar is deze beginneling klaar voor het echte werk?

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)