Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Gebruik apps op Smart TV’s van Philips en Sony versobert: NPO stopt met ondersteuning Start-app

  NPO stopt de ondersteuning van de Start-app op diverse Smart TV-platformen van sommige televisiefabrikanten. Gebruik na 1 december is hierdoor niet meer mogelijk.
  Jarco Kriek
  20 oktober 2023
  comments 5
  Gebruik apps op Smart TV’s van Philips en Sony versobert: NPO stopt met ondersteuning Start-app

  NPO Start – en in het kielzog NPO Plus – is vanaf 1 december niet meer bruikbaar op de eigen Smart TV-platformen van de fabrikanten Philips, Sony, Loewe, Hisense en Panasonic. Ook de ondersteuning van NPO Start via de hybride techniek HbbTV verdwijnt.

   

  Vernieuwing

  Gelijktijdig brengt NPO een nieuwe Start-app uit voor de platformen die nog wel blijvend worden ondersteund. NPO stelt dat deze app stabieler functioneert. Verder is gewerkt om de app gebruikersvriendelijker en persoonlijker te maken. Dit wil NPO realiseren door content sneller te laten laden en minder te laten haperen. De nieuwe NPO Start-app blijft beschikbaar via de eigen tv-platformen van onder meer LG en Samsung. Ook online mediaspelers functionerend op Android en Android TV en ook mediaspeler Apple TV blijven ondersteuning van de app behouden. Dit geldt ook voor mobiele apparaten functionerend op Android en iOS. Ook ondersteuning via de bruikleendecoders van Ziggo en KPN blijft intact.

   

  Casten

  Kijkers met televisies waarvan de ondersteuning van de Start-app op 1 december eindigt, kunnen gebruikmaken van de castfunctie van de mobiele apps. Hiermee kan men de content alsnog via de televisie bekijken. Hiervoor is dan wel een apparaat nodig dat Chromecast of Airplay ondersteunt. Met een relatief kleine investering van rond de 40 euro is de Chromecast met Google TV een prima alternatief voor kijkers waarvan ondersteuning wegvalt. Op dit apparaat kan namelijk de Start-app geplaatst worden en kan content zonder casten worden bekeken. Op Chromecast met Google TV kan naast NPO Start ook uit meer dan 7.000 andere apps worden gekozen, waaronder streamingdiensten als Netflix, Disney+, Videoland, HBO Max en Viaplay.

  NPONPO Startpublieke omroepOTTonlinestreamingdienstappNPO PlusSmart TVinternettelevisie

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview