Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Formule 1: Hoe en wanneer kijk je dit jaar naar Max Verstappen?

  In de vroege ochtend van zondag 15 maart weten we wie de eerste Formule 1-race van het seizoen 2020 heeft gewonnen. Maar hoe kun jij Formule 1 volgen?
  Jarco Kriek
  8 maart 2020
  comments 3
  Formule 1: Hoe en wanneer kijk je dit jaar maar Max Verstappen?
  Foto ProShots

  Ongeveer twee uur voor de zwart-wit geblokte racevlag de winnaar heeft binnen gehaald, begon het F1-jaar dat volgens kenners kan uitmonden in de eerste wereldtitel voor de Nederlandse coureur Max Verstappen. En dit woekert in Nederland de Formule 1-koorts nog meer aan. Dit kan leiden tot het breken van het huidige kijkrecord van meer dan 1,6 miljoen kijkende liefhebbers bij een Formule 1-race. Want in veel huishoudens is de racesport links- of rechtsom met het goedkoopste tv-abonnement te bekijken. De satellietkijker kan zelfs gratis de racebolides live op het scherm volgen. Totaal TV geeft een overzicht op welke manieren Formule 1 in 2020 in Nederland bekeken kan worden.

   

  Ziggo Sport

  De Nederlandse uitzendrechten van Formule 1 zijn dit jaar – en de komende twee raceseizoenen – in bezit van VodafoneZiggo. Dit Nederlands mediabedrijf exploiteert deze rechten via betaalzender Ziggo Sport.  Abonnees van Ziggo – een bedrijfsonderdeel van VodafoneZiggo – profiteren hier optimaal van. Vrijwel alle vrije trainingen en in ieder geval alle kwalificaties en trainingen zijn voor alle Ziggo-klanten zonder extra kosten op digitaal basiskanaal Ziggo Sport - op voorkeuzekanaal 14 in de zenderlijst - live te volgen. Ook dit jaar wordt het commentaar weer door Olav Mol verzorgd en krijgt hij steun van pitreporter Jack Plooij. Natuurlijk zijn ook alle voor- en nabeschouwingen van kwalificaties en races op Ziggo Sport te bekijken. Net als bij het wekelijkse studioprogramma Formule 1 Café zijn Rob Kamphues en Robert Doornbos hierbij de terugkerende gezichten.

   

  Ziggo Sport Totaal

  Niet alleen Ziggo-klanten kunnen naar Formule 1 via Ziggo Sport kijken. Wie bijvoorbeeld een tv-abonnement bij KPN, Canal Digitaal, T-Mobile of vele andere Nederlandse distributeurs koopt, kan Formule op meerdere kanalen met een aanvullend tv-abonnement van Ziggo Sport Totaal volgen. Afhankelijk van de distributeur kost dit abonnement rond 15 euro per maand. Ziggo Sport Totaal is ook voor Ziggo-klanten de meest volledige manier om Formule 1 te volgen. Bij Ziggo dient ook extra betaald te worden voor Ziggo Sport Totaal. Maar als op hetzelfde adres vaste diensten van Ziggo samen met mobiele diensten van Vodafone wordt gekocht, kan men als gratis cadeau voor Ziggo Sport Totaal kiezen.

   

  F1 TV Pro

  Ziggo-klanten met een Ziggo Sport Totaal-abonnement krijgen meer diensten bij dit abonnement geleverd dan bij de andere aanbieders. Als vorm van exclusieve content levert Ziggo bij dit abonnement ook toegang tot online dienst F1 TV Pro. Dit is streamingdienst van FOM en Formule 1-eigenaar Liberty Media. Met F1 TV Pro haal je echt het maximale uit Formule 1. Naast alle streams die lineair bij Ziggo Sport Totaal beschikbaar zijn, kan met F1 TV Pro zelf gekozen worden in welke racebolide men plaatsneemt en de race volgt met de zogenaamde on-board camera. Met de splitscreen functie kan zelfs in twee auto’s gelijktijdig mee gekeken worden. Tevens is alle communicatie tussen coureur en pitstraat te beluisteren. Voor de echte Formule 1-liefhebber is het kiezen van het favoriete commentaar een toegevoegde waarde. Wie het commentaar van Olav Mol even niet kan aanhoren, kan bijvoorbeeld overschakelen naar Engelse commentaar dat David Croft voor Sky UK maakt. Overigens kan F1 TV pro als OTT-abonnement ook los een zonder tussenkomst van een aanbieder in Nederland los gekocht worden. Een maand kijken kost €7,99. Als een jaarabonnement wordt gekocht dan wordt €64,99 in rekening gebracht.

   

  RTL Duitsland

  Bij veel Nederlandse distributeurs kan Formule 1 daarnaast bij de Duitse RTL gevolgd worden. Via deze weg kunnen bijvoorbeeld klanten van KPN en T-Mobile met het goedkoopste abonnement – en vaak zelfs in HD – live onder anderen Lewis Hamilton, Max Verstappen en Charles Leclerc kijken. Aan RTL kleeft overigens wel een belangrijk nadeel. Het programma wordt namelijk onderbroken voor reclame. RTL zendt overigens naast de alle races alle kwalificaties live uit.

   

  Satelliet

  Zonder enig abonnement is Formule 1 via de Astra1-satelliet voor satellietkijkers in SD-beeldkwaliteit eveneens op RTL Duitsland te volgen. Dit kan op de satellietpositie 19,2 graden oost. De uitzendfrequentie is 12.188 GHz H – 27500 – 3/4.

   

  Formule 1 in 4K Ultra HD

  En hoe zit het dan met Formule 1 in 4K Ultra HD in Nederland? VodafoneZiggo houdt officieel de kaken stijf op elkaar. Maar geluiden en geruchten worden luider dat in de loop van dit jaar in ieder geval bij Ziggo Formule 1 in 4K via Ziggo Sport beschikbaar komt. In deze geruchtenstroom wordt vaker de Formule 1 race in Zandvoort genoemd als mogelijk beginpunt. Via een kleine omweg is Formule 1 op dit moment al in 4K in Nederlandse huiskamers te bekijken. Het racefestijn wordt namelijk in 4K Ultra HD live uitgezonden op RTL UHD. Dit kanaal wordt gecodeerd op de Astra1-satelliet uitgezonden. Echter met het prepaid-abonnement van het Duitse zenderpakket HD+ is dit UHD-kanaal te bekijken. Een HD+ kaart bij bijbehorende CI+ module en jaarabonnement is niet alleen in Duitse winkels maar ook in menig Nederlandse satellietspeciaalzaak verkrijgbaar. Een jaar HD+ kijken is vanaf 70 euro in Nederland beschikbaar.

   

  Raceschema Formule 1 2020

  15 maart 2020 06:10 uur Australië Albert Park (uitgesteld door corona)

  22 maart 2020 16:10 uur Bahrein Sakhir  (uitgesteld door corona)                          

  5 april 2020 09:10 uur Vietnam Hanoi (uitgesteld door corona)

  19 april 2020 08:10 uur China Shanghai  (uitgesteld door corona)                          

  3 mei 2020 15:10 uur Nederland Zandvoort Circuit  (uitgesteld door corona)  

  10 mei 2020 15:10 uur Spanje Circuit de Catalunya  (uitgesteld door corona)  

  24 mei 2020 15:10 uur Monaco Monte Carlo  (uitgesteld door corona)  

  7 juni 2020 14:10 uur Azerbeidzjan Baku  (uitgesteld door corona)  

  14 juni 2020 20:10 uur Canada Montreal

  28 juni 2020 15:10 uur Frankrijk Paul Ricard

  5 juli 2020 15:10 uur Oostenrijk Red Bull Ring

  19 juli 2020 16:10 uur Groot-Brittannië Silverstone

  2 augustus 2020 15:10 uur Hongarije Hungaroring

  30 augustus 2020 15:10 uur België Spa-Francorchamps

  6 september 2020 15:10 uur Italië Monza

  20 september 2020 14:10 uur Singapore Marina Bay

  27 september 2020 13:10 uur Rusland Sochi

  11 oktober 2020 07:10 uur Japan Suzuka

  25 oktober 2020 21:10 uur Verenigde Staten Circuit of the Americas

  1 november 2020 20:10 uur Mexico Mexico Stad

  15 november 2020 18:10 uur Brazilië Rio de Janeiro

  29 november 2020 14:10 uur Abu Dhabi Yas Marina

  Formule 1F1Max VerstappentvtelevisieonlineZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaalZiggo Sport F1F1 TV ProRTL DuitslandRT UHD4KUltra HDUHDabonnementHD+satelliet

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: Peter en Erik

  2Doc: Peter en Erik
  NPO 2 om 22:17 uur
  In 1967 stond een moeder haar pasgeboren tweeling af, en de jongens kwamen allebei in een ander gezin terecht. Het duurde zeventien jaar later voordat de twee elkaar ontmoetten, en er allebei ineens een broer bij kregen. Peter en Erik zoeken al tientallen jaren naar een antwoord op de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren. Was er sprake van een misverstand, of was er misschien zelfs opzet in het spel? Samen met journalist Myrthe Buitenhuis gaan ze op zoek naar de waarheid. Het tweede deel is vrijdag te zien.

  TV-TIP Addicted to Marriage

  Addicted to Marriage
  TLC om 22:30 uur
  Na een paar mislukte huwelijken krabben mensen zich misschien even achter de oren, maar dat geldt níét voor de bruiden in deze realityserie. De vier dames in Addicted to Marriage zijn opgeteld al 20 keer getrouwd, maar dat weerhoudt ze er niet van om hun vriend te pushen om wéér in ’t huwelijksbootje te stappen. De partners hebben hun bedenkingen, en sommigen wéten niet eens dat hun vriendin eerder al getrouwd is geweest.

  Interview