Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Flikken Rotterdam maakt debuut

    Flikken Rotterdam maakt haar debuut op NPO 1. Alle ogen zijn na het al ruim tien jaar durende en niet aflatende succes van Flikken Maastricht nu op de Rotterdamse collega's gericht.
    Jan-Hein Visser
    8 januari 2016
    comments 7
    Flikken Rotterdam maakt debuut
    Flikken Rotterdam maakt haar debuut op NPO 1. Alle ogen zijn na het al ruim tien jaar durende en niet aflatende succes van Flikken Maastricht nu op de Rotterdamse collega's gericht.

    Al meer dan tien jaar is Flikken Maastricht een doorslaand succes en vooral om die reden liggen de verwachtingen bij Flikken Rotterdam vrij hoog. De Rotterdamse versie wordt wel wat harder, omdat dit nu eenmaal bij de wereldstad Rotterdam past. In deze serie zit daarom meer geweld en spectaculaire scènes.

    Spectaculair Rotterdams decor

    Hoofdrolspeler in Flikken Rotterdam is Mark van Eeuwen. Hij kruipt in de huid van de rechercheur die de criminelen moet vangen en rijdt in snelle auto's. Producent Huub Stapel is zielsgelukkig met het decor van de serie omdat Rotterdam met haar imposante en moderne decoder de serie een soort New-Yorks imago geeft. De AVROTROS laat over de verhaallijn los dat het team het zwaar te verduren krijgt als hun collega Ben Slachter (Peter Paul Muller) in een gevaarlijke situatie terechtkomt. Ben ziet het geweld tegen hem keren als hij een crimineel doodschiet bij een gijzeling. De rijksrecherche doet het onderzoek, maar al snel blijkt dat er meer aan de hand is: er is een mol in hun midden. Stan (Cees Geel) gaat op zoek naar de waarheid en dat brengt hem en de rest van het team in een lastige positie.
    RotterdamMaastrichtNPO 1Flikken MaastrichtFlikken Rotterdam

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview