Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Fusie RTL en Talpa nog ver weg

  Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil alleen na een diepgaand onderzoek een eindoordeel geven betreffende de fusie van RTL en Talpa.
  Jarco Kriek
  29 januari 2022
  comments 3
  Fusie RTL en Talpa nog ver weg

  ACM ziet op dit moment bij meerdere onderdelen beren op de weg die een snelle goedkeuring voor de fusie blokkeren. Het gaat om de onderdelen adverteren, distributie en producenten. RTL en Talpa dienen daarom een vergunning voor de fusie aan te vragen. Hierna begint de toezichthouder een diepgaand onderzoek naar de drie geconstateerde knelpunten. Dit onderzoek neemt enige tijd in beslag.

   

  Distributie

  ACM is bang dat distributeurs als VodafoneZiggo (Ziggo), KPN en T-Mobile hogere doorgifteprijzen moeten betalen als RTL en Talpa als één partij onderhandelingen ingaan. Dit kan uiteindelijk ertoe leiden dat het tv-abonnement voor consumenten duurder wordt. De mogelijk te grote marktmacht op de advertentiemarkt van een gezamenlijk RTL/Talpa baart ACM eveneens zorgen. De moederbedrijven van RTL Nederland en Talpa bezitten daarnaast zelf productiebedrijven. ACM wil verder onderzoeken of na een fusie voldoende opdrachten voor onafhankelijke producenten overblijven.

  Autoriteit Consument & MarktACMRTL NederlandRTLTalpaTalpa Networkfusie

  Reacties