Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Film1 standaard bij alle IPTV-abonnementen Canal Digitaal

  Canal+ Luxembourg breidt het zenderaanbod bij de IPTV-dienst van de eigen merknaam Canal Digitaal per 1 oktober uit.
  Jarco Kriek
  6 september 2022
  comments 1
  Film1 standaard bij alle IPTV-abonnementen Canal Digitaal
  Foto ProShots

  Uit klantencommunicatie van Freedom Internet blijkt dat Canal Digitaal het zenderaanbod van het basispakket verder gaat uitbreiden met premiumkanalen. In het basispakket van de IPTV-dienst is bij Canal Digitaal al het volledige ESPN Compleet-zenderaanbod zonder extra betalen beschikbaar. Vanaf 1 oktober worden hieraan ook alle filmkanalen en video on demand-diensten van betaalzender Film1 toegevoegd. De wijziging geldt voor zowel bestaande als nieuwe klanten. Abonnees die op dit moment los een Film1-abonnement kopen, zien hun maandlasten met €9,95 verminderen.

   

  Zelf eigenaar

  De IPTV-dienst van Canal Digitaal is als tv-dienst beschikbaar bij diverse serviceproviders, zoals Freedom Internet, Online.nl en Tweak. Film1 is eigendom van SPI International. De Franse tv- en videogigant Canal+ heeft een meerderheidsbelang in dit bedrijf. Canal+ is ook volledig eigenaar van Canal+ Luxembourg en de Nederlandse merknamen Canal Digitaal en Online.nl die onder dit Luxemburgse bedrijf vallen. Canal Digitaal wordt in Nederland de tv-provider met het meeste premiumaanbod in het basispakket. Dat de Film1-kanalen ook in het basispakket van het abonnement van satelliet komen lijkt onwaarschijnlijk. Canal Digitaal informeerde onlangs deze klantgroep over aankomende wijzigingen per 1 oktober en daarbij werd Film1 in het basispakket niet gemeld.

   

  RTL

  De komst van de Film1-kanalen in het basispakket kan gezien worden als compensatie voor het verdwijnen van de RTL themakanalen RTL Lounge, RTL Crime en RTL Lounge. De distributie van deze kanalen wordt op 1 oktober gestaakt omdat Canal+ Luxembourg een verhoging van de doorgiftevergoeding voor deze kanalen weigert te betalen.

  Canal+ LuxembourgCanal+Canal DigitaalOnline.nlFreedom InternetFilm1basispakkettvtelevisieabonnementfilms

  Reacties

 1. TV-TIP Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

  Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
  Net5 om 20:00 uur
  In deze tweede Pirates of the Caribbean-film heeft piraat Captain Jack Sparrow (Johnny Depp) een schuld openstaan bij Davy Jones (Bill Nighy), de ondode kapitein van het spookschip The Flying Dutchman. Om die schuld te vereffenen moet Sparrow het hart van Davy Jones vinden. Lukt dit niet, dan zal Jack voor eeuwig moeten boeten.

  TV-TIP Beste Kijkers

  Beste Kijkers
  RTL 4 om 21:35 uur
  Ruben Nicolai staat te trappelen voor een nieuw seizoen Beste Kijkers, het tiende alweer. Je schakelt in voor het commentaar op de grappigste filmpjes van de afgelopen week, maar blijft hangen voor Ruben, Tijl Beckand en Jeroen van Koningsbrugge die elkaar én hun team­leden in de maling nemen. Het programma leek een beetje uit de gratie, maar keerde in 2023 terug op tv. Nog geen jaar later loeren we al naar het derde seizoen sinds de break.

  Interview