Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Film- en seriezender Paramount Network in basispakket Ziggo en KPN

  Nederland is een film- en seriezender rijker. Paramount Network heeft namelijk het kanaalslot van Spike bij Ziggo, KPN en alle andere providers overgenomen.
  Jarco Kriek
  24 mei 2022
  comments 7
  Film- en seriezender Paramount Network in basispakket Ziggo en KPN
  Foto Getty Images

  Het mediabedrijf ViacomCBS gaat sinds kort als Paramount Global door het leven. Spike was een van de zenders van ViacomCBS. Dit kanaal gaat in Nederland vanavond om 20.30 uur officieel plaatsmaken voor de programmering van Paramount Network. Als reden voor de omzetting noemt eigenaar Paramount de veranderende behoefte en voorkeuren van de kijker. Paramount Network komt daar aan tegemoet door een programma-aanbod te leveren dat het Hollywood-karakter van een van de grootste filmstudio’s van de wereld benadrukt.

   

  Films en series

  De programmering van Paramount Network bestaat uit een collectie van de beste series en films uit de contentbibliotheek van eigenaar Paramount Global. Zo zijn oude bekende series als Yellowstone en Star Trek: Enterprise bij de nieuwe zender te zien. Het filmaanbod bestaat onder meer uit klassiekers als The Godfather, Ordinary People en Forrest Gump, terwijl animatiefilm Sonic The Hedgehog op Paramount Network zijn Nederlandse tv-première gaat beleven. De verwachting is dat Paramount Netwerk het uithangbord wordt voor streamingdienst SkyShowtime die mogelijk nog dit jaar of anders in 2023 in Nederland op de markt wordt gebracht. Een soortgelijke situatie is op dit moment in Nederland al zichtbaar bij FilmBox. Deze zender komt bij diverse providers in het basispakket beschikbaar en promoot betaalzender en streamingdienst Film1. Beide zijn eigendom van Canal+.

   

  Providers

  Omdat Paramount Network het kanaalslot van Spike overneemt, is de zender direct in vrijwel alle Nederlandse huishoudens zichtbaar. De zender wordt onder meer door de belangrijkste Nederlandse providers Ziggo, KPN, T-Mobile, Canal Digitaal, Delta en Caiway in het digitale basispakket aangeboden.

  ViacomCBSParamountParamount NetworkSpike

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)