Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Forse prijsverhoging streamingdiensten verwacht: Krijgt illegale IPTV opnieuw duw in de rug?

  Juist op het moment dat een groeiend aantal consumenten op zoek gaat naar goedkopere manieren om tv te kijken, komt Videoland met een pikante uitspraak.
  Jarco Kriek
  11 maart 2024
  comments 12
  Forse prijsverhoging streamingdiensten verwacht: Krijgt illegale IPTV opnieuw duw in de rug?
  Foto Getty Images

  Abonnees van streamingdiensten kunnen de borst natmaken. Tenminste als de verwachting van Videoland, de streamingdienst van RTL Nederland, uitkomt. Ellen van den Berghe – directeur marketing RTL Nederland – liet bij nieuwszender BNR Nieuwsradio weten te verwachten dat streamingdiensten zoals bijvoorbeeld Netflix, Videoland en Viaplay de komende jaren twintig procent duurder worden. Ook verwacht Van den Berghe dat meer streamingdiensten een abonnementsvorm inclusief reclame gaan aanbieden.

   

  Omzet

  RTL Nederland wil Videoland in 2026 winstgevend hebben gemaakt. Om dit te realiseren, moet de opbrengsten omhoog. Om toch te kunnen blijven investeren in content is de logische vervolgstap dat de prijs van abonnementen stijgt. Van den Berghe ziet in streaming de toekomst van tv-kijken. Om de groei van het aantal abonnees in goede banen te leiden, zijn investeringen nodig. Videoland is met ruim 1,3 miljoen abonnees de grootste uit Nederland afkomstige streamingdienst.

   

  Klagende kijker

  Of abonnees Videoland na een prijsverhoging nog trouw blijven, moet worden afgewacht. Een deel van de kijkers is inmiddels al afgehaakt door de prijsverhogingen en hebben hun heil gevonden in illegale IPTV. Naast de soms meer dan tienduizend tv-zenders is bij een deel van de illegale IPTV-diensten ook content van streamingdiensten beschikbaar.

  RTL NederlandRTLVideolandOTTonlinestreamingdienstabonnementprijsverhoging

  Reacties