Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    FOX Sports fors duurder bij KPN

    Een abonnement op FOX Sports Eredivisie wordt bij KPN vanaf februari met maar liefst 33 procent verhoogd. KPN zegt dat de verhoging onderdeel is van contractuele verplichtingen in de richting van de betaalzender.
    Jarco Kriek
    19 december 2018
    comments 1
    FOX Sports fors duurder bij KPN
    Foto ANP

    Wie nu bij KPN naar de kanalen van FOX Sports Eredivisie kijkt, betaalt hiervoor €7,50 per maand. Vanaf 1 februari brengt KPN voor hetzelfde abonnement €9,99 per maand in rekening. Als oorzaak noemt KPN contractuele verplichtingen. KPN sloot met Eredivisie Media & Marketing CV tweeëneenhalf jaar geleden een nieuwe distributieovereenkomst voor de doorgifte van FOX Sports. Totaal TV meldde toen al op basis van bronnen rond het onderhandelingsproces dat de partijen gekozen hadden voor een stapsgewijze opbouw van de doorgiftevergoeding bij de nieuwe overeenkomst. Dit leidt nu tot een forse prijsverhoging van maar liefst 33 procent. Door de prijsverhoging kunnen abonnees het aanvullende FOX Sports-abonnement bij het telecombedrijf opzeggen. Dit kan overigens altijd omdat KPN bij aanvullende tv-abonnementen een opzegtermijn van een maand hanteert.

     

    Abonnement duurder

    KPN kiest er begrijpelijk voor om de hogere doorgiftekosten aan klanten door te berekenen. "Door een stijging in de contractkosten met FOX Sports zijn wij genoodzaakt om FOX Sports pakketprijzen ook te verhogen" is de uitleg van KPN. De prijsstijging van het FOX Sports International-abonnement is minder fors. Dit abonnement gaat vanaf 1 februari €12,99 kosten. Dit is een prijsverhoging van €0,49 per maand. Het gecombineerde FOX Sports abonnement met de Eredivisie- en internationale kanalen wordt een eurocent per maand goedkoper en gaat vanaf 1 februari €14,99 kosten. Daarbij dient wel gezegd te worden dat het internationale abonnement enigszins is uitgekleed omdat FOX Sports de uitzendrechten van meerdere internationale sportcompetities is kwijtgeraakt. Dit abonnement heeft op dit moment als fundering hoofdzakelijk Duits Bundesliga voetbal, tennis met Kiki Bertens en enkele Amerikaanse sportcompetities. De mogelijkheid blijft bij KPN bestaan dat het FOX Sports Eredivisie-abonnement als gratis optie gekozen kan worden als zowel vaste en mobiele abonnementen onder de noemer KPN Compleet bij het telecombedrijf worden afgenomen.

     

    Prijsverhoging

    Onduidelijk is of naast de prijsverhoging voor FOX Sports-abonnementen KPN ook meer geld moet afdragen voor iedere klant die bij het bedrijf een tv-abonnement koopt. Dit bedrag bedraagt enkele euro per maand ook al heeft de abonnee geen fysiek abonnement van de betaalzender bij de aanbieder afgenomen. In de afgelopen jaren werd mede hierdoor gecombineerde abonnementen met tv als onderdeel bij Nederlandse aanbieders duurder.

     

    Andere aanbieders

    Omdat de overeenkomst met KPN de leidraad is van overeenkomsten die Eredivisie Media & Marketing voor FOX Sports met andere Nederlandse aanbieders heeft gesloten, is de verwachting dat meer aanbieders in de komende weken prijsaanpassingen van FOX Sport-abonnementen gaan aankondigen. In ieder geval stopt Delta op 1 januari met de doorgifte van het hoofdkanaal FOX Sports 1 in het basispakket. Als reden noemt Delta de terugkeer van Eurosport en andere kanalen van Discovery Benelux in het zenderaanbod. Delta plaatste FOX Sports 1 in het basispakket nadat de aanbieder alle kanalen van Discovery Benelux uit het zenderaanbod verwijderde omdat geen overeenstemming over de nieuwe distributievergoeding bereikt kon worden. Delta-klanten die vanaf 1 januari naar het hoofdkanaal FOX Sports 1 – met alle belangrijkste wedstrijden van de Eredivisie – willen kijken, kunnen hiervoor een aanvullend abonnement kopen.

    KPNInteractieve TVDigitenneprijsverhogingabonnementFOX SportsvoetbalEredivisieEredivisie Media & Marketingaanbieders

    Reacties