Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Gaan Ziggo en KPN minder abonnementen verkopen?

  De kans bestaat dat providers als Ziggo, KPN en T-Mobile minder abonnementen gaan verkopen. Dit heeft te maken met veranderend kijkgedrag.
  Jarco Kriek
  13 juni 2022
  comments 2
  Gaan Ziggo en KPN minder abonnementen verkopen?
  Foto Getty Images

  Uit onderzoek van Stichting Kijkonderzoek (SKO) blijkt dat het kijkgedrag van de Nederlander snel aan het veranderen is. Hierdoor wordt er minder lineair tv gekeken, en steeds meer online. Dit heeft gevolgen voor de verkoop van lineaire tv-abonnementen door tv-providers. Klanten van onder meer Ziggo, KPN en T-Mobile maar ook alle andere aanbieders van lineaire tv kiezen voor het opzeggen van dure aanvullende tv-abonnementen, en steeds vaker doen ze ook het basis tv-abonnement de deur uit. Als vervanging voor het lineaire tv-abonnement kan gekozen worden voor de OTT-abonnementen van NLZIET en Canal Digitaal. Op deze manier kan toch online naar live tv worden gekeken.

   

  Minder lineair

  SKO berekende dat in de maand mei het live lineair kijken in de huiskamer met maar liefst 21 procent is afgenomen. Gemiddeld werd 100 minuten live lineair gekeken, aangevuld met 27 minuten uitgesteld lineair kijken. Daarnaast wordt 40 minuten per dag video on demand (VOD) gekeken. Hierdoor kwam de totale kijktijd uit op 167 minuten. NPO behaalde met 38 procent het grootste marktaandeel, gevolgd door RTL Nederland (29 procent) en Talpa Network (18 procent).

  SKOkijkonderzoeklineairtvtelevisieonlineZiggoVodafoneZiggoKPNT-MobileCanal DigitaalNLziet

  Reacties

 1. TV-TIP Hell's Kitchen USA

  Hell's Kitchen USA
  24Kitchen om 19:30 uur
  Chef-kok Gordon Ramsay blaft kandidaten vaak af, net zoals een boze legersergeant dat kan. De zestiende reeks van Hell’s Kitchen start op een legerbasis waar de kandidaten tucht en discipline leren. Gelukkig verplaatst de actie zich snel weer naar de keuken, waar ‘generaal’ Ramsay zijn rekruten met harde hand de fijne kneepjes aanleert. Seizoen 16 werd berucht vanwege de vele ruzies, en dat zegt veel in een Gordon Ramsay-show!

  TV-TIP Verward

  Verward
  NPO 3 om 20:24 uur
  Op het nieuws hoor je regelmatig over ‘verwarde personen’ die voor problemen zorgen, maar wat voor mensen zíjn dat eigenlijk? Documentairemaakster Jessica Villerius onderzoekt de mensen achter dit label, én hulp­verleners die vaak met ze te maken hebben. Verpleegster Mariëlle was net een infuus aan het aanbrengen toen de buurman ineens binnenstormde en wild om zich heen begon te steken. Mariëlle vertelt over de hachelijke momenten die ze beleefde, toen ze op deze manier kennismaakte met Kenzo K.

  Interview