Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Formule 1 op digitale snelweg: ook Delta naar 8 Gb/s, KPN en Ziggo blijven achter

  Internetproviders zijn verwikkeld in een snelheidsrace. Na Odido gaat nu ook Delta een 8 Gb/s-abonnement aanbieden. Ziggo en in mindere mate KPN staan op achterstand.
  Jarco Kriek
  15 januari 2024
  comments 4
  Formule 1 op digitale snelweg: ook Delta naar 8 Gb/s, KPN en Ziggo blijven achter
  Foto Getty Images

  De vraag is echter of consumenten dergelijke hoge internetsnelheden wel nodig hebben. Slechts in uitzonderlijke gevallen kunnen abonnees de symmetrische internetsnelheid van 8 Gb/s echt benutten. Zelfs een snelheid van 1 Gb/s, wat meer de standaard aan het worden is bij internetproviders, is meer dan waar het realistische internetgebruik om vraagt. De aankondiging van Delta om het snelste abonnement in korte tijd van eerst van 2 Gb/s naar 5 Gb/s en nu dus naar 8 Gb/s te verhogen, kan niet anders uitgelegd worden als ‘stoere mannentaal’. Odido levert het, en dus doet Delta het ook.

   

  Duur

  Wat wel een verschil is tussen Odido en Delta – onderdeel van glasvezelexploitant Delta Fiber – is de prijs van het 8 Gb/s-abonnement. Odido brengt voor dit abonnement maandelijks 85 euro in rekening. Bij Delta moet het 40 euro meer kosten, dus 125 euro. Delta levert bij dit abonnement wel een mobiel abonnement met onbeperkte data via het 5G-netwerk van Odido.

   

  Concurrenten

  KPN biedt ook multigig internet aan met een snelheid van 4 Gb/s, en dat tegen een klantvriendelijkere maandprijs van €67,50. Dit is 15 euro duurder dan het 1 Gb/s-abonnement bij KPN. Ziggo kan consumenten op dit moment niet sneller internet leveren dan 1Gb/s. Dit gaat alleen om downloadsnelheid; de uploadsnelheid is maximaal 100 Mb/s. Maar zelfs met deze internetsnelheid kan Ziggo aan de behoefte van het gros van de consumenten voldoen.

  Delta FiberDeltainternetinternetsnelheidmultigigglasvezelXGS-PON

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview