1. Nieuws

    Geen Ziggo GO in Nederland? Zet VPN uit!

    De wijzigingen die VodafoneZiggo aan het online televisieplatform Ziggo GO heeft doorgevoerd, hebben ook gevolgen voor sommige kijkers in Nederland.
    Peter de Koning
    18 maart 2018
    comments 3
    Geen Ziggo GO in Nederland? Zet VPN uit!
    Foto ANP

    Ziggo heeft het gebruik van VPN-diensten bij de recente aanpassing van Ziggo GO geblokkeerd. Dat geldt niet alleen voor gebruik van Ziggo GO in het buitenland. Ook in Nederland kan met gebruik van een VPN-verbinding met een Nederlandse server en IP-adres niet naar Ziggo GO gekeken worden. Ziggo heeft de wijzigingen naar alle waarschijnlijkheid doorgevoerd om content beter de beschermen en beveiligen.

     

    VPN uit

    Dus ook bij gebruik in Nederland van Ziggo GO dient de VPN-verbinding uit te staan. Het geldt hierbij hoofdzakelijk als de verbinding via een commerciële VPN-dienst verloopt. In sommige gevallen kan het uitzetten van de VPN-verbinding lastig zijn omdat deze standaard in de router is ingesteld. Dit gebeurt in vrijwel alle gevallen als de consument veiliger en meer anoniem van internet gebruik wil maken. Wie zich in een land binnen de Europese Unie begeeft, kan slechts tijdelijk niet naar Ziggo GO kijken. Europese regelgeving verplicht VodafoneZiggo namelijk om binnen enkele weken geoblocking uit te zetten voor landen binnen de Europese Unie.

    ZiggoVodafoneZiggoZiggo GOVPNblokkadeVPNgeoblockingbeveiligingcontent

    Reacties

  1. TV-TIP Reizen Waes

    Reizen Waes
    NPO 3 om 20:25 uur
    In dit derde seizoen bezocht Tom Was wederom plekken waar geen t-shirts en mokken van worden gemaakt. In deze laatste aflevering verkent hij de noordelijke staten van Amerika, één van de minst bezochte streken, en tourt richting de westkust.

    Doe mee en win!

    • *

      5X VIP-PAKKET THE GIRL IN THE SPIDERS WEB

      Lisbeth Salander, het bekende personage uit de populaire Millennium-boeken, keert terug in The Girl in the Spider’s Web. Het is de eerste verfilming van de bestseller. Totaal TV mag vijf keer een VIP-pakket voor deze dramathriller weggeven, met daarin het boek (filmeditie) en twee bioscoopkaartjes.

    TV-TIP Wegmisbruikers

    Wegmisbruikers
    SBS6 om 20:30 uur
    Wie zich vanachter zijn stuur hufterig gedraagt en gevaarlijke situaties veroorzaakt, wordt in dit programma genadeloos bij de kladden gegrepen. Ontkennen heeft geen zin, de beelden van de Nationale Politie liegen niet.