Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Gebruik apps op Smart TV’s van Philips en Sony versobert: NPO stopt met ondersteuning Start-app

  NPO stopt de ondersteuning van de Start-app op diverse Smart TV-platformen van sommige televisiefabrikanten. Gebruik na 1 december is hierdoor niet meer mogelijk.
  Jarco Kriek
  20 oktober 2023
  comments 5
  Gebruik apps op Smart TV’s van Philips en Sony versobert: NPO stopt met ondersteuning Start-app

  NPO Start – en in het kielzog NPO Plus – is vanaf 1 december niet meer bruikbaar op de eigen Smart TV-platformen van de fabrikanten Philips, Sony, Loewe, Hisense en Panasonic. Ook de ondersteuning van NPO Start via de hybride techniek HbbTV verdwijnt.

   

  Vernieuwing

  Gelijktijdig brengt NPO een nieuwe Start-app uit voor de platformen die nog wel blijvend worden ondersteund. NPO stelt dat deze app stabieler functioneert. Verder is gewerkt om de app gebruikersvriendelijker en persoonlijker te maken. Dit wil NPO realiseren door content sneller te laten laden en minder te laten haperen. De nieuwe NPO Start-app blijft beschikbaar via de eigen tv-platformen van onder meer LG en Samsung. Ook online mediaspelers functionerend op Android en Android TV en ook mediaspeler Apple TV blijven ondersteuning van de app behouden. Dit geldt ook voor mobiele apparaten functionerend op Android en iOS. Ook ondersteuning via de bruikleendecoders van Ziggo en KPN blijft intact.

   

  Casten

  Kijkers met televisies waarvan de ondersteuning van de Start-app op 1 december eindigt, kunnen gebruikmaken van de castfunctie van de mobiele apps. Hiermee kan men de content alsnog via de televisie bekijken. Hiervoor is dan wel een apparaat nodig dat Chromecast of Airplay ondersteunt. Met een relatief kleine investering van rond de 40 euro is de Chromecast met Google TV een prima alternatief voor kijkers waarvan ondersteuning wegvalt. Op dit apparaat kan namelijk de Start-app geplaatst worden en kan content zonder casten worden bekeken. Op Chromecast met Google TV kan naast NPO Start ook uit meer dan 7.000 andere apps worden gekozen, waaronder streamingdiensten als Netflix, Disney+, Videoland, HBO Max en Viaplay.

  NPONPO Startpublieke omroepOTTonlinestreamingdienstappNPO PlusSmart TVinternettelevisie

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)