Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Forse celstraf verkoper illegale voetbal IPTV-abonnementen

    Het verkopen van 8.000 online mediaspelers waarmee illegaal via een afzonderlijk abonnement naar content gekeken kon worden, komt een Brit duur te staan. Hij moet vijfenhalf jaar de cel in.
    Peter de Koning
    17 juli 2018
    comments 0
    Forse celstraf verkoper illegale voetbal IPTV-abonnementen
    Foto ANP

    De Britse rechters straffen verkopers van vooraf voor illegaal kijken geprepareerde mediaspelers en televisie-abonnementen waarmee illegaal naar content gekeken kan worden veel harder dan in Nederland. Zo vonniste de rechtbank in Groningen een veertigjarige man uit deze stad onlangs tot een werkstraf van 240 uur en het terugbetalen van een zeer kleine geschatte winst van 45.000 euro. De Groninger bood gedurende twee jaar illegale cardsharing-abonnementen voor kabelaar Ziggo aan ongeveer tweehonderd klanten aan.

     

    Premier League

    In het Verenigd Koninkrijk wordt illegale tv-piraterij veel harder bestraft. Dit komt mede door het actieve opsporingsbeleid van FACT (de Britse variant van Stichting BREIN) en de Engelse voetbalcompetitie Premier League. De uitzendrechten van de Premier League zijn goed voor miljarden euro’s per jaar. De belangrijkste inkomstenbron van de Engelse voetbalclubs wordt dan ook goed tegen illegaal kijken beschermd. De veroordeelde Brit moet daarnaast de behaalde omzet van ongeveer een miljoen euro terugbetalen en kan ook nog rekenen op een schadeclaim van de Premier League. Verder moeten de afnemers van het illegale voetbalabonnement rekening met vervolging houden. Premier League heeft aangekondigd ook hen op te willen sporen.

    IPTVabonnementtvtelevisieillegaalStichting BREINPremier LeagueuitzendrechtenonlineOTTmediaspeler

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview