Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Freedom Internet beste keuze voor overstappers’

  Nederlanders die willen wisselen van leverancier van tv en internet kunnen het beste overstappen naar Freedom Internet. Of toch niet?
  Jarco Kriek
  19 juli 2023
  comments 0
  ‘Freedom Internet beste keuze voor overstappers’
  Foto Getty Images

  Freedom Internet is door de Consumentenbond in de nieuwste providermonitor uitgeroepen tot beste alles-in-1 provider. En omdat deze provider alleen via glasvezel diensten levert is Freedom daarmee ook direct tot beste glasvezelprovider. Freedom Internet gebruikt voor het leveren van diensten de KPN-netwerken NetwerkNL, Glaspoort, Open Dutch Fiber en binnenkort ook Delta Fiber. De jongste provider op de vaste markt kan hierdoor op dit moment al in miljoenen woningen en bedrijven de vaste diensten tv, internet en telefonie leveren.

   

  Veiligheid

  Met een eerste blik op de testresultaten blijkt dat een overstap naar Freedom Internet ideaal is. De provider staat inderdaad hoog aangeschreven als het gaat om bewaking van de privacy. Iets dat in deze tijd met toenemende cybercriminaliteit voor een groeiend aantal Nederlanders belangrijk is. Ook de klantenservice van het bedrijf wordt als een van de beste beoordeeld. Bij de geleverde diensten is veel lof voor de kwaliteit van internet en telefonie.

   

  Televisie

  Maar de tv-diensten van Freedom Internet blijven achter. Freedom Internet levert als tv-dienst het IPTV-platform van Canal Digitaal, net als bijvoorbeeld Online.nl doet. Als het gaat om bediening, gebruikersgemak en beeldkwaliteit scoort IPTV van Canal Digitaal matig. In deze test worden de tv-diensten gewaardeerd met een eindcijfer 6. Wel gloort er op dit punt hoop voor de toekomst. Canal Digitaal is bezig met het verbeteren van zijn tv-platform. De eerste positieve verbeteringen zijn inmiddels zichtbaar, mar er is nog een lange weg te gaan om het tv-platform kwalitatief in de buurt te laten komen van Ziggo en KPN, die als beste worden gewaardeerd.

   

  Geen vergelijk

  De test van de Consumentenbond geeft een goed inzicht in welke aanbieders de beste en minder goede diensten leveren. Maar het is geen vergelijkende test. De Consumentenbond nodigt 10.000 leden van een testpanel uit de eigen leverancier van vaste diensten te beoordelen. Met andere woorden: een Freedom Internet-abonnee test de diensten die Freedom Internet hen levert. Het eindresultaat kan dus meer als een soort van tevredenheidsonderzoek worden gezien. Dit neemt niet weg dat het een goede indicatie is en hulp kan bieden voor consumenten en bedrijven die willen overstappen naar een andere leverancier van vaste diensten. In het geval van Freedom Internet betekent dit wel dat voor kwaliteit ook een hogere prijs betaald moet worden. Het bedrijf is namelijk niet de goedkoopste aanbieder van vaste diensten.

  ConsumentenbondprovidermonitortvtelevisieinternettestFreedom Internet

  Reacties

 1. TV-TIP Assassin's Creed

  Assassin's Creed
  RTL 7 om 20:25 uur
  Callum (Michael Fassbender) wordt wegens moord ter dood veroordeeld. Het vonnis wordt nooit voltrokken: het bedrijf Abstergo laat Callum via een geavanceerde techniek in de huid van zijn vijftiende-eeuwse voorvader Aguilar kruipen. Als Aguilar moet hij de Tempeliers uitschakelen.

  TV-TIP Wheeler Dealers World Tour

  Wheeler Dealers World Tour
  discovery om 20:30 uur
  De Wheeler Dealers hebben er zó veel seizoenen opzitten, dat het programma inmiddels ‘klokje rond’ is gegaan. Marc en Elvis vertrekken naar Italië, waar ze relatief goedkoop een Ferrari 348 op de kop kunnen tikken. De combinatie ‘goedkoop’ en ‘Ferrari’ komt niet vaak voor, en er blijkt heel wat aan de auto te mankeren. Elvis moet flink tekeergaan in zijn garage om het racemonster weer terug in tiptop-conditie te brengen.

  Interview