Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Financieel krachtiger Delta Fiber voert druk Ziggo en KPN op

  Delta Fiber krijgt een financiële injectie nu het bedrijf niet in handen van één maar twee investeerders komt.
  Jarco Kriek
  4 october 2021
  comments 1
  Financieel krachtiger Delta Fiber voert druk Ziggo en KPN op
  Foto ProShots

  De huidige eigenaar, de Zweedse investeerder EQT, verkoopt de helft van de aandelen aan Amerikaanse investeerder Stonepeak. Op dit moment zijn de aandelen van Delta Fiber ondergebracht in EQT Fonds III. EQT verkoopt dit belang aan een consortium waarin EQT Fonds V en Stonepeak beide een belang van vijftig procent hebben. Het nieuwe aandeelhouderschap bekrachtigt de groeistrategie van Delta Fiber met versnelde uitrol van glasvezel door heel Nederland met nadruk op kleine steden, dorpen en bedrijfsterreinen.

   

  Twee miljoen

  Delta Fiber wil in de komende vier jaar het aantal eigen glasvezelaansluitingen tot twee miljoen laten groeien. Om dit doel te realiseren wordt twee miljard euro uitgetrokken. Delta Fiber gaat bij de glasvezelnetwerken gebruikmaken van de XGS-PON techniek. Hierdoor kan het bedrijf via de eigen glasvezels aan consumenten en bedrijven in eerste instantie een maximale symmetrische internetsnelheid van 8Gbps leveren. Dit kan in een later stadium tot meer dan 20Gbps uitgebouwd worden. Delta Fiber gaat hierbij gigabit internet met een symmetrische snelheid van 1Gbps (1000Mbps) als standaard aan klanten leveren. De netwerken van Delta Fiber zijn open voor andere serviceproviders. Hierdoor leveren niet alleen de EQT-dienstenaanbieders Delta en Caiway maar ook serviceproviders als Online.nl en Freedom Internet diensten via deze glasvezelnetwerken aan consumenten en bedrijven aan.

   

  Meer aansluitingen

  De nieuwe ontwikkelingen rond Delta Fiber voeren de druk op Ziggo en KPN verder op. In kleine steden en dorpen levert Ziggo veelal via het kabelnetwerk vaste diensten aan. Ziggo kan wel gigabit internet leveren, maar kan dit op dit moment alleen met de downloadsnelheid. De upload blijft met 50Mbps ver achter. KPN is bezig met het verglazen van minimaal tachtig procent van de Nederlandse woningen en bedrijven. Dit gebeurt via dochterbedrijf KPN NetwerkNL. De ambities van Delta Fiber betekent feitelijk dat in een deel van de Nederlandse woningen naast een glasvezeltoegangspunt van KPN ook een toegangspunt van Delta Fiber in de meterkast komt. Hierdoor ontstaat naast de concurrentie van kabel en glasvezel ook concurrentie van glasvezelexploitanten onderling.

  EQTStonepeakDelta FiberDeltaCaiwayKPNKPN NetwerkNLZiggoVodafoneZiggoglasvezelconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Next Level Chef

  Next Level Chef
  Net 5 om 19:30 uur
  Na MasterChef en Hell’s Kitchen pakt de vuilbekkende kookgoeroe Gordon Ramsay het in de kookwedstrijd Next Level Chef net even anders aan.

  TV-TIP Chateau Bijstand

  Chateau Bijstand
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het kostte heel wat gepuf, gesteun, geklaag en rollende ogen, maar voor de familie Meiland zit de maand afzien in de bijstand erop.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)