Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  F1 TV Pro niet op alle Android TV apparaten beschikbaar: hoe installeer je dit zelf?

  Nu het Viaplay-abonnement morgen minimaal twee euro per maand duurder wordt, zoeken veel Formule 1-fans hun heil bij concurrent F1 TV Pro.
  Jarco Kriek
  28 februari 2023
  comments 3
  F1 TV Pro niet op alle Android TV apparaten beschikbaar: hoe installeer je dit zelf?
  Foto Getty Images

  Met de streamingtechnieken Chromecast (Google) en Airplay (Apple) kan F1 TV Pro vanaf smartphone of tablet op het grote beeldscherm van de tv worden geergegeven. Er is ook een app om te kijken met de Apple TV HD/4K, een mediaspeler met Android TV of een Smart TV met Android TV.

   

  Smart TV

  De app voor Android TV/Google TV is echter niet beschikbaar op alle apparaten die functioneren op dit besturingssysteem. Vooral op Smart TV-internettelevisies van onder meer fabrikanten als Sony en Philips is de F1 TV-app niet rechtstreeks in de Google Play appstore te vinden. Dit in tegenstelling tot de meeste online mediaspelers. Gebruikers van deze apparaten kunnen de app probleemloos en zonder enige omweg op hun apparaat zetten.

   

  Omweg

  Maar ook als de F1 TV-app niet in Google Play te vinden is, kan de app toch worden geïnstalleerd en gebruikt. Dit lijkt ingewikkeld, maar is in de praktijk binnen enkele minuten te realiseren. Een USB-stick en computer of laptop is het enige wat nodig is. Hieronder vindt u het stappenplan om zelf de F1 TV-app op uw Android TV-apparaat te installeren als deze app niet in Google Play te vinden is.

   

  • Zoek op internet via computer of laptop naar het meest recente F1 TV apk-bestand. Dit kan via de website APKMirror.
  • Download dit bestand op een USB-stick
  • Zoek in Google Play op het Android TV-apparaat naar een apk-installer. Hiervan zijn er meerdere gratis beschikbaar, bijvoorbeeld APK Installer by Uptodown. De meeste installers zijn eenvoudig te vinden door in de zoekbalk van Google Play de term apk in te toetsen. Installeer de gekozen apk-installer op het apparaat.
  • Stop de USB-stick met gedownload F1 TV apk-bestand in de televisie of online mediaspeler.
  • Open het met de televisie of online mediaspeler geïnstalleerde apk-installer.
  • Geef handmatig toestemming dat de installer toegang kan krijgen tot bestanden op het apparaat en het kunnen installeren van onbekende bronnen.
  • Druk op installeren apps en kies vervolgens het F1 TV apk-bestand dat op de USB-stick staat.
  • Als alle bovenstaande stappen goed zijn uitgevoerd, is de F1 TV-app op het Android TV-apparaat zichtbaar en kan hij gebruikt worden.

   

  Providers

  Gebruikers van de nieuwe KPN TV+ decoder kunnen de F1 TV-app rechtstreeks – en dus zonder bovenstaande stappen – op hun apparaat plaatsen. Bij oudere KPN bruikleendecoders is rechtstreekse toegang tot F1 TV niet mogelijk. Dit gaat ook in de toekomst niet gebeuren, omdat KPN uiteindelijk volledig wil overstappen naar de nieuwe TV+ decoder. Ook Ziggo-klanten met een Mediabox Next, Next Mini of andere bruikleendecoder kunnen niet rechtstreeks via deze decoder naar F1 TV kijken. Ziggo heeft laten weten op dit moment geen plannen te hebben om F1 TV via een app op de Mediabox Next of Next Mini beschikbaar te maken.

   

  Chromecast

  Wie niet direct via de televisie, online mediaspeler of bruikleendecoder van providers als Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta of Caiway naar F1 TV kan kijken, heeft diverse mogelijkheden om dit alsnog te doen. Het voordeligst is de aanschaf van de nieuwste versie van de Google Chromecast met Google TV. Deze mediaspeler is bij veel Nederlandse winkels vanaf 40 euro (adviesprijs voor de HD versie) verkrijgbaar. F1 TV is op dit apparaat rechtstreeks via Google Play te installeren en daarna te gebruiken.

  F1 TVAndroid TVGoogle TVViaplayViaplay GroupOTTonlinemediaspeler

  Reacties

 1. TV-TIP MAX Ouderenjournaal

  MAX Ouderenjournaal
  NPO 1 om 16:37 uur
  Ter gelegenheid van de Week tegen Eenzaamheid pakt MAX Ouderenjournaal uit met een speciale editie om mensen een hart onder de riem te steken. Met inspirerende, motiverende en confronterende levensverhalen van normale Nederlanders wordt eenzaamheid onder de aandacht gebracht. Dat kan namelijk in allerlei vormen voorkomen. De 81-jarige Heino heeft voldoende bezigheden buiten de deur, maar thuis op de bank voelt hij zich erg alleen. Maar ook jonge mensen kunnen zich soms erg eenzaam voelen, zoals de dertigjarige Bryan, die hierover schreef op Twitter.

  TV-TIP 90 Day Fiancé UK

  90 Day Fiancé UK
  TLC om 20:30 uur
  Wat de Amerikanen doen, kunnen de Britten ook. In 90 Day Fiancé UK worden Britse mannen en vrouwen gevolgd die een geliefde uit het buitenland halen en negentig dagen hebben om wel of niet te trouwen. Die relaties zijn meestal gedoemd te mislukken, maar alsnog doen de koppels er alles aan om hun relatie te laten werken. De alleenstaande moeder Louise is bijvoorbeeld smoorverliefd op de Colombiaanse rapper Jose en hoopt dat hij haar de liefde kan geven die zij mist. Haar familie en vrienden hebben hun twijfels over de krullenbol.

  Interview

  • *

   Ewout Genemans

   Bureau Rotterdam

   In Bureau Rotterdam gaat presentator Ewout Genemans op pad met de politie in de meest rauwe stad van Nederland.
   Reacties0 reactie(s)