Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Geen Formule 1 in het buitenland met Ziggo Sport Totaal GO

    Net als Ziggo GO is gebruik van VPN ook bij het online tv-platform van betaalzender Ziggo Sport geblokkeerd. Hierdoor kunnen Nederlandse Formule 1-fans die zich in buitenland bevinden niet via Ziggo Sport Totaal GO kijken.
    Jarco Kriek
    18 maart 2018
    comments 10
    Geen Formule 1 in het buitenland met Ziggo Sport Totaal GO
    Foto ANP

    De eerste race van het seizoen 2018 van de Formule 1 vindt op zondag 25 maart in de vroege morgen plaats. Of de prestaties van Max Verstappen via Ziggo Sport Totaal GO door Nederlanders die zich op dat moment in één van de landen van de Europese Unie bevinden te zien is, blijft een vraag waarvan het antwoord op dit moment nog niet bekend is. Uit rondvraag van Totaal TV blijkt dat enkele tv-aanbieders pogen om de online tv-diensten die bij traditionele abonnementen geleverd worden rond deze datum voor gebruik in landen binnen de Europese Unie gereed te maken. VodafoneZiggo – waarvan Ziggo Sport een onderdeel is – liet Totaal TV eerder weten dat het voor 1 mei geoblocking binnen de Europese Unie afschaft, maar koppelde hier geen concrete datum aan. Europese regelgeving zorgt ervoor dat OTT-diensten vanaf 1 mei in alle landen van de Europese Unie toegankelijk dienen te zijn.

     

    VPN

    Naar aanloop naar de wijzigingen heeft VodafoneZiggo de online tv-platformen Ziggo GO en Ziggo Sport Totaal GO recentelijk aangepast. Een aanpassing is dat gebruik van de belangrijkste commerciële VPN-diensten geblokkeerd is. Nederlanders in het buitenland keken op deze manier veelal naar Nederlandse tv-zenders en dus ook naar Formule 1. Dat is dus in ieder geval vanaf nu niet meer mogelijk als men zich in een land buiten de Europese Unie bevindt. Ook als in Nederland of landen binnen de Europese Unie met een VPN-verbinding van Ziggo GO en Ziggo Sport Totaal GO gebruikt wordt gemaakt, blijft het beeld op zwart. Binnen landen van de Europese Unie wordt het dus in de komende weken weer mogelijk om met een reguliere internetverbinding naar deze OTT-diensten – en dus ook Formule 1 – te kijken.

    ZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaalZiggo GOZiggo Sport Totaal GOVodafoneZiggoOTTonlinegeoblockingVPNEuropaEuropese UnieregelgevingwetgevinglineairtraditioneelwetgevingtvtelevisieMax VerstappenFormule 1F1

    Reacties