Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Film1 standaard bij alle IPTV-abonnementen Canal Digitaal

  Canal+ Luxembourg breidt het zenderaanbod bij de IPTV-dienst van de eigen merknaam Canal Digitaal per 1 oktober uit.
  Jarco Kriek
  6 september 2022
  comments 1
  Film1 standaard bij alle IPTV-abonnementen Canal Digitaal
  Foto ProShots

  Uit klantencommunicatie van Freedom Internet blijkt dat Canal Digitaal het zenderaanbod van het basispakket verder gaat uitbreiden met premiumkanalen. In het basispakket van de IPTV-dienst is bij Canal Digitaal al het volledige ESPN Compleet-zenderaanbod zonder extra betalen beschikbaar. Vanaf 1 oktober worden hieraan ook alle filmkanalen en video on demand-diensten van betaalzender Film1 toegevoegd. De wijziging geldt voor zowel bestaande als nieuwe klanten. Abonnees die op dit moment los een Film1-abonnement kopen, zien hun maandlasten met €9,95 verminderen.

   

  Zelf eigenaar

  De IPTV-dienst van Canal Digitaal is als tv-dienst beschikbaar bij diverse serviceproviders, zoals Freedom Internet, Online.nl en Tweak. Film1 is eigendom van SPI International. De Franse tv- en videogigant Canal+ heeft een meerderheidsbelang in dit bedrijf. Canal+ is ook volledig eigenaar van Canal+ Luxembourg en de Nederlandse merknamen Canal Digitaal en Online.nl die onder dit Luxemburgse bedrijf vallen. Canal Digitaal wordt in Nederland de tv-provider met het meeste premiumaanbod in het basispakket. Dat de Film1-kanalen ook in het basispakket van het abonnement van satelliet komen lijkt onwaarschijnlijk. Canal Digitaal informeerde onlangs deze klantgroep over aankomende wijzigingen per 1 oktober en daarbij werd Film1 in het basispakket niet gemeld.

   

  RTL

  De komst van de Film1-kanalen in het basispakket kan gezien worden als compensatie voor het verdwijnen van de RTL themakanalen RTL Lounge, RTL Crime en RTL Lounge. De distributie van deze kanalen wordt op 1 oktober gestaakt omdat Canal+ Luxembourg een verhoging van de doorgiftevergoeding voor deze kanalen weigert te betalen.

  Canal+ LuxembourgCanal+Canal DigitaalOnline.nlFreedom InternetFilm1basispakkettvtelevisieabonnementfilms

  Reacties