Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Formule 1 trekt tot 2,5 miljoen kijkers bij Viaplay’

  Viaplay zegt dat de Formule 1-uitzendingen bij de streamingdienst tussen de 1,5 en 2,5 miljoen Nederlandse kijkers weet te bereiken.
  Jarco Kriek
  27 augustus 2022
  comments 5
  ‘Formule 1 trekt tot 2,5 miljoen kijkers bij Viaplay’
  Foto Getty Images

  Het is voor het eerst dat Viaplay kijkersaantallen openbaar maakt met betrekking tot uitgezonden live sportevenementen. Marco Zwaneveld – head of sports van Viaplay Nederland – laat aan GPblog weten dat de Formule 1 tussen de 1,5 en 2,5 miljoen Nederlandse kijkers bereikt via Viaplay. Het is onduidelijk of het om unieke kijkers gaat of dat Zwaneveld het aantal streamstarts van alle activiteiten van een Formule 1-weekend bij elkaar heeft opgeteld. Eveneens onbekend is of bij het genoemde cijfer de kijkers van het lineaire kanaal Viaplay Xtra zijn meegerekend.

   

  Ziggo Sport

  Het lijkt ondenkbaar dat het genoemde aantal kijkers wordt bereikt bij een enkele Formule 1-race. Formule 1 werd de afgelopen jaren bij Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal uitgezonden. Bij Ziggo Sport lag het aantal kijkers gemiddeld net iets onder de 1,5 miljoen kijkers. Dit kanaal werd door kabelbedrijf Ziggo echter zonder extra kosten aan alle klanten aangeboden. Bij bij alle overige providers bleef het aantal kijkers via het kanaal Ziggo Sport Select van betaalzender Ziggo Sport Totaal gemiddeld ver onder de 500.000 steken. Tot 2,5 miljoen kijkers bij een enkele Formule 1-race bij Viaplay lijkt dus uitgesloten te zijn.

   

  Abonnees

  Technisch lijkt dit aantal ook onmogelijk. Viaplay heeft volgens eigen meldingen rond 750.000 abonnees in Nederland. Per abonnement kan maximaal op twee apparaten gelijktijdig naar content gekeken worden. Als alle Viaplay-abonnees met het maximale aantal apparaten gelijktijdig naar Formule 1 zouden kijken, komt het aantal maximaal op 1,5 miljoen uit. Het is daarnaast onduidelijk of Viaplay wel over kijkcijfers van het lineaire kanaal Viaplay Xtra beschikt. Alleen de providers zelf kunnen meten hoeveel interactieve decoders op dit kanaal afstemmen. Deze informatie is bedrijfsgevoelig en wordt niet snel aan andere partijen bekendgemaakt.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstFormule 1kijkcijfers

  Reacties

 1. TV-TIP Jurassic World

  Jurassic World
  Veronica om 20:30 uur
  Ruim twintig jaar na de problematische opening van Jurassic Park, functioneert Isla Nublar eindelijk als het dinosaurus-themapark dat John Hammond ooit voor ogen had. Om de bezoekersaantallen hoog te houden, creëren de wetenschappers op het eiland een nieuwe attractie: een genetisch gemodificeerde dino. Hiermee brengen ze echter een monster tot leven dat alles en iedereen in het park in groot gevaar brengt.

  TV-TIP Little People, Big World

  Little People, Big World
  TLC om 20:30 uur
  De verkoop van een gedeelte van de familieboerderij zorgde voor kift tussen Matt en Zach en de lucht is nog steeds niet geklaard. Als Matt een update over de verkoop stuurt, krijgt hij dan ook geen enkele reactie van zijn zoon. En dat schiet Matt weer in het verkeerde keelgat.

  Interview

  • *

   Anne-Mar Zwart

   Blauw Bloed

   Anne-Mar Zwart (37) is de nieuwe presentator van Blauw Bloed, het royalty-programma van de EO dat na ruim een jaar afwezigheid, terugkeert op tv.
   Reacties0 reactie(s)