Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Gerucht: ‘Viaplay wordt opnieuw twee euro per maand duurder’

  Er zijn aanwijzingen dat de maandprijs van het Viaplay-abonnement weer wordt verhoogd. Het zou gaan om een prijsverhoging van twee euro.
  Jarco Kriek
  23 juni 2023
  comments 8
  Gerucht: ‘Viaplay wordt opnieuw twee euro per maand duurder’
  Foto Getty Images

  Op sociale media wordt gemeld dat er er bij Viaplay-abonnementen die rechtstreeks bij Apple zijn afgesloten sprake is van een prijsverhoging van twee euro per maand bij de maandelijkse automatische verlenging vanaf medio juli. Maandelijks moet er dan €17,99 voor het Viaplay-abonnement worden betaald. Mocht deze prijs voor alle Nederlanders van toepassing worden, dan betekent dit dat Viaplay in een jaar tijd de prijs van zijn maandabonnementen met vier euro zou verhogen.

   

  Providers

  Een snelle rondgang in providerland maakt duidelijk dat bij hen nog niets bekend is over een mogelijke tweede prijsverhoging in 2023. In Nederland kan het abonnement niet direct alleen direct bij Viaplay worden afgesloten, maar ook via andere bedrijven. Dit kan bijvoorbeeld bij Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta, Caiway en Solcon. Gebruikers van de Apple-apparaten iPad, iPhone, Mac en online mediaspeler Apple TV HD/4K kunnen het Viaplay-abonnement via iTunes ook direct bij Apple afsluiten. Hier wordt de prijsverhoging door afnemers gemeld. Zoals structureel het geval is, reageert Viaplay niet op vragen.

   

  Afdracht

  Het is niet de eerste keer dat Viaplay in eerste instantie alleen een prijsverhoging via Apple naar buiten brengt. Dit gebeurde vorig jaar ook. Toen werd de prijsverhoging ontkend en ook niet doorgevoerd op het genoemde tijdstip. Enkele maanden later werd echter wel een prijsverhoging voor alle abonnees aangekondigd. De prijs van abonnement via het iTunes-platform van Apple is bij enkele betaaldiensten altijd hoger dan via andere platforms omdat de eigenaren van betaaldiensten een deel van het maand- of jaarbedrag aan Apple moeten afgedragen. Sommige online diensten bieden om deze reden hun abonnement niet meer via de Apple-platforms aan.

   

  Zwaar weer

  Viaplay maakte onlangs bekend dat de financiële resultaten tegenvallen. Hierdoor blijft de streamingdienst langer dan gedacht verliesgevend. Het Zweedse mediabedrijf heeft te maken met tegenvallende inkomsten uit tv- en radioreclame op de Scandinavische thuismarkt. Internationaal gezien heeft het bedrijf te kampen met abonneeverlies in landen waar het al enige tijd actief is, zoals Nederland. Dat het aantal internationale abonnees toch licht is gestegen naar bijna acht miljoen, komt doordat Viaplay als streamingdienst in onder meer het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten beschikbaar is gekomen. Voor deze marktintroducties heeft Viaplay Group wel fors voor moeten investeren.

   

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstFormule 1voetbaldartsabonnementprijsverhogingAppleiTunes

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)