Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Film- en seriezender Paramount Network in basispakket Ziggo en KPN

  Nederland is een film- en seriezender rijker. Paramount Network heeft namelijk het kanaalslot van Spike bij Ziggo, KPN en alle andere providers overgenomen.
  Jarco Kriek
  24 mei 2022
  comments 7
  Film- en seriezender Paramount Network in basispakket Ziggo en KPN
  Foto Getty Images

  Het mediabedrijf ViacomCBS gaat sinds kort als Paramount Global door het leven. Spike was een van de zenders van ViacomCBS. Dit kanaal gaat in Nederland vanavond om 20.30 uur officieel plaatsmaken voor de programmering van Paramount Network. Als reden voor de omzetting noemt eigenaar Paramount de veranderende behoefte en voorkeuren van de kijker. Paramount Network komt daar aan tegemoet door een programma-aanbod te leveren dat het Hollywood-karakter van een van de grootste filmstudio’s van de wereld benadrukt.

   

  Films en series

  De programmering van Paramount Network bestaat uit een collectie van de beste series en films uit de contentbibliotheek van eigenaar Paramount Global. Zo zijn oude bekende series als Yellowstone en Star Trek: Enterprise bij de nieuwe zender te zien. Het filmaanbod bestaat onder meer uit klassiekers als The Godfather, Ordinary People en Forrest Gump, terwijl animatiefilm Sonic The Hedgehog op Paramount Network zijn Nederlandse tv-première gaat beleven. De verwachting is dat Paramount Netwerk het uithangbord wordt voor streamingdienst SkyShowtime die mogelijk nog dit jaar of anders in 2023 in Nederland op de markt wordt gebracht. Een soortgelijke situatie is op dit moment in Nederland al zichtbaar bij FilmBox. Deze zender komt bij diverse providers in het basispakket beschikbaar en promoot betaalzender en streamingdienst Film1. Beide zijn eigendom van Canal+.

   

  Providers

  Omdat Paramount Network het kanaalslot van Spike overneemt, is de zender direct in vrijwel alle Nederlandse huishoudens zichtbaar. De zender wordt onder meer door de belangrijkste Nederlandse providers Ziggo, KPN, T-Mobile, Canal Digitaal, Delta en Caiway in het digitale basispakket aangeboden.

  ViacomCBSParamountParamount NetworkSpike

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Stavanger

  Schaatsen: World Cup Stavanger
  NPO 1 om 14:20 uur
  Je zou haar zo zonder helm bijkans niet herkennen, maar Marijke Groenewoud schaatst haar rondjes niet alleen maar op de achtervolging en massastart. De Hallumse reed tijdens het World Cup kwalificatietoernooi op de 1.500 meter zelfs naar het goud, nog voor topfavoriet Antoinette Rijpma-de Jong. Tijdens de aftrap van het World Cup-seizoen in het Japanse Obihiro bleef een nieuwe krachtmeting uit: de ploeg van Jillert Anema bleef thuis. In het Noorse Stavanger is Groenewoud wél weer van de partij.

  TV-TIP The Last Boy Scout

  The Last Boy Scout
  Paramount Network om 20:00 uur
  Privédetective Joe Hallenbeck (Bruce Willis) zit aan de grond. Dus komt het goed uit dat ex-footballspeler Jimmy Dix (Damon Wayans) hem inhuurt om zijn vriendin Cory (Halle Berry) te beschermen. Cory heeft belastende informatie over de eigenaar van Jimmy's oude club. Als ze vermoord wordt besluiten Joe en Jimmy haar dood te wreken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)