Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Film1 weer in handen van Canal+

  SPI International wordt onderdeel van de Franse mediagigant Canal+. Dit betekent dat ook de Nederlandse filmzender Film1 in handen komt van Canal+.
  Jarco Kriek
  20 september 2021
  comments 2
  Film1 weer in handen van Canal+

  SPI International en Canal+ denken dat de overname tussen beide bedrijven enkele maanden in beslag gaat nemen. Na de fusie wordt SPI International een zelfstandig onderdeel binnen Canal+. In Nederland zijn zowel SPI International als Canal+ actief. SPI International is eigenaar van de zenders Filmbox, Docubox en Fightbox en ook betaalzender Film1. Canal+ is eigenaar van Canal+ Luxembourg (M7 Group). Hieronder vallen in Nederland opererende merknamen Online.nl en Canal Digitaal. De fusie moet nog wel door de Europese media-autoriteiten worden goedgekeurd.

   

  Content

  Content en SVOD zijn belangrijke onderdelen geweest waarom de voorgenomen overname tot stand is gekomen. Bij de overname heeft Canal+ Luxembourg een rol van betekenis gespeeld. Bij het persmoment was dan ook Canal+ Luxembourg CEO Hans Troelstra aanwezig. In de komende maanden wordt duidelijk hoe de fusie er inhoudelijk gaat uitzien.

   

  Film1

  De voorgenomen overname betekent dat de Nederlandse betaalfilmzender Film1 na bijna twintig jaar weer onderdeel van Canal+ komt. Na het stoppen van de satellietactiviteiten van Canal+ in Nederland werd de satellietdistributie voortgezet onder de naam Canal Digitaal. De betaaltelevisie-activiteiten werden na de overname door de toenmalige directie afgestoten. Het filmgedeelte ging verder onder de naam Film1. De sporttak werd uiteindelijk Sport1. Film1 en Sport1 kwamen daarna onder de vleugels van UPC Nederland (Liberty Global). Film1 moest na de fusie tussen de kabelbedrijven Ziggo en UPC tot het huidige Ziggo op last van de Europese Commissie verkocht worden. Hierdoor werd Sony de nieuwe eigenaar. Nadat Sony aankondigde met Film1 te willen stoppen, kocht SPI International twee jaar geleden de merknaam Film1. Om uiteindelijk de filmkanalen na bijna twintig jaar omzwerving weer via SPI International onder de vleugels van Canal+ te laten terugkeren.

  Film1FilmboxSPI InternationalCanal+Canal+ LuxembourgM7 GroupCanal DigitaalOnline.nl

  Reacties

 1. TV-TIP Hunted

  Hunted
  NPO 3 om 20:25 uur
  Een nieuw seizoen betekent een verse jacht op een roedel doodgewone burgers die drie weken uit handen van de hunters proberen te blijven. Dat lukt maar weinigen en dat is soms onterecht volgens veel kijkers. In het vorige seizoen zouden de slim spelende finalisten Kelly en Romy geen eerlijke kans hebben gehad om hun vrijheid tegemoet te snellen.

  TV-TIP Jumanji: Welcome to the Jungle

  Jumanji: Welcome to the Jungle
  Net 5 om 20:30 uur
  Wanneer vier tieners een oud videospel spelen, worden ze letterlijk het spel ingezogen. Ze komen erachter dat ze allemaal een ander uiterlijk hebben gekregen en dat ze speciale eigenschappen bezitten. Ze moeten allerlei opdrachten zien te voltooien. Met een beperkt aantal levens moeten ze slagen, anders blijven ze vastzitten in dit spel.

  Interview