Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    FOX Sports duurder

    De inkoopprijs van FOX Sports is duurder geworden. Hierdoor zijn prijsaanpassingen van abonnementen te verwachten. KPN heeft als eerste het FOX Sports-abonnement duurder gemaakt.
    Jarco Kriek
    4 februari 2019
    comments 5
    FOX Sports duurder
    Foto ANP

    Bij KPN moet voor het aanvullende FOX Sports-abonnement vanaf 1 februari maar liefst €2,49 meer betaald worden. De nieuwe prijs van het FOX Sports Eredivisie-abonnement komt hierdoor op €9,99 per maand. KPN-klanten die abonnementen van zowel vaste als mobiele diensten bij het telecombedrijf kopen, kunnen het FOX Sports Eredivisie-abonnement ondanks de prijsverhoging nog steeds kiezen als gratis keuze-optie. KPN stelt dat de prijsverhoging nodig is vanwege contractuele verplichtingen in de richting van de betaalzender. Bronnen in de distributiewereld lieten vorige maand aan Totaal TV weten dat de inkoopprijs van FOX Sports licht is verhoogd. De prijsverhoging zou ongeveer €0,20 per maand bedragen.

     

    Prijsverhoging

    Door de prijsverhoging betalen alle distributeurs die FOX Sports aanbieden nu ongeveer €2,50 per maand voor iedere abonnee – ook al heeft deze geen FOX Sports-abonnement gekocht – voor de doorgifte van kanalen van de betaalzender. KPN kiest vooralsnog als enige distributeur ervoor om de prijsaanpassing van de inkoopprijs voor een groot deel door te berekenen aan klanten die daadwerkelijk een FOX Sports-abonnement bij het telecombedrijf kopen. Caiway heeft ervoor gekozen om het FOX Sports-abonnement vooralsnog in prijs gelijk te houden. De prijs van het standaard tv-abonnement gaat wel op 1 maart met een euro per maand omhoog en Alles-in-1-abonnementen worden €2,50 per maand duurder. Andere distributeurs waaronder Ziggo en KPN maken later dit jaar eventuele prijsverhogingen bekend.

     

    VodafoneZiggo

    Eredivisie Media & Marketing heeft uitgezonderd VodafoneZiggo met alle distributeurs die FOX Sports aanbieden een nieuwe overeenkomst gesloten waarbij voor iedere klant van de betreffende distributeur een maandelijkse afdracht gedaan moet worden. Tele2 ging niet akkoord met de nieuwe voorwaarden en schrapte FOX Sports uit het zenderaanbod. De huidige overeenkomst van VodafoneZiggo voor doorgifte van FOX Sports bij kabelbedrijf Ziggo loopt tot medio 2020. VodafoneZiggo betaalt hierdoor niet voor iedere klant een afdracht, maar alleen een afdracht voor elk daadwerkelijk verkocht FOX Sports-abonnement. De prijs van deze abonnementen is wel veel duurder. Na de prijsverhoging bij KPN blijft het verschil tussen beide aanbieders in het geval van het FOX Sports Eredivisie-abonnement nog steeds acht euro per maand. Ziggo heeft echter de prijs van het tv-abonnement in de voorbijgaande twee jaar minder fors verhoogd dan veel concurrenten. Dit omdat de overige aanbieders de fors hogere inkoopprijs van FOX Sports onder alle klanten hebben verdeeld.

    FOX SportsEredivisie Media & MarketingprijsverhogingtvtelevisieabonnementKPNCaiwayZiggoVodafoneZiggodistributieinkoopprijsdistributievergoeding

    Reacties