Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Filmbox nog niet bij Ziggo en KPN, maar wel bij kleinere distributeurs

  Filmbox is een filmkanaal van mediabedrijf SPI International. In Nederland is het bereik van het kanaal verder uitgebreid.
  Jarco Kriek
  27 october 2021
  comments 3
  Filmbox nog niet bij Ziggo en KPN, maar wel bij kleinere distributeurs

  Filmbox heeft een volgende stap gezet in distributie in het basispakket bij distributeurs. Het filmkanaal toont films en series zonder reclame-onderbrekingen. Het geldt als uithangbord voor betaalzender Film1. Filmbox beleefde in mei de Nederlandse marktintroductie toen Canal Digitaal het kanaal via de satelliet aan klanten ging doorgeven. Daarna volgde distributie via het IPTV-platform van Canal Digitaal dat onder meer door Online.nl en Freedom Internet wordt gebruikt. De Delta Fiber dienstenaanbieders Delta en Caiway besloten daarna Filmbox aan alle tv-klanten te gaan leveren.

   

  Kleinere distributeurs

  Het huishoudenbereik van Filmbox is verder uitgebreid nu Plinq, Trined en Kabelnoord met distributie zijn begonnen. Filmbox is nu in ongeveer 600.000 Nederlandse woningen beschikbaar. Dit is slechts minder dan tien procent van het totale aantal huishoudens in Nederland met toegang tot lineaire tv. Een groter huishoudenbereik kan alleen bereikt worden als met Ziggo, KPN en/of T-Mobile een distributieovereenkomst wordt gesloten. Deze drie distributeurs hebben gezamenlijk een marktaandeel van meer dan negentig procent.

  FilmboxFilm1SPI InternationalfilmsfilmzenderTriNedPlinqKabelnoord

  Reacties

 1. TV-TIP The Age of Nature

  The Age of Nature
  NPO 2 om 17:06 uur
  Droogte, hitte, overstromingen en slagregen; je hoeft de krant niet open te slaan of de doemscenario’s over het veranderende klimaat slaan je om de oren. Het driedelige The Age of Nature laat zien dat het niet enkel kommer en kwel in klimaatland is. Zo zit het zeewater rond het zo goed als uitgestorven atol Bikini in de Grote Oceaan zestig jaar na de Amerikaanse atoomproeven weer vol leven.

  TV-TIP Vier Handen Op Eén Buik

  Vier Handen Op Eén Buik
  NPO 3 om 20:25 uur
  Het verliefde stel Sharona (19) en Arjan (38) zijn nog geen twee maanden samen wanneer Sharona zwanger blijkt te zijn. Het stel zit nog niet helemaal op een lijn als het gaat om de opvoeding van hun baby. Volgens Sharona is Arjan namelijk te lief voor zijn twee andere kinderen. Journalist Anna van den Breemer en presentator Özcan Akyol staan de aanstaande ouders bij in de hectische tijd op weg naar het ouderschap.

  Interview