Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Gaan Ziggo en KPN minder abonnementen verkopen?

  De kans bestaat dat providers als Ziggo, KPN en T-Mobile minder abonnementen gaan verkopen. Dit heeft te maken met veranderend kijkgedrag.
  Jarco Kriek
  13 juni 2022
  comments 2
  Gaan Ziggo en KPN minder abonnementen verkopen?
  Foto Getty Images

  Uit onderzoek van Stichting Kijkonderzoek (SKO) blijkt dat het kijkgedrag van de Nederlander snel aan het veranderen is. Hierdoor wordt er minder lineair tv gekeken, en steeds meer online. Dit heeft gevolgen voor de verkoop van lineaire tv-abonnementen door tv-providers. Klanten van onder meer Ziggo, KPN en T-Mobile maar ook alle andere aanbieders van lineaire tv kiezen voor het opzeggen van dure aanvullende tv-abonnementen, en steeds vaker doen ze ook het basis tv-abonnement de deur uit. Als vervanging voor het lineaire tv-abonnement kan gekozen worden voor de OTT-abonnementen van NLZIET en Canal Digitaal. Op deze manier kan toch online naar live tv worden gekeken.

   

  Minder lineair

  SKO berekende dat in de maand mei het live lineair kijken in de huiskamer met maar liefst 21 procent is afgenomen. Gemiddeld werd 100 minuten live lineair gekeken, aangevuld met 27 minuten uitgesteld lineair kijken. Daarnaast wordt 40 minuten per dag video on demand (VOD) gekeken. Hierdoor kwam de totale kijktijd uit op 167 minuten. NPO behaalde met 38 procent het grootste marktaandeel, gevolgd door RTL Nederland (29 procent) en Talpa Network (18 procent).

  SKOkijkonderzoeklineairtvtelevisieonlineZiggoVodafoneZiggoKPNT-MobileCanal DigitaalNLziet

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Qatar

  WK Voetbal: Nederland - Qatar
  NPO 1 om 15:00 uur
  Laten we hopen dat Oranje zich voorafgaand aan deze wedstrijd al geplaatst heeft voor de knock-outfase en dat deze pot slechts een formaliteit is. Mocht dat niet het geval zijn dan moeten de Qatarezen toch te verslaan zijn. Het gastland, de nummer 50 op de FIFA-ranglijst, doet pas voor het eerst mee aan het WK en dat is niet omdat ze zich geplaatst hebben.

  TV-TIP Cruise Ship Killers

  Cruise Ship Killers
  Crime + Investigation Network om 19:00 uur
  Als we Cruise Ship Killers moeten geloven, zijn die boten vol Amerikaanse pensionado’s een broedplaats voor moord en doodslag. In de afgelopen tien jaar zijn er ruim 200 cruisepassagiers en -medewerkers vermist geraakt, aan boord vermoord of over de reling gejaagd. Dit keer wordt een van de passagiers doodgestoken. De verdenking valt op een studiegenoot van het slachtoffer, die aan boord was én messen verzamelt. Maar is dat niet té toevallig?

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)