Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Financial News Radio nieuwkomer op FM: wat kan je van de radiozender verwachten?

  De FM-frequenties zijn voor de periode tot 2035 verdeeld. Opvallende nieuwe naam is Financial News Radio.
  Jarco Kriek
  7 juli 2023
  comments 4
  Financial News Radio nieuwkomer op FM: wat kan je van de radiozender verwachten?
  Foto Getty Images

  KINK gok en verloor. De radiozender dwong via de rechter frequentieveiling af die twee jaar eerder dan gepland plaatsvond. Maar niet KINK of een grote buitenlandse speler als Bauer Media gaat de ether opfrissen met een nieuw geluid. Het is Financial News Radio die als enige nieuwe speler het radiolandschap vanaf 1 september gaat betreden.

   

  Breed publiek

  Maar wat is Financial News Radio eigenlijk? De radiozender wil hoogwaardige programma’s naar een breed publiek brengen. Het gaat daarbij gebruik maken van de FM-frequenties die nu door Sublime gebruikt worden. Dit betekent geen landelijke dekking via FM. De FM-zenders van Sublime zijn hoofdzakelijk in de Randstad en in grote steden te beluisteren. Dat Financial News Radio dit FM-kavel heeft gewonnen, is een domper voor Mediahuis. Dit mediabedrijf had ingezet op drie FM-kavels en krijgt er nu twee. Sublime wordt hierdoor naar online en waarschijnlijk ook DAB+ verbannen. Overigens krijgt Financial News Radio niet alleen FM-distributie. Bij het FM-kavel hoort ook DAB+ bandbreedte op kanaal 11C, dat een veel grotere dekking in Nederland heeft dan de FM-frequenties die Financial News Radio vanaf 1 september krijgt.

   

  Radio-expert

  De Fransman Jeremie Godreche is aangesteld als station manager van Financial News Radio. Geen onbekende in de mediabranche, met een goede staat van dienst in Frankrijk. Godreche hoopt zijn passie voor radio over te brengen naar de Nederlandse markt. Onder zijn leiding gaat Financial News Radio het jonge Nederlandse publiek een ‘buitengewone luisterervaring’ aanbieden.

   

  Format

  Financial News Radio gaat volgens Godreche met een nieuw radioconcept de Nederlandse markt veroveren. “We gaan een verfrissende benadering bieden van financieel nieuws en zakelijke inzichten. En ik kijk ernaar uit om onze luisteraars te informeren.”

  FMfrequentieveilingDAB+radioFinancial News Radio

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)