Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Filmbox HD nog niet bij Ziggo en KPN maar wel bij Delta en Caiway

  Filmbox HD heeft de distributie in Nederland uitgebreid. Na Canal Digitaal is de filmzender nu ook voor alle abonnees van Delta en Caiway beschikbaar.
  Jarco Kriek
  3 september 2021
  comments 10
  Filmbox HD nog niet bij Ziggo en KPN maar wel bij Delta en Caiway

  Filmbox HD werd eerder dit jaar in Nederland bij Canal Digitaal geïntroduceerd. In eerste instantie was de zender alleen voor satellietkijkers beschikbaar. Later werd de zender ook aan het OTT- en IPTV-platform van Canal Digitaal toegevoegd. Hierdoor is Filmbox HD nu ook voor alle klanten van serviceproviders te bekijken die tv-diensten van Canal Digitaal verkopen. Dit zijn onder meer Online.nl, Freedom Internet en Tweak.

   

  Tijdelijke doorgifte

  Aan het rijtje van Nederlandse distributeurs die Filmbox aan klanten aanbieden, kunnen Delta en Caiway worden toegevoegd. Beide distributeurs hebben in het Zweedse investeringsbedrijf EQT dezelfde eigenaar. Het is dan ook opvallend dat beide bedrijven een andere doorgifteovereenkomst voor Filmbox HD zijn overeengekomen. Bij beide distributeurs gaat het in eerste instantie om een tijdelijke doorgifte. Bij Delta is Filmbox HD in ieder geval drie maanden via voorkeuzekanaal 34 te bekijken. Op voorkeuzekanaal 22 is de filmzender bij Caiway langer voor alle klanten beschikbaar, namelijk een jaar. Ondanks dat Ziggo als eerste op de internetsite van de filmzender werd genoemd als mogelijke doorgiftepartner is Filmbox HD nog niet aan het aanbod toegevoegd. Ook klanten van KPN en T-Mobile kunnen nog niet naar deze filmzender kijken.

   

  Wat is Filmbox HD?

  Filmbox HD is eigendom van het mediabedrijf SPI International dat in Nederland ook eigenaar van betaalzender Film1 is. Filmbox HD is het uithangbord van Film1. Het is daarom in het basispakket aanwezig bij distributeurs die deze zender aan klanten aanbieden. De programmering bestaat uit een reclamevrij gevarieerd aanbod van Hollywood blockbusters, klassiekers en populaire series. Filmbox HD is op dit moment wereldwijd in meer dan dertig miljoen huishoudens binnen het zenderaanbod aanwezig.

  FilmboxFIlm 1SPISPI InternationalDeltaDelta FiberDelta Fiber NederlandCaiwayEQT

  Reacties