Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Front tegen marktmacht Ziggo, KPN, T-Mobile en Delta: samenwerking Freedom Internet en TriNed

  De kleine serviceproviders Freedom Internet en TriNed gaan samenwerken om meer concurrentie te kunnen bieden aan de vier grootste internetaanbieders.
  Jarco Kriek
  25 juli 2023
  comments 4
  Front tegen marktmacht Ziggo, KPN, T-Mobile en Delta: samenwerking Freedom Internet en TriNed
  Foto Getty Images

  De strategische samenwerking die vandaag door Freedom Internet en TriNed is aangekondigd moet deze serviceproviders sterker maken in de strijd tegen ‘de grote vier’. Met ‘de grote vier’ worden VodafoneZiggo (Ziggo), KPN, T-Mobile en Delta Fiber (Delta en Caiway) bedoeld. Deze vier grote internetaanbieders – met Ziggo voorop – bieden nieuwe klanten hoge welkomstkortingen in een harder wordende strijd om de gunst van Nederlanders als leverancier van tv, internet en telefonie. Ook proberen ze bestaande klanten in de roedel te houden door het aanbieden van gratis aanvullende tv-pakketten van betaalzenders en kortingen bij abonnementen van streamingdiensten zoals Disney+ en Viaplay.

   

  Samenwerking

  Door samen te werken proberen Freedom Internet en TriNed een antwoord te vinden op de financiële middelen die de grote vier internetaanbieders kunnen inzetten in de strijd om de klant, die alleen maar toeneemt nu in Nederland de uitrol van meerdere glasvezelnetwerken een feit is. Naast glasvezel heeft Ziggo een eigen HFC-netwerk met gigabit snelheid. “Samen maken we ons sterk tegen het commerciële geweld van de grote vier internetproviders in Nederland. De concurrentie is hevig. De vier grote providers gooien miljoenen in de strijd om extreme kortingen te bieden en met grootschalige marketing- en salescampagnes zoveel mogelijk klanten te verleiden. Samenwerken is hét middel om weerstand te bieden”, zo onderbouwen Freedom Internet en TriNed de samenwerking.

  Freedom InternetTriNedinternetglasvezelconcurrentieconcurrentiestrijdconcurrentiedruk

  Reacties

 1. TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS6 om 20:30 uur
  In Putten, midden in de Gelderse vallei, woont Nicole – dochter van Jan – des Bouvrie samen met haar vriend Arne en hun drie honden in een oude koeienstal uit 1897. De was is slap, het interieur bont en tot de nok toe gevuld met nostalgie en herinneringen. Hoe anders is dat bij oma, dochter en kleindochter Matteeva. Hun dertien-in-het-dozijn-huurwoning is saai en kil en het trio heeft werkelijk geen nagel om aan de kont te krabben. De twee gezinnen ruilen een week lang van huis, budget en leven.

  TV-TIP 100 Dagen in de Vergeten Wijk

  100 Dagen in de Vergeten Wijk
  NPO 3 om 21:11 uur
  Nadat ze eerder al als bijzonder stagiairs door een middelbare school en een psychiatrische kliniek scharrelden, duiken Tim den Besten en Nicolaas Veul dit keer onder in de Haagse wijk Laak. Het is een van de buurten die hoog scoren in lijstjes over eenzaamheid, armoede, woningnood en racisme. Om inzicht te krijgen in het leven in deze ‘vergeten wijk’, gaan Tim en Nicolaas er honderd dagen wonen én werken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)