Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Film1 standaard bij alle IPTV-abonnementen Canal Digitaal

  Canal+ Luxembourg breidt het zenderaanbod bij de IPTV-dienst van de eigen merknaam Canal Digitaal per 1 oktober uit.
  Jarco Kriek
  6 september 2022
  comments 0
  Film1 standaard bij alle IPTV-abonnementen Canal Digitaal
  Foto ProShots

  Uit klantencommunicatie van Freedom Internet blijkt dat Canal Digitaal het zenderaanbod van het basispakket verder gaat uitbreiden met premiumkanalen. In het basispakket van de IPTV-dienst is bij Canal Digitaal al het volledige ESPN Compleet-zenderaanbod zonder extra betalen beschikbaar. Vanaf 1 oktober worden hieraan ook alle filmkanalen en video on demand-diensten van betaalzender Film1 toegevoegd. De wijziging geldt voor zowel bestaande als nieuwe klanten. Abonnees die op dit moment los een Film1-abonnement kopen, zien hun maandlasten met €9,95 verminderen.

   

  Zelf eigenaar

  De IPTV-dienst van Canal Digitaal is als tv-dienst beschikbaar bij diverse serviceproviders, zoals Freedom Internet, Online.nl en Tweak. Film1 is eigendom van SPI International. De Franse tv- en videogigant Canal+ heeft een meerderheidsbelang in dit bedrijf. Canal+ is ook volledig eigenaar van Canal+ Luxembourg en de Nederlandse merknamen Canal Digitaal en Online.nl die onder dit Luxemburgse bedrijf vallen. Canal Digitaal wordt in Nederland de tv-provider met het meeste premiumaanbod in het basispakket. De verwachting is dat Film1 ook wordt toegevoegd aan het eigen OTT-abonnement van Canal Digitaal dat wat betreft basisabonnement grotendeels gelijk loopt met het aanbod van de IPTV-dienst. Dat de Film1-kanalen ook in het basispakket van het abonnement van satelliet komen lijkt onwaarschijnlijk. Canal Digitaal informeerde onlangs deze klantgroep over aankomende wijzigingen per 1 oktober en daarbij werd Film1 in het basispakket niet gemeld.

   

  RTL

  De komst van de Film1-kanalen in het basispakket kan gezien worden als compensatie voor het verdwijnen van de RTL themakanalen RTL Lounge, RTL Crime en RTL Lounge. De distributie van deze kanalen wordt op 1 oktober gestaakt omdat Canal+ Luxembourg een verhoging van de doorgiftevergoeding voor deze kanalen weigert te betalen.

  Canal+ LuxembourgCanal+Canal DigitaalOnline.nlFreedom InternetFilm1basispakkettvtelevisieabonnementfilms

  Reacties

 1. TV-TIP Aussie Gold Hunters

  Aussie Gold Hunters
  Discovery Channel om 20:30 uur
  Goud, zweet en tranen in het ­nieuwe seizoen van Aussie Gold Hunters. Want met ­goudprijzen op record­hoogte ­nemen de ­goudzoekers in de snikhete en ­uitgestrekte Outback van Australië nog meer risico om de jackpot naar de oppervlakte te schoffelen. Zo ­besluiten The Dust Devils om met een konvooi aan kostbare machines 1200 km het land in te trekken. Maar ligt het goud daar wel te blinken? De Poseidon Crew heeft in ieder geval wel succes.

  TV-TIP Andy & Melisa

  Andy & Melisa
  SBS 6 om 20:30 uur
  Na een kleine flirt met RTL en een paar jaar radiostilte keren Andy en vriendin Melisa – de twee zijn al jaren gescheiden – terug op het oude SBS-nest. En hier blijkt dat er eigenlijk niks veranderd is. Al ligt de oud-voetballer niet meer dagen gestrekt op de bank. Er is tv-werk, een YouTube-kanaal en er moet ook geklust worden in hun nieuwe stek aan de Costa de Sol, dat gereedgemaakt moet worden voor de verhuur.

  Interview