Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Films en series HBO blijven komende jaren exclusief bij Ziggo

    De komende jaren blijft Ziggo de exclusieve uitzendrechten van films en series van HBO behouden. Ziggo biedt dit HBO-content in de abonnementsvormen Ziggo Movies & Series aan klanten aan.
    Jarco Kriek
    22 mei 2019
    comments 4
    Films en series HBO blijven komende jaren exclusief bij Ziggo

    Dat HBO populair bij klanten van Ziggo is, blijkt uit de melding van het kabelbedrijf dat het achtste en tevens laatste seizoen van de hitserie Game of Thrones tweemaal zoveel bij Ziggo is bekeken dan het zevende seizoen. Nu Game of Thrones bij HBO is gestopt, vallen Ziggo-klanten niet in een wak. HBO heeft in Chernobyl een nieuwe opvolgende titel – weliswaar in een ander genre – die het waarderingsniveau van Game of Thrones evenaart. Ook nieuwe seizoenen van bestaande series zoals Westworld zijn in aantocht en in Nederland alleen legaal bij Ziggo te bekijken.

     

    HBO voorlopig bij Ziggo

    Ziggo bevestigt via woordvoerder Erik van Doeselaar aan Totaal TV dat het HBO-content de komende jaren bij Ziggo te zien blijft. Tot wanneer de huidige rechtenovereenkomst doorloopt, wil Van Doeselaar echter niet prijsgeven. Ziggo – nu onderdeel van VodafoneZiggo – verwierf de exclusieve uitzendrechten van HBO-content voor Nederland op 1 januari 2017. Een veelgebruikte termijn voor dergelijke rechtenovereenkomsten is vijf jaar. Mocht dit ook bij deze overeenkomst het geval zijn dan loopt de huidige rechtenovereenkomst tot 2022 door. Voor deze datum waren films en series van HBO op betaalzender HBO Nederland te zien. Deze betaalzenders was een joint venture van Home Box Office (HBO) en Ziggo. HBO Nederland was in Nederland bij de meeste aanbieders, waaronder KPN en Canal Digitaal, als aanvullend abonnement – kosten rond 15 euro per maand – verkrijgbaar.

     

    WarnerMedia

    HBO is onderdeel van het Amerikaanse bedrijf WarnerMedia. Onlangs liet WarnerMedia doorschemeren een eigen online streamingdienst in Amerika op de markt te brengen. Op een later tijdstip wordt deze nieuwe online dienst ook in andere delen van de wereld – waaronder Europa – verwacht. Met de huidige rechtenovereenkomst met Ziggo betekent dat HBO-content – dat als belangrijke pijler van de aangekondigde streamingdienst wordt gezien – de komende jaren niet in Nederland kan worden ingezet.

    ZiggoVodafoneZiggoZiggo Movies & SeriesWarnerMediaHBOcontentfilmsseriesOTTonlinestreamingdiensttvtelevisievideo on demandZiggo GOstreamingdienstuitzendrechtenexclusieve content

    Reacties

  1. TV-TIP Death in Paradise

    Death in Paradise
    BBC First om 17:25 uur
    Een wetenschapper wordt dood gevonden naast een actieve vulkaan, en een politieonderzoek lijkt niet eens nodig. Rechercheur Humphrey Goodman vertrouwt het toch niet helemaal en doet een vreemde ­ontdekking. In het zesde seizoen krijgt Humphrey hulp van een nieuwe collega: Jack Mooney. Vaste kijkers weten dat we hém in de toekomst nog wel eens terugzien. In Groot-Brittanië is Death in Paradise al aan de veertiende reeks toe: die verschijnt begin 2025.

    TV-TIP Bestemming X

    Bestemming X
    RTL 4 om 20:00 uur
    De negen overgebleven avonturiers vervolgen hun tocht naar bestemming X, zonder exact te weten waar ze zijn. Onderweg krijgen ze opdrachten vol hints, misleidingen en verborgen aanwijzingen. Danique, Julia en Dirk winnen als eerste een privilege waarmee ze exclusieve informatie verkrijgen.

    Interview