Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Formule 1 trekt tot 2,5 miljoen kijkers bij Viaplay’

  Viaplay zegt dat de Formule 1-uitzendingen bij de streamingdienst tussen de 1,5 en 2,5 miljoen Nederlandse kijkers weet te bereiken.
  Jarco Kriek
  27 augustus 2022
  comments 5
  ‘Formule 1 trekt tot 2,5 miljoen kijkers bij Viaplay’
  Foto Getty Images

  Het is voor het eerst dat Viaplay kijkersaantallen openbaar maakt met betrekking tot uitgezonden live sportevenementen. Marco Zwaneveld – head of sports van Viaplay Nederland – laat aan GPblog weten dat de Formule 1 tussen de 1,5 en 2,5 miljoen Nederlandse kijkers bereikt via Viaplay. Het is onduidelijk of het om unieke kijkers gaat of dat Zwaneveld het aantal streamstarts van alle activiteiten van een Formule 1-weekend bij elkaar heeft opgeteld. Eveneens onbekend is of bij het genoemde cijfer de kijkers van het lineaire kanaal Viaplay Xtra zijn meegerekend.

   

  Ziggo Sport

  Het lijkt ondenkbaar dat het genoemde aantal kijkers wordt bereikt bij een enkele Formule 1-race. Formule 1 werd de afgelopen jaren bij Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal uitgezonden. Bij Ziggo Sport lag het aantal kijkers gemiddeld net iets onder de 1,5 miljoen kijkers. Dit kanaal werd door kabelbedrijf Ziggo echter zonder extra kosten aan alle klanten aangeboden. Bij bij alle overige providers bleef het aantal kijkers via het kanaal Ziggo Sport Select van betaalzender Ziggo Sport Totaal gemiddeld ver onder de 500.000 steken. Tot 2,5 miljoen kijkers bij een enkele Formule 1-race bij Viaplay lijkt dus uitgesloten te zijn.

   

  Abonnees

  Technisch lijkt dit aantal ook onmogelijk. Viaplay heeft volgens eigen meldingen rond 750.000 abonnees in Nederland. Per abonnement kan maximaal op twee apparaten gelijktijdig naar content gekeken worden. Als alle Viaplay-abonnees met het maximale aantal apparaten gelijktijdig naar Formule 1 zouden kijken, komt het aantal maximaal op 1,5 miljoen uit. Het is daarnaast onduidelijk of Viaplay wel over kijkcijfers van het lineaire kanaal Viaplay Xtra beschikt. Alleen de providers zelf kunnen meten hoeveel interactieve decoders op dit kanaal afstemmen. Deze informatie is bedrijfsgevoelig en wordt niet snel aan andere partijen bekendgemaakt.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstFormule 1kijkcijfers

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview