Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Financial News Radio nieuwkomer op FM: wat kan je van de radiozender verwachten?

  De FM-frequenties zijn voor de periode tot 2035 verdeeld. Opvallende nieuwe naam is Financial News Radio.
  Jarco Kriek
  7 juli 2023
  comments 4
  Financial News Radio nieuwkomer op FM: wat kan je van de radiozender verwachten?
  Foto Getty Images

  KINK gok en verloor. De radiozender dwong via de rechter frequentieveiling af die twee jaar eerder dan gepland plaatsvond. Maar niet KINK of een grote buitenlandse speler als Bauer Media gaat de ether opfrissen met een nieuw geluid. Het is Financial News Radio die als enige nieuwe speler het radiolandschap vanaf 1 september gaat betreden.

   

  Breed publiek

  Maar wat is Financial News Radio eigenlijk? De radiozender wil hoogwaardige programma’s naar een breed publiek brengen. Het gaat daarbij gebruik maken van de FM-frequenties die nu door Sublime gebruikt worden. Dit betekent geen landelijke dekking via FM. De FM-zenders van Sublime zijn hoofdzakelijk in de Randstad en in grote steden te beluisteren. Dat Financial News Radio dit FM-kavel heeft gewonnen, is een domper voor Mediahuis. Dit mediabedrijf had ingezet op drie FM-kavels en krijgt er nu twee. Sublime wordt hierdoor naar online en waarschijnlijk ook DAB+ verbannen. Overigens krijgt Financial News Radio niet alleen FM-distributie. Bij het FM-kavel hoort ook DAB+ bandbreedte op kanaal 11C, dat een veel grotere dekking in Nederland heeft dan de FM-frequenties die Financial News Radio vanaf 1 september krijgt.

   

  Radio-expert

  De Fransman Jeremie Godreche is aangesteld als station manager van Financial News Radio. Geen onbekende in de mediabranche, met een goede staat van dienst in Frankrijk. Godreche hoopt zijn passie voor radio over te brengen naar de Nederlandse markt. Onder zijn leiding gaat Financial News Radio het jonge Nederlandse publiek een ‘buitengewone luisterervaring’ aanbieden.

   

  Format

  Financial News Radio gaat volgens Godreche met een nieuw radioconcept de Nederlandse markt veroveren. “We gaan een verfrissende benadering bieden van financieel nieuws en zakelijke inzichten. En ik kijk ernaar uit om onze luisteraars te informeren.”

  FMfrequentieveilingDAB+radioFinancial News Radio

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)