Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Financial News Radio nieuwkomer op FM: wat kan je van de radiozender verwachten?

    De FM-frequenties zijn voor de periode tot 2035 verdeeld. Opvallende nieuwe naam is Financial News Radio.
    Jarco Kriek
    7 juli 2023
    comments 4
    Financial News Radio nieuwkomer op FM: wat kan je van de radiozender verwachten?
    Foto Getty Images

    KINK gok en verloor. De radiozender dwong via de rechter frequentieveiling af die twee jaar eerder dan gepland plaatsvond. Maar niet KINK of een grote buitenlandse speler als Bauer Media gaat de ether opfrissen met een nieuw geluid. Het is Financial News Radio die als enige nieuwe speler het radiolandschap vanaf 1 september gaat betreden.

     

    Breed publiek

    Maar wat is Financial News Radio eigenlijk? De radiozender wil hoogwaardige programma’s naar een breed publiek brengen. Het gaat daarbij gebruik maken van de FM-frequenties die nu door Sublime gebruikt worden. Dit betekent geen landelijke dekking via FM. De FM-zenders van Sublime zijn hoofdzakelijk in de Randstad en in grote steden te beluisteren. Dat Financial News Radio dit FM-kavel heeft gewonnen, is een domper voor Mediahuis. Dit mediabedrijf had ingezet op drie FM-kavels en krijgt er nu twee. Sublime wordt hierdoor naar online en waarschijnlijk ook DAB+ verbannen. Overigens krijgt Financial News Radio niet alleen FM-distributie. Bij het FM-kavel hoort ook DAB+ bandbreedte op kanaal 11C, dat een veel grotere dekking in Nederland heeft dan de FM-frequenties die Financial News Radio vanaf 1 september krijgt.

     

    Radio-expert

    De Fransman Jeremie Godreche is aangesteld als station manager van Financial News Radio. Geen onbekende in de mediabranche, met een goede staat van dienst in Frankrijk. Godreche hoopt zijn passie voor radio over te brengen naar de Nederlandse markt. Onder zijn leiding gaat Financial News Radio het jonge Nederlandse publiek een ‘buitengewone luisterervaring’ aanbieden.

     

    Format

    Financial News Radio gaat volgens Godreche met een nieuw radioconcept de Nederlandse markt veroveren. “We gaan een verfrissende benadering bieden van financieel nieuws en zakelijke inzichten. En ik kijk ernaar uit om onze luisteraars te informeren.”

    FMfrequentieveilingDAB+radioFinancial News Radio

    Reacties

  1. TV-TIP Pawn Stars

    Pawn Stars
    RTL 7 om 15:00 uur
    Mensen die geld nodig hebben doen de gekste dingen, en de heren van Pawn Stars hebben door de jaren heen al heel wat maffe lui én bizarre voorwerpen gezien. Rick, Chumlee en Corey kijken terug op de meest bijzondere items die ze in de lange geschiedenis van Pawn Stars zijn tegengekomen. In de opener van het seizoen gaat Rick uit zijn plaat door een wonderlijke diamant: deze is gemaakt van koolstof uit een paar haren van componist Ludwig van Beethoven.

    TV-TIP Pretty Woman

    Pretty Woman
    RTL 8 om 20:25 uur
    Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

    Interview