Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Filmbox nog niet bij Ziggo en KPN, maar wel bij kleinere distributeurs

  Filmbox is een filmkanaal van mediabedrijf SPI International. In Nederland is het bereik van het kanaal verder uitgebreid.
  Jarco Kriek
  27 oktober 2021
  comments 3
  Filmbox nog niet bij Ziggo en KPN, maar wel bij kleinere distributeurs

  Filmbox heeft een volgende stap gezet in distributie in het basispakket bij distributeurs. Het filmkanaal toont films en series zonder reclame-onderbrekingen. Het geldt als uithangbord voor betaalzender Film1. Filmbox beleefde in mei de Nederlandse marktintroductie toen Canal Digitaal het kanaal via de satelliet aan klanten ging doorgeven. Daarna volgde distributie via het IPTV-platform van Canal Digitaal dat onder meer door Online.nl en Freedom Internet wordt gebruikt. De Delta Fiber dienstenaanbieders Delta en Caiway besloten daarna Filmbox aan alle tv-klanten te gaan leveren.

   

  Kleinere distributeurs

  Het huishoudenbereik van Filmbox is verder uitgebreid nu Plinq, Trined en Kabelnoord met distributie zijn begonnen. Filmbox is nu in ongeveer 600.000 Nederlandse woningen beschikbaar. Dit is slechts minder dan tien procent van het totale aantal huishoudens in Nederland met toegang tot lineaire tv. Een groter huishoudenbereik kan alleen bereikt worden als met Ziggo, KPN en/of T-Mobile een distributieovereenkomst wordt gesloten. Deze drie distributeurs hebben gezamenlijk een marktaandeel van meer dan negentig procent.

  FilmboxFilm1SPI InternationalfilmsfilmzenderTriNedPlinqKabelnoord

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Conference League: AZ - Zrinjski

  UEFA Conference League: AZ - Zrinjski
  Veronica om 18:00 uur
  De eerste groepswedstrijd van AZ in de Conference League begon in september nog voortvarend. De formatie van trainer Pascal Jansen leidde bij Zrinjski Mostar halverwege met een indrukwekkende 0-3, maar gaf de voorsprong vervolgens volledig weg. In Bosnië-Herzegovina werd het in het obscure Stadion pod Bijelim brijegom uiteindelijk 4-3. Net als de Alkmaarders snakt ook Ajax naar een overwinning. De geplaagde ploeg gaat vanavond in de Europa League op bezoek bij Olympische Marseille. In Amsterdam werd het in september 3-3.

  TV-TIP Live and Let Die

  Live and Let Die
  RTL 7 om 20:25 uur
  James Bond (Roger Moore, die de rol hier voor het eerst speelt) doet onderzoek naar de moord op drie collega's. Hij ontdekt dat de slachtoffers alle drie contact hadden met Kananga (Yaphet Kotto), de dictator van het Caraïbische eiland San Monique. Op San Monique krijgt 007 te maken met drugs, geweld en de duistere krachten van voodoo.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)