Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Gaat Viaplay beeldkwaliteit sport verbeteren?

  Viaplay heeft uitgelegd waarom de prijs van het abonnement vanaf maart wordt verhoogd. En Viaplay zou Viaplay niet zijn als ook deze uitleg niet weer voor onduidelijkheid zou zorgen.
  Jarco Kriek
  27 januari 2023
  comments 2
  Gaat Viaplay beeldkwaliteit sport verbeteren?
  Foto Getty Images

  Viaplay verhoogt de abonnementsprijs €3,50 of €2,00 per maand bij afname van respectievelijk een jaar- of maandabonnement. De nieuwe maandprijzen €13,99 (bij een jaarabonnemment) en €15,99 (maandabonnement) gelden vanaf nu al voor nieuwe abonnees. Bestaande abonnees betalen de nieuwe prijs vanaf maart. Wie bij Ziggo het Viaplay-abonnement afneemt, gaat vanaf 1 maart €15,99 per maand betalen. KPN berekent de nieuwe maandprijs alleen aan klanten die na 1 maart via deze aanbieder een Viaplay-abonnement afsluiten. Wie vóór 1 maart al een Viaplay-abonnement koopt, gaat pas vanaf 1 juli €15,99 per maand betalen.

   

  Content

  Viaplay heeft inmiddels uitleg gegeven over de redenen waarom de prijsverhoging plaatsvindt. "Sinds onze succesvolle lancering in Nederland zijn we premiumcontent blijven toevoegen, zowel lokale als internationale scripted en non-scripted films en series, samen met meer sportrechten. Om de ontwikkeling en investering in ons product voort te zetten en onze klanten de beste digitale ervaring en beschikbare inhoud te bieden, passen wij onze prijzen aan." De uitleg is zowel begrijpelijk als opvallend. Inderdaad is het aanbod verder uitgebreid. Maar opvallend is de prijsverhoging omdat de streamingdienst minder dan een half jaar geleden nog plechtig beloofde dat in 2023 de abonnementsprijs niet zou stijgen. En toen was al bekend dat er meer films en series gemaakt werden en het sportrechtenpakket zou worden uitgebreid.

   

  Beter beeld?

  In de uitleg van Viaplay valt één term in het bijzonder op, namelijk ‘de beste digitale ervaring’. Velen zullen hierbij direct denken aan het verbeteren van de beeldkwaliteit. Viaplay kreeg in zijn eerste jaar in Nederland vooral kritiek over de geleverde beeldkwaliteit. Door een lage bandbreedte was de beeldervaring voor een deel van de abonnees onvoldoende. Dit deel van de abonnees denkt bij ‘de beste digitale ervaring’ waarschijnlijk direct aan betere beeldkwaliteit. Viaplay heeft echter op geen enkele wijze bevestigd dat de beeldkwaliteit wordt verbeterd. De term ‘de beste digitale ervaring’ kan daarom beter worden ingeschat als een uitgekiende marketingterm. Immers: iedereen ervaart dingen anders. Het aanbieden van sporten als Formule 1 en voetbal in een betere HD of 4K-beeldkwaliteit ligt dus jammer genoeg niet voor de hand.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstprijsverhogingabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Harry Potter and the Goblet of Fire

  Harry Potter and the Goblet of Fire
  Paramount Network om 20:30 uur
  In deze vierde Harry Potter-film verstoren de volgelingen van Voldemort het grootste tovenaarsfeest van het jaar: het WK zwerkbal. Als Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson) na de vakantie op school komen, blijkt ook daar het nodige aan de hand: Hogwarts organiseert het prestigieuze Toverschool Toernooi.

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)