Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Formule 1 Dutch GP gratis en storingsvrij op NPO 1

  De Formule 1 Grand Prix van Nederland wordt dit weekend op Zandvoort gereden. De race is live op NPO 1 te volgen.
  Jarco Kriek
  2 september 2022
  comments 2
  Formule 1 Dutch GP gratis en storingsvrij op NPO 1
  Foto Getty Images

  Dit weekend wordt de Dutch GP gereden op het circuit van Zandvoort. Kan Max Verstappen ook in Zandvoort domineren? Vorige week was de Nederlandse coureur in Spa Francorchamps ongenaakbaar en wist hij vanaf startpositie 14 de race toch met een enorme voorsprong te winnen. Verstappen was ook vorig jaar bij de terugkeer van Formule 1 in Nederland de eerste die de finishvlag aan het einde van de race in Zandvoort zag.

   

  NPO 1

  Iedere Nederlander kan de race zonder live volgen op het publieke kanaal NPO 1. De uitzending van de race begint zondag 4 september om 13/10 uur met een voorbeschouwing. Aansluitend is de race vanaf 15,00 uur te zien die wordt gevolgd door een nabeschouwing, NPO 1 is bij Ziggo, KPN en alle andere aanbieders op voorkeuzekanaal 1 te vinden. Zonder tv-abonnement kan NPO 1 digitaal via de ether (DVB-T2) ontvangen worden via wat in de volksmond Digitenne wordt genoemd. Online kan zonder abonnement gekeken worden via NPO Start. Via de radio kan Dutch GP live gevolgd worden via NPO Radio 1. Online kan het live verslag van Olav Mol en Jack Plooij ook via Grand Prix Radio beluisterd worden. Net als NPO Radio 1 - dat ook via FM is te ontvangen - kan Grand Prix Radio in Nederland ook digitaal in de ether via DAB+ ontvangen worden. Voor het online luisteren kunnen radio-apps als JUKE, radioNED en TuneIn gebruikt worden.

   

  Viaplay

  Alle vrije trainingen en natuurlijk ook de kwalificatie en race zijn te zien bij de streamingdiensten Viaplay en F1 TV Pro. Dit zijn de officiële uitzendgerechtigden van de Formule 1 in Nederland. Een deel van de Viaplay-abonnees is blij met de Dutch GP op NPO 1, omdat dit betekent dat ze zeker storingsvrij de race kunnen kijken. Nog steeds kampt Viaplay bij een deel van de abonnees met beeldproblemen en wegvallende verbindingen.

  NPO 1NOSNPOViaplayViaplay GroupFormule 1publieke omroepDutch GPZandvoort

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)