Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Gaat Videoland ten onder aan internationaal streaminggeweld?

  Meer streamingdiensten betekent een grotere onderlinge concurrentie. Zeker nu voor veel Nederlanders de grens van het aantal streamingabonnementen is bereikt.
  Jarco Kriek
  7 augustus 2022
  comments 2
  Gaat Videoland ten onder aan internationaal streaminggeweld?

  Nederlandse kijkers kunnen kiezen uit steeds meer streamingdiensten. Dit jaar kwamen er al twee nieuwe grote spelers bij: Viaplay en HBO Max. Later dit jaar volgt ook nog eens SkyShowtime. Andere internationale streamingdiensten als Netflix, Disney+ en Prime Video zijn al langere tijd in Nederland verkrijgbaar.

   

  Grens bereikt

  Meer streamingdiensten betekent niet direct dat Nederlanders meer streamingabonnementen afsluiten. Dit blijkt uit de abonneecijfers van Videoland. Deze Nederlandse streamingdienst lijkt als eerst last te hebben van het internationale streaminggeweld. Nadat in de eerste drie maanden van dit jaar het aantal abonnees al met 13.000 daalde, groeide het abonneeverlies in het tweede kwartaal met 57.000. In de eerste helft van 2022 heeft Videoland dus 70.000 abonnees verloren en nadert de grens van een miljoen abonnees snel.

   

  Advertenties

  Het nieuwe goedkopere abonnement van vijf euro per maand met advertenties heeft er dus niet voor gezorgd dat Videoland geen klanten meer verliest. Videoland biedt veel eigen programma’s, series en documentaires die eigenaar RTL Nederland exclusief voor Videoland heeft laten maken. De internationale content van Videoland heeft een aderlating ondergaan omdat steeds meer contenteigenaren films en series exclusief voor de eigen streamingdiensten achterhouden.

  VideolandRTL NederlandfilmsseriesdocumentairesonlineOTTstreamingdienstkwartaalcijfersklantverlies

  Reacties

 1. TV-TIP Downey's Dream Cars

  Downey's Dream Cars
  discovery om 17:30 uur
  Robert Downey Jr. werd een van de grootste filmsterren van de 21ste eeuw, door de rol van Tony Stark in de Marvel-films. In deze reeks documentaires hangt Robert écht de uitvinder uit. De acteur heeft een grote verzameling auto’s; de tijd is rijp om ze om te bouwen naar elektrische voertuigen. Downey trapt af met een Chevrolet K10 pick-uptruck die nú nog 1 op 6 rijdt. Verder op de planning staan een Corvette Stingray én het up-to-date brengen van een klassieke Volkswagen T1-bus.

  TV-TIP Assassin's Creed

  Assassin's Creed
  RTL 7 om 20:25 uur
  Callum (Michael Fassbender) wordt wegens moord ter dood veroordeeld. Het vonnis wordt nooit voltrokken: het bedrijf Abstergo laat Callum via een geavanceerde techniek in de huid van zijn vijftiende-eeuwse voorvader Aguilar kruipen. Als Aguilar moet hij de Tempeliers uitschakelen.

  Interview