Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Formule 1 op Viaplay of Ziggo: ‘binnen enkele dagen duidelijkheid’

  De verwachting is dat binnen enkele dagen duidelijk wordt op welke manier na 2024 Formule 1 gekeken kan worden. Online via Viaplay, lineair bij Ziggo Sport of toch een dark horse als Canal+?
  Jarco Kriek
  27 februari 2024
  comments 18
  Formule 1 op Viaplay of Ziggo: ‘binnen enkele dagen duidelijkheid’
  Foto Getty Images

  Sportmarketeer Chris Woerts, die in Bahrein voor het begin van het nieuwe Formule 1-seizoen aanwezig is, spreekt de verwachting uit dat er binnen enkele dagen duidelijkheid komt. Dit stelt Woerts op basis van geruchten die in de Formule 1-wereld de ronde doen. Dit zou betekenen dat al snel na het bekendmaken van de voorwaarden van de biedingsstrijd een winnaar bekend is. Dit duidt op een groot financieel gat tussen de hoogste en de daaropvolgende bieder.

   

  Gunnen

  En andere mogelijkheid is dat rechteneigenaar FOM de uitzendrechten niet aan de hoogste bieder verkoopt. In dat geval spelen andere factoren een rol bij de keuze van de Nederlandse uitzendpartner na 2024. In het geval van Viaplay – eventueel aangesterkt door de steun van aandeelhouder Canal+ - kan dit de onderlinge band zijn. Zowel Viaplay als Canal+ kopen voor meerdere landen de uitzendrechten van Formule 1. Bij VodafoneZiggo (Ziggo/Ziggo Sport) kunnen familiebanden een rol spelen. VodafoneZiggo heeft Liberty Global als 50 procent aandeelhouder. Liberty Global is door grootaandeelhouder John Malone verbonden aan Liberty Media. En dit Amerikaanse mediabedrijf is eigenaar van FOM. VodafoneZiggo heeft op dit moment de Formule 1 meer dan ooit hiervoor nodig omdat de leegloop van abonnees te stoppen. Bedrijfsonderdeel Ziggo verliest namelijk iedere maand duizenden klanten aan glasvezelproviders als KPN, Odido en Delta. Met Formule 1 zonder meerkosten binnen het abonnement voor alle klanten kan het abonneeverval mogelijk gestopt worden.

  ViaplayViaplay GroupZiggoZiggo SportVodafoneZiggoFormule 1uitzendrechten

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview