Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  F1 TV fors in prijs omhoog: prijsstijging van bijna 50 procent

  Viaplay krijgt wederom steun in de rug van Formule 1-rechtenhouder FOM. Het F1 TV Pro-abonnement is namelijk fors in prijs verhoogd.
  Jarco Kriek
  10 januari 2024
  comments 13
  F1 TV fors in prijs omhoog: prijsstijging van bijna 50 procent
  Foto Getty Images

  Nieuwe abonnees die een F1 TV Pro-abonnement willen kopen om live naar Formule 1 te kijken, moeten vanaf vandaag fors meer betalen. De prijs van het jaarabonnement is met maar liefst 30 euro – bijna 50 procent – verhoogd van €64,99 naar €94,99. Het maandabonnement gaat €11,99 kosten.

   

  Tactisch spel

  Eigenaar van F1 TV is rechteneigenaar van Formule 1 FOM. De prijsverhoging kan worden uitgelegd als het versterken van de marktpositie van Viaplay in Nederland. Viaplay Group koopt van FOM voor streamingdienst Viaplay de Nederlandse uitzendrechten. Daarbij levert Viaplay Nederlandse abonnees vanaf komend Formule 1-seizoen als extra dienst toegang tot streamingdienst F1 TV Pro. Door het losse F1 TV Pro-abonnement duurder te maken, probeert FOM sportliefhebbers in de richting van Viaplay te duwen. Dit lijkt gek maar is onderdeel van een tactisch spel. De Nederlandse uitzendrechten van Formule 1 voor de periode na 2024 worden binnenkort verkocht. Een financieel zwakker Viaplay zorgt voor minder onderlinge strijd van gegadigden binnen het biedingsspel. En dit kan leiden tot een lagere verkoopprijs van de uitzendrechten. Naast Viaplay Group is in ieder geval VodafoneZiggo (Ziggo/Ziggo Sport) en mogelijk ook Viaplay Group aandeelhouder Canal+ in de uitzendrechten geïnteresseerd.

   

  Meer opties

  Een geheel andere optie kan de zogenaamde India-route zijn. In dat land worden de uitzendrechten niet aan een tv-zender of mediabedrijf verkocht. FOM biedt Formule 1 daar alleen in eigen beheer via F1 TV Pro aan. Dit onder meer vanwege in de ogen van FOM tegenvallende uitkomst van biedingen op de uitzendrechten. Met een prijsverhoging naar €94,99 maakt FOM prijstechnisch met deze tussenstap de weg vrij naar verdere prijsverhoging als na het bestuderen van biedingen besloten wordt de Nederlandse uitzendrechten na 2024 niet meer te verkopen en de exploitatie hiervan in eigen beheer te nemen.

   

  Verwacht

  Totaal TV adviseerde eerder al om tijdig een F1 TV Pro-abonnement af te sluiten voor het kijken van Formule 1 als geen behoefte aan een Viaplay-abonnement bestond. Het is de verwachting dat bestaande F1 TV Pro-abonnees de nieuwe jaarprijs gaan betalen vanaf het moment dat het lopende jaarabonnement eindigt. 

  FOMF1 TVF1TVOTTonlinestreamingdienstprijsverhogingViaplayuitzendrechten

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview