Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  F1 TV Pro niet op alle Android TV apparaten beschikbaar: hoe installeer je dit zelf?

  Nu het Viaplay-abonnement morgen minimaal twee euro per maand duurder wordt, zoeken veel Formule 1-fans hun heil bij concurrent F1 TV Pro.
  Jarco Kriek
  28 februari 2023
  comments 3
  F1 TV Pro niet op alle Android TV apparaten beschikbaar: hoe installeer je dit zelf?
  Foto Getty Images

  Met de streamingtechnieken Chromecast (Google) en Airplay (Apple) kan F1 TV Pro vanaf smartphone of tablet op het grote beeldscherm van de tv worden geergegeven. Er is ook een app om te kijken met de Apple TV HD/4K, een mediaspeler met Android TV of een Smart TV met Android TV.

   

  Smart TV

  De app voor Android TV/Google TV is echter niet beschikbaar op alle apparaten die functioneren op dit besturingssysteem. Vooral op Smart TV-internettelevisies van onder meer fabrikanten als Sony en Philips is de F1 TV-app niet rechtstreeks in de Google Play appstore te vinden. Dit in tegenstelling tot de meeste online mediaspelers. Gebruikers van deze apparaten kunnen de app probleemloos en zonder enige omweg op hun apparaat zetten.

   

  Omweg

  Maar ook als de F1 TV-app niet in Google Play te vinden is, kan de app toch worden geïnstalleerd en gebruikt. Dit lijkt ingewikkeld, maar is in de praktijk binnen enkele minuten te realiseren. Een USB-stick en computer of laptop is het enige wat nodig is. Hieronder vindt u het stappenplan om zelf de F1 TV-app op uw Android TV-apparaat te installeren als deze app niet in Google Play te vinden is.

   

  • Zoek op internet via computer of laptop naar het meest recente F1 TV apk-bestand. Dit kan via de website APKMirror.
  • Download dit bestand op een USB-stick
  • Zoek in Google Play op het Android TV-apparaat naar een apk-installer. Hiervan zijn er meerdere gratis beschikbaar, bijvoorbeeld APK Installer by Uptodown. De meeste installers zijn eenvoudig te vinden door in de zoekbalk van Google Play de term apk in te toetsen. Installeer de gekozen apk-installer op het apparaat.
  • Stop de USB-stick met gedownload F1 TV apk-bestand in de televisie of online mediaspeler.
  • Open het met de televisie of online mediaspeler geïnstalleerde apk-installer.
  • Geef handmatig toestemming dat de installer toegang kan krijgen tot bestanden op het apparaat en het kunnen installeren van onbekende bronnen.
  • Druk op installeren apps en kies vervolgens het F1 TV apk-bestand dat op de USB-stick staat.
  • Als alle bovenstaande stappen goed zijn uitgevoerd, is de F1 TV-app op het Android TV-apparaat zichtbaar en kan hij gebruikt worden.

   

  Providers

  Gebruikers van de nieuwe KPN TV+ decoder kunnen de F1 TV-app rechtstreeks – en dus zonder bovenstaande stappen – op hun apparaat plaatsen. Bij oudere KPN bruikleendecoders is rechtstreekse toegang tot F1 TV niet mogelijk. Dit gaat ook in de toekomst niet gebeuren, omdat KPN uiteindelijk volledig wil overstappen naar de nieuwe TV+ decoder. Ook Ziggo-klanten met een Mediabox Next, Next Mini of andere bruikleendecoder kunnen niet rechtstreeks via deze decoder naar F1 TV kijken. Ziggo heeft laten weten op dit moment geen plannen te hebben om F1 TV via een app op de Mediabox Next of Next Mini beschikbaar te maken.

   

  Chromecast

  Wie niet direct via de televisie, online mediaspeler of bruikleendecoder van providers als Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta of Caiway naar F1 TV kan kijken, heeft diverse mogelijkheden om dit alsnog te doen. Het voordeligst is de aanschaf van de nieuwste versie van de Google Chromecast met Google TV. Deze mediaspeler is bij veel Nederlandse winkels vanaf 40 euro (adviesprijs voor de HD versie) verkrijgbaar. F1 TV is op dit apparaat rechtstreeks via Google Play te installeren en daarna te gebruiken.

  F1 TVAndroid TVGoogle TVViaplayViaplay GroupOTTonlinemediaspeler

  Reacties

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Harry Potter and the Goblet of Fire

  Harry Potter and the Goblet of Fire
  Paramount Network om 20:30 uur
  In deze vierde Harry Potter-film verstoren de volgelingen van Voldemort het grootste tovenaarsfeest van het jaar: het WK zwerkbal. Als Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson) na de vakantie op school komen, blijkt ook daar het nodige aan de hand: Hogwarts organiseert het prestigieuze Toverschool Toernooi.

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)